Panik Atak Çözümleri !

Eva_Gizem

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
21
0
16
İstanbul
Merhaba ben yıllardır panik atak rahatsızlığı yaşıyorum ve annem sayesinde birazcık daha atlattığımı düşünüyorum.Ve sizlerle paylaşmak isterim;
Önce derin nefes alıyorum ardından "sen gelip geçici bir duygusun bunu biliyorum" deyip,vücuduma "paylaştığın için teşekkür ederim"deyip özgür bırakıyorum ve işede yarıyor
Fakat artık kesin bir çözüme ulaşmak istiyorum.Kesin çözüm mümkun müdür?Ne yapılması gerekir?

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Panik bozukluk ansiyete bozukluklarından biridir. Sizde kaygı yaratan durum/durumların sonucu olarak vücudunuz gösterdiği tepkilerdir. O an olmuş bir olaydan hemen sonra ya da ortada gözle görülür bir problem yokken ortaya çıkabilir. Aslında kendinizi rahatlatan güzel bir yol bulmuşsunuz. Bu beyninizin size oynadığı kötü bir oyun, bunun farkındasınız. Bence gene aynı şekilde devam edin. Acaba bir sonraki atak ne zaman gelecek diye beklememeye çalışın. Ve kendinize çok odaklanmayın. Yani "kalp atışlarım çok mu hızlandı, başım dönüyor galiba vs. ..." gibi düşüncelere dalmayaya çalışın. Kendinizi biraz rahat bırakın, her şeyi dert etmemeye çalışın. Bu size ataklar olarak geri dönebilir. Bunun yanı sıra çevreye ve sosyal faaliyetlere olan ilginizi arttırın. Bence şu anda psikolojik ya da psikiyatrik yardıma çok ihtiyacınız varmış gibi görünmüüyor. Ama eğer günlük hayatınızı kısıtlıyorsa, sizi çok huzursuz ediyorsa o zaman bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çok tesekkür ederim.Bazen olmadık yerde huzursuz olmami sagladiğı için kurtulmak istiyorum.Bir bayan var 1 gün de son diyor ama güvenmeli miyim bilmiyorum

Rica ederim. Bahsettiğiniz kişinin kim olduğunu bilmiyorum ama kesinlikle inanmayın. Ne kadar zamanda çözüme ulaşacağınızın garantisini kimse bilemez. Kaldı ki bu kişiden kişiye değişir. Yaşadıklarınız, çevresel faktörler, psikolojik durumunuz, biyolojik durumunuz gibi pek çok önemli dinamik bu sıkıntıdan kurtulma sürecinizi ve hızını etkiler.

Lacrimas bahsettigim kisi Dr.Ofelya Cabral.Yaklasik 500 kisiyi bir gun de tedavi etmis yalnizca 2.seansa gelen 4 kisiymis.Umarim kurtulacagim..

Karar tabii ki sizin ama ben çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Dediğim gibi birçok faktör var iyileşme sürecini etkileyen ve tek seans çok gerçekçi ya da kalıcı olmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…