• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak - Anksiyete ve Bağırsak sorunları ilişkisi

demetarisoy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2014
54
11
13
Adana
Arkadaşlar Ben de panik atak ve anksiyete hastasıyım 4-5 yıldır müzdaripim bu dertten.
Çok araştırdım ve sonuçlarını sizlerle de paylaşayım.
Evet antidepresan tedavisini hepimiz biliyoruz.
Kendi gözlemlerime göre bu tür ataklar ile mide , bağırsak hazımsızlık problemlerinin ilişkili olabileceğini düşündüm. Herkeste olmayabilir tabiki. Bazı gıdalar alerji mi yapıyor midem eritemiyor mu diye hep düşündüm durdum. Yediğim gıdaların bir kısmı hazımsızlık yapıyor nefes almamı zorlaştırıyor , bazen başım dönüyor, bazen kalp sıkışması gibi hissetmeme neden oluyordu. Bunları psikoloğuma anlatınca. "Olur öyle" diyip basıyorlar ilacı.
Sonra biraz araştırınca ülser ve bağırsak florasının zarar görmesi nedeni ile "depresyon, panik atak, anksiyete" gibi psikolojik rahatsızlıklara neden olduğunu öğrendim.
Buna bağlı olarak probiyotik gıdaların mide bağırsak gibi sindirim organlarını düzenlediğini duymuştum. Bir süre kullandım ve inanılmaz derecede rahatlamış hissettim kendimi. Hastalık filan kalmadı diyebilirim.
Tabiki burada reklam yapmıyoruz ne kullandığım veya marka verecek değilim fakat "kefir" kullandım ben.
Süt bende şişkinlik yapar içemezdim. yumurta öyle. bazen mantar. meyvaların çoğu, şişkinlik huzursuzluk yapardı.
Umarım benim gibi sorunlar yaşayanlara bir nebze fayda sağlamış olabilmişimdir.
 
ben de 2 yıldır panik hastası sanıyordum kendimi... bir sürü yere doktora gittim... hayata küstüm vs...
meğer B12 eksikliğiymiş... tam olarak eksik değil sınıra yakınmış aslında... bu psikologlar nedense bu vitamin tahlilini istemiyorlar. iyi ki direndim de verdikleri ilaçları kullanmadım.
5 adet iğne vuruldum hayatım eskisi gibi oldu neredeyse. tahlil yaptırın mutlaka.
belki şansınıza sizde de B12 ortalamanın altındadır...
panik atak yazılarını gördükçe paylaşıyorum yaşadığımı artık...
aşağıdaki yazıyı nette buldum.
siz de araştırın mutlaka...

B12 eksikliği

Toplam Okunma : 11366 kez okundu.

Yorgunluk, çarpıntı, el ve ayaklarda uyuşmalar-yanmalar, başdönmesi,denge bozukluğu ve unutkanlığınız mı var?
Başvurduğunuz birçok kurumda tüm tetkikleriniz,hatta beyin görüntülemeleriniz, BT-MRG yapıldı ve normal mi? Psikolojik denilerek çeşitli depresyon ilaçlarını denediniz ama fayda bulamadınız mı? Peki ya hiç kanda B12 seviyenize baktırdınız mı?
B12 eksikliği toplumumuzda oldukça sık görülen, son derece kolay tanı konabilen ancak bir o kadar sıklıkla da akla gelmeyip atlanabilen bir kliniktir. Oysa ki hastayı biraz dinlemek, ayrıntılı bir nörolojik muayene yapmak ve en önce en pahalı ve komplike olanı değilde en basit tetkikleri istemek yeter de artar bile...Türkiye'de özellikle bazı illerimizde beslenme alışkanlıkları nedeniyle, alkol kullanımında, diyet yapanlarda, bazı ilaçların kullanımında veya mide problemi yaşayanlarda sıklıkla rastlanmakta olup tedavisi mümkün bir tablodur.
B12 eksikliği saptanması durumunda eğer depolarda ileri derecede esiklik varsa öncelikle iğne tedavisi yapmak, sonrasında ise ayda 1 kez iğne veya günlük oral tabletlerle idame tedavisi uygundur. En sık görülen şikayet olan vertigo ve denge bozukluğu 10 iğne tedavisi sonrası gerilerken; aşırı eksiklik durumlarında klinik iyileşmenin görülmesi kimi zaman 6 ayı bulabilir. Eğer hastalarda el ve ayaklarda uyuşma-yanma gibi şikayetler varsa Polinöropati yönünden EMG ile değerlendirmek önerilebilinir. Hastalara; dietlerine özen göstermeleri, özellikle kırmızı et ve hayvansal gıdaları aşırıya kaçmadan tüketmeleri mutlaka önerilmelidir.
Sağlıklı günler dileğimle...
 
Geçmiş olsun sevindim kurtulduğuna. Aslında aynı problemler sayılır. b12 vitamini de bağırsaktan emilimi yapılıyor. Normal beslenmede alınması gereken vitamini bağırsak sorunu varsa vitamin emilimi yetersiz oluyor. b12 eksikliğine sebep olabiliyor. İnternette bir çok makale var bu konuda. Malesef genel anlamda doktorlarımız iyi araştırmadan ilaç veriyor. TIP eskiden mi daha iyiymiş yoksa şu anda mı tartışılır :) Kahrolsun ilaç lobisi
 
Şunu da ilave etmek gerekir. Bağırsak problemleri, Depresyon gibi bir çok problemin kaynağında hareketsiz yaşamın olduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Ninelerimiz Dedelerimiz'de filan depresyon mu vardı ? Afedersin ninem eşşek gibi çalışırdı vefat edene kadar da boş durmaz kendine uğraş bulurdu. Tarlada bağ bahçede ömrü geçti , 60 kilonun üstüne çıkmadı hiç, 115 yaşına kadar yaşadı maşallah :)
Özeleştiri yapmak gerek kendim dahil çok hareketsiz bir yaşam sürdürüyoruz. en ufak ağrılarda ağrı kesicilere yükleniyoruz.
Sonra depresyon, stres , Allah korusun kansere kadar gidiyor.
 
... ziyaret ederseniz memnun oluruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back