• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak belirtileri, nedenleri, tedavi süreci

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
şöyle bir şey öğrendik, özet geçtik. güzel bir makale, okuyabilirsiniz.
Panik atak nedir?
Panik atak geçirme riski herkeste bulunmaktadır. Belli bir yaştan önce ya da sonra veya herhangi bir cinsiyeti temsil eden bir hastalık değildir. İlaçla tedavi olduğu gibi psikoterapi ile de tedavi edilebilir. Aslında panik atak duygusal olarak yaşadığınız yükümlülüğü kaldıramadığınızın bir göstergesidir. Yani hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeylerin olması bu hastalığın tetiklenmesinde belirleyici roldür. Tetikleyici bu sorunların çözümüne inmek, değişiklikler yapmak etkili olacaktır. Tedavi sürecinde antidepresan ve yatıştırıcılar ile hasta sakinleştirilmeye çalışılır. İlaç tedavisi bu konuda önemlidir. İlaç tedavisi tek başına yetmez. Herkeste aynı şiddette ve uzunlukta sürmez. Kişiye göre değişir. İlaç tedavisinde doz yavaş yavaş düşürülür.
Herkes panik atak geçirebilir mi?
Panik atak genellikle astım, nefes darlığı gibi rahatsızlıkları olan kişilerde çok daha fazla görülür. Yine kalp rahatsızlıkları ya da sinir sistemi ile alakalı rahatsızlığı bulunan kişilerde de panik atak geçirme oranı biraz daha fazladır. Bu kişilerin genellikle geçmişlerinde fizyolojik bir rahatsızlığı bulunmaktadır.
Panik atak geçiren kişilerde bunun nedeni duygusal sebepler ise genellikle stres çok daha fazla önce plandadır. Dolayısıyla stresli bir ortamda çalışan, duygusal olarak stres altında olanlarda panik atak geçirme oranı biraz daha fazladır. Bu gibi durumları bertaraf etmek ve ruh halini düzeltmek tabii ki tedavi sürecine yardımcı olacaktır.
Panik atak belirtileri nelerdir?
Duygusal olarak yaşadığımız hızlı bir inişler çıkışlar bir belirti olabilir. Düşünememe, aklını yitirmiş gibi davranmak da bir başka belirtidir. Bedenin aniden soğuması, üşüme, nefes darlığı çekmek de yine belirtiler arasında. Kalp krizi geçirecekmiş gibi hissedenlerin ise acil olarak hastaneye gitmelerini tavsiye ediyoruz.
Panik atak tedavi edilebilir mi?
Bu sorunun cevabı için rahat bir şekilde “evet” diyebiliriz. Sizi atak yapmaya zorlayan nedenler ortadan kalktıktan sonra atak geçirmeniz sona erebilir. Bunun için terapi görmek ve sorunun geçmişine inmek etkili olacaktır. Tedavi sonrası gelen bir atak sonrasında ise daha aklı başında hareket edebilirsiniz.
Kendi kendine geçer mi?
Sadece 1 defa geçirmiş kimseler bir daha bu ataklara yakalanmayabilir. Ancak birkaç defa başınıza geldiyse bir tedavi görmek önemlidir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yetersiz, hepimizin bildiği konular, sitede de bundan daha fazla bilgi var, gereksiz!


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Back