Palyaço balıkları nemo filmi ile en popüler deniz balığı konumundadır. Çocukların çok sevmesi de bizlerin bu balıklardan bir çift mutlaka akvaryumlarımıza koymasını sağlıyor. Çok fazla palyaço balığı çeşiti vardır. Bunları aşağıda özetleyeceğim. Yetişkin boyda hiçbir palyaço balığı diğer palyaço balıklarına vurur. Buna önem verilmesi gerekmektedir. Özel ilgi gösterilirse akvaryum ortamında üretebilirsiniz. Ama büyük sabır ve ilgi ister.
Minimum Akvaryum Boyutu: 70 lt
Bakım Seviyesi: Kolay
Resif Uyumu: Evet
Su Şartları: 23-29° C, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, tuzluluk 1.020-1.025
Occellaris Clownfish:
False percula diye de adlandırılır. Çünkü, percula clowfish e çok benzer ama siyah bandının olmaması ve tuncu renginin biraz soluk olmasından dolayı true perculadan ayrılır.
True Percula Clownfish:
Maroon Clownfish:
En sert palyaço balığı desem çok da abartmamış olurum.
Tomato Clownfish:
Cinnamon Clownfish:
Çok sert olduğunu unutmayın.
Black & White Ocellaris Clownfish:
Benim favori palyaço balığım
Daha çok akvaryum balığı olarak bilinen en dayanıklı deniz balıklarından biridir. 28 farklı çeşidi vardır. yaşadığı yer ve buna hazırlık aşaması gerçekten ilginç olan bir balık, şöyle ki: diğer balıkların asla yaklaşamayacakları bir ortamda yaşar. rahatlıkla üzerinde dolaştığı bu deniz bitkisi, gerçekte dokunan her canlıyı felç eden çok güçlü bir zehirle donatılmıştır. ama palyaço balıkları, bu zehirli bitkiden hiç etkilenmezler. çünkü palyaçonun derisinde bulunan "saydam madde", bitkideki yakıcı kapsülleri durdurabilecek niteliktedir. bitkiye yaklaşan balık, gövdesini yavaş yavaş kapsüllere değdirmeye ve onları patlatmaya başlar. üzerindeki saydam madde sayesinde üzerine doğru patlayan zehirden zarar görmez ve birkaç denemenin sonunda da zehre tamamen bağışıklık kazanır. bu da ona yeni bir yuva kazandırmış olur.