Pamuk Şeker Tehlike Saçıyor!

busrabilgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
1
0
1
40
Pamuk Şekeri Gıda Değil Kanserojen Taşıyor.
Genel olarak İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerde üretilen pamuk şeker ürünlerinde kullanılan gıda boyalarının kanserojen olduğunu herkes bilmektedir. Peki ya üretim yerleri ve üreticilerin temizliği ne durumdadır? Çocuklarımıza nasıl gıdalar yediriyoruz? Bu soruları kendimize sorup araştırdığımızda ortaya çıkan sonuçlar felaket.

Şekerin sağlığımıza zararlarını hepimiz bilmekteyiz, üstüne bir de gıda boyası ile karıştırıldığında ve bu gıda boyası pamuk şekeri fazlasıyla renklendirilmek için kullanılıyorsa çocuklarımız bir çok hastalık kapabilir.

Mavi astıma, yeşil kansere, kırmızı hiperaktiviteye, sarı renk ise lösemiye davetiye çıkartıyor hatta en tehlikeli olanı ise pembe renkli gıda boyaları olarak görülmekte. Bununla kalmayıp pamuk şekeri çocukların dnalarını bile bozabiliyor.

A Haberde yayınlanan bir haberden alıntı

PARLAK MAVİ: Böbreklerde tümör, kromozom tahribatı ve astımı tetikliyor. Daha çok fırında pişirilmiş besinlerde, mısır gevreğinde ve içeceklerde bulunuyor. Finlandiya ve Fransa’da yasaklandı.

ÇİVİT MAVİSİ: Beyin tümörüne neden oluyor. Kanserli hücrelerin çoğalmasına yol açıyor.
Bu gıda boyasına, içeceklerde ve köpek mamasında yoğun olarak rastlanıyor.
Norveç’te kullanımına sınırlama getiriliyor.

YEŞİL: Mesane tümörünü tetikliyor. Depresyon ve bunalım gibi ruhsal hastalıklara davetiye çıkartıyor. Daha çok şekerleme, içecek, dordurma ve kozmetiklerde bulunuyor. Avrupa ülkelerinde kullanılmıyor.

KOYU KIRMIZI: Kromozomları olumsuz etkiliyor. Hiperaktivite ve kan kanserine yakalanma riskini artırıyor. Fırınlanmış gıda, şekerleme, mısır gevreği ve içeceklerde yoğun miktarda rastlanıyor. Hemen hemen her ülkede kullanılıyor.

AÇIK KIRMIZI: Tiroid kanserini tetikliyor. Alerjiye sebep oluyor.
Nörokimyasal ve davranışsal etkiler yapıyor. Sosisler, şekerlemeler ve kiraz likörü, açık kırmızının en çok kullanıldığı ürünler olarak karşımıza çıkıyor.

SARI: Kan kanseri, astım, uykusuzluk, hiperaktivite, tiroid tümörü ve uykusuzluk sorunlarını gündeme getiriyor.
Fırınlanmış besinlerde, şekerlemelerde ve içeceklerde çok miktarda kullanılıyor.

TURUNCU: Hiperaktivite, tiroid tümörü, alerji, astım ve egzemaya yol açıyor.
Fırınlanmış gıdalarda, sosislerde, mısır gevreği ve kozmetik ürünlerde karşımıza çıkıyor.
Norveç ve İsviçre’de yasaklandı.

Kaynak: http://www.ahaber.com.tr/gundem/2013/10/

Farelerde Test (researchgate.net) Bilim Doktorlarından Örnekler
Doktorların fareler üzerinde yaptığı deneylerde bir adet pamuk şekerde bulunan gıda boyasının beyin hücrelerinin içinde hücrenin yaşlanmasını , oksidatif stresi azaltmaya yarayan enzimlerin aktivitesinde azalmaya neden olmuştur. Bu durumda beyin hücreleri daha çabuk yaşlanacak , vücuda giren toksinlerin etkilerinden daha kolay etkilenecek. Yağ metabolizması enzimlerinin de azalması ile yağ oksidasyon maddeleri artacak. Hücre içi temizlenmesi azalan oksijen radikalleri beyin doku hasarını arttıracak olasılıklar içinde bu durumların toplamı uzun dönemde kansere bile neden olabilecek.

Alıntı: http://www.researchgate.net

Görüldüğü gibi pamuk şekeri kim tarafından, nerede ve ne koşulda üretirse üretsin pamuk şekeri tüm insanlara özellikle çocuklara zararlı bir üründür.

Son sıralar pamuk şekerleri plastik kaplar içerisinde Migros ve Carrefour gibi büyük alışveriş merkezlerinde bile görülmekle birlikte üretim yerlerinde sürekli bir denetçinin olmaması bu ürünleri almamanız için yeterli bir sebep.

Siz hiç bir pamuk şeker üretim tesisine gittiniz mi? Gidemezsiniz çünkü buralarda pamuk şekerleri çıplak el ile poşet ve plastik kaplara yerleştirilmekte.


Pamuk Şeker

Pamuk Şeker Üreticileri Üretim İznini Nasıl Alıyorlar.
Pamuk şeker
üreticileri üretim izinlerini değişik şekerleme ve gıdalar üzerinden alıyor ve pamuk şeker üretimi için gelen denetçilere daha önceden kurulmuş temiz bir tezgah gösteriliyor. Denetçiler gittikten sonra pamuk şekerler çıplak el ve temizliğine önem göstermeyen kişiler tarafından üretilmeye başlanıyor. Sağlıksız koşullar cabası ve gıda boyası da işin içine girince tehlike büyüyor.

Kaynak:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…