Bebek Beslenmesi Pamukcuk nasıl gecer

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sacinla sil banyo yaptıktan sonra eser kalmaz babaannem demişti.

Nasıl kenDi saçımla mi silinen? O gözde çıkan arpacık için değil miydi

Ilaci var canim kendin eczaneden alabilirsin mikostatin ilacin adi uzerinde damlaligi var onunla agzina sıkıyorsun bizde yeni atlattik pamukcugu

Nasıl kenDi saçımla mi silinen? O gözde çıkan arpacık için değil miydi
Canim benim bebeğimde vvardi mikostatin kullandim kismen faydasi oldu silmek istemedim ilk baslarda tahris etmekten korktum ama silmeden gecmiyor en azindan gunde bi kere gazli bezi serce parmagina sar karbonatli suya batir ve sil muhakkak yoksa cok uzun suruyor ve emiyorsa bebegin gogsunde de agriya sebep oluyor.

karbonatlı su ile silmek iyi geliyor. Ben ilaç da kullandım şu damlalıklı olandan ama çok bir işe yaramadı. Annem karbonatlı su ile sil diye ısrar edince onu denedim ama ne yaptıysam parmağımı sokamadım bebişin ağzına. İnadına açmadı ağzını :) Ben de çay kaşığının arka tarafına doladım gazlı bezi, çok bastırmadan yavaşça sildim. Kısa sürede etkisini gösterdi ama silmeyi bırakınca hemen yine başlıyordu. Bebişin üzerine örttüğüm ince tül gibi bir örtü vardı, bir gün onu ağzına alıp emmeye başladı. Temizdi diye ben de izin verdim, bir süre sonra fark ettim ki pamukçuğa daha iyi geldi :) Yani bebek kumaş ile oynarken ister istemez dilini temizliyor. Onu da dene istersen.

Cnm gazlı bezi serce parmağına sar 1 cay bardağı suya 1 kaşık karbonat dok parmağınla bebisin agzini temizle

Aynen bende o şekilde biliyorum. Karbonat li suya gazlı bezi daldirip serçe parmaginin ucu ile ağzını nazikçe temizlemek. Bebeğim 15 aylik bir sürü dişi cikti doktor hala macun fırça kullanmadan karbonat li su ile genel temizligini yapın diyor. Ayrıca en hızlı iyilesen yer ağız içi diye biliyorum. Pamukçuk için ılık su birebir hiç korkma

Yeni Doğan Bebeklerde Pamukçuk Bakımı adlı makaleyi okumanda fayda var bence.geçmiş olsun

Pamukçuk diğer adıyla moniliazis olarak bilinir ve özellikle yeni doğmuş olan bebeklerde görülür. Genel olarak bebeklerde antibiyotik kullanımından sonra ortaya çıkan bir hastalıktır. Bebek sağlığını olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle birçok anne bu hastalıktan korkmaktadır. Bebeklerde pamukçuk bakımı sayesinde hastalıktan korunma sağlamanız söz konusu olacaktır.

Pamukçuk yanakların iç kısmında, dil ve damak üzerinde süt parçasını andıran beyaz lezyonlar şeklinde kendisini gösterir. Bu rahatsızlık bir cins mantar olarak bilinen Candida enfeksiyonu nedeniyle oluşmaktadır. Genelde yeni doğan bebeklerde görülse de, 1 yaşına kadar olan çocuklarda da sık şekilde karşılaşılır. Antibiyotik kullanımının yanı sıra hormon değişimleri de mantar oluşumuna ortam hazırlaması ile bilinir. Candida mantarları bebeklerin solunum yolu ve sindirim sistemlerine geçmesi nedeniyle ağır akciğer enfeksiyonlarına ya da bir takım farklı enfeksiyonlara da neden olabilir. Çoğunlukla 1. haftada ortaya çıktığı gözlemlenmektedir.

Pamukçuk riskinin azaltılabilmesi için emzik ya da biberonların iyi şekilde steril edilmesi gerekir. Bu sayede ağız içi mikrobik enfeksiyon sorunlarının da önüne geçilmiş olacaktır. Ağız içi, dil, yanaklar, yumuşak ve sert damak üzerinde görülmektedir. Beyaz bir küfü andıran lezyon kazınırsa, alt kısmında bulunan deri yanmış gibi görünebilir ve kanamalar ortaya çıkabilir. Eğer geniş bir alana yayılma söz konusuysa, bebeklerde pamukçuk bakımı için doktora başvurmak ve profesyonel bir yardım almak son derece önemli bir durum olmaktadır. Tedavi edilmediği sürece ağrılı olabilir. Ağızda ağrı oluşması durumunda bebeklerde emme isteksizliği ya da yutma güçlüğü gibi sorunların ortaya çıkması da söz konusu olacaktır. Nadir olarak hafif şekilde ateşlenme, huzursuzluk ve benzeri bulgular ortaya çıkabilir.

Hastalık geniş bir alana yayılmadığı sürece, sağlıklı bir bebek bu sorunu kendi başına yenebilir. İyileşme süresi için kesin bir zaman yoktur. Ancak bu süreç içerisinde biberon ya da emziklerin son derece temiz tutulması gerekecektir.

Bebeklerde pamukçuk bakımı konusunda anne sütünün de önemli bir yeri bulunur. Anne sütü alan bebeklerde pamukçuk oluşumuna daha az rastlandığı görülmektedir. Bu nedenle emzirmenin bebek sağlığı açısından önemli bir yeri vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
karbonat geçiriyor ama geç fayda ediyo ve çok ağlıyor saçını parmağına dola ağzının içini sil hemen geçiyor benimki öle geçti karbonatin pek faydasını göremedim doktorda söyledi ama ben saçımda fayda buldum

Merhaba bu saçla bir sefer silince yetiyormu anlamadım bi süresi varmı 🤷‍♀️

Benimkinin ağzını karbonatla silince çok kötü yapmış dağıtmıştı iyice.Eczaneden mikostatin aldım o iyi geldi bir dahada silmedim karbonatla.

Back