• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Pamukçuk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kestane

Guru
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.090
9
358
40
kızlar oğlumun ağzı pamukçuk oldu ne yapmalıyım bebeği pamukçuk olan varmı aramızda

canım benim bebeğim de 15 günlükken dili pamukcuk olmuştu... öle olunca emerken canı yanarmış :( ılık suya biraz karbonat koy.. tülbentin ucuyla bebeğinin dilini sil... biraz bastır, korkma... hergün yap bunu....geçmiş olsun

gazli bezi parmagina dola siteril suyla iyica islat sil dilini
benimki de oldu ama tam parmagimi sokucam kapatiyo agzini bi turlu silemedim

kızlar pamukçuk için karbonatın kesin çözüm olmadığını öğrendim..karbonat tahrişe sebep oluyomuş,uygulandığı ilk anda pamukçuk yok olmuş gibi gözüksede 3gün sonra yeniden daha şiddetli şekilde tekrarlamasına sebep oluyomuş..benim oğlumun ağzındada şuan pamukçuk var karbonatı denedim bi faydasını görmedim..yarın pamukçuk için kullanılan damlalardan alıcam.. Pamukçuk nasıl geçer? - UZMANTV dinlemenizi tavsiye ederim...

Benim kızım da pamukçuk olmuştu. Bir hafta karbonatlı su sürdüm diline ama azalma olmadı. Mikostatin aldık neredeyse 1 günde tamamen iyileşti diyebilirim. karbonatlı suyla vakit kaybetmeyin.vereliniortak

karbonatlı suyla meme ucu bakımı yapabilirsin birde her emzirmede ellerini yıkamak çok önemli ufacık bebekler mikropları sadece bizim ellerimizden kaparlar.benim oğlumdada çok az olmuştu karbonatlı su yaptım hemen geçti.bu arada gün içinde belki çok yanlış yönlendiricem ama çay kaşığı ile emzirmeden sonra su da veriyordum eskilerin yaptığı gibi.annelerimiz öyle yaparlarmış emzirmeden sonra bir iki çay kaşığı su verirlermiş. birde sık sık ellrimi yıkıyorum şimdi bişiy kalmadı.

karbonatla boşuna vakit kaybetmeyin,çocuğa eziyet etmeyin..mikostatin iyi geliyor..ilerlemişsie 3 günde epey geriliyor..ben 1 haftada ancak hallettim

mikostatin aldım kızlar ve yavrumun ağzı iyileşti sayılır.. zemuszemus

kızım 5,5 aylık ilk 15 günlükken pamukçuk tedavisinde karbonatı denedim geçti sandık 5. ay kontrolünde boğazına kadar ilerlemişti hergün karbonat yaptım ama geçmedi mikostatinde kullanıyorum günde 2 kez ancak toparladı birde bizimkisi çok şiddetliydi karbonat iyi diyolar ama hikaye bencede mikostatin daha iyi..

bana doğduğunda 1-2 damla maden suyu damlat ağzına demişlerdi
sonraki günlerdede 2-3 günde bi 1 damla daha ver demişlerdi
bende yaptım
hiç pamukcuk olmadı
bence denemelisiniz

kimi doktor karbonatlı suyla temizlemeye çok karşı( uzman tvdeki dr mukoza yapısını bozduğunu iddia ediyor) , kimi doktor da (bizim doktorumuz gibi) bir çay bardağı suya 1 çay kaşığı karbonatla günde 2 kez 1-2 çaykaşığı şeklinde temizlemeyi (aslında içir dedi ama ben pamuğu ıslatarak sürdüm) ve mikostatini uygun görüyor..biz kendi doktorumuzu dinleyeceğiz,bakalım inşallah geçer,ağzında minik minik birsürü pamukçuk var :14:

geçmiş olsun
21 aylık oğlumda da aft var:(
bebekliğinde dr.umuz karbonatalı suyla silmemi ardından mikostatini önermişti
ama bugün kontrol eden dr.spreyi önce sıkmamı 2 saat sonrasında mikostatini kullanmamı söyledi

arkadaşlar ben de mikosttin kullanıyorum ama benim bebeğimde hiç faydası olmadı. Günde 4 kez 1 er damla kullanıorsunuz değil mi? ben mi yanlış uyguladım acaba?

arkadaşlar ben de mikosttin kullanıyorum ama benim bebeğimde hiç faydası olmadı. Günde 4 kez 1 er damla kullanıorsunuz değil mi? ben mi yanlış uyguladım acaba?

reçetende yazar gerçi ama bir damla değil de bir ml olmasın? damlalığın üstünde 1 ml yazıyor,belki o kadar vermiştir sana da.. ben de günde 4 x 1 ml verdim dün başladım

arkadaşlar benimde 2.5 aylık oğlum pamukçuk oldu karbanatlı su işe yaramıyor..mikostatin'i doktor bizede verdi..bunu nasıl kullanacağım ağzını içi aynı karbonatlı su ile yapılan işlem gibi mikostatinle silinecek mi?ilk bebeğim yalnız bakıyorum tecrübesizim yardım ederseniz sevinirim...

Back