Palmiye yağı içeren Nutella, İtalya’da raflardan kaldırılıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Capture.JPG
Palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha kanserojen olduğunun ortaya çıkmasının ardından İtalya’daki marketlerin palmiye yağı içeren Nutella kavanozlarını raflarından kaldırmaya başladığı belirtildi.

Fotoğraf: Reuters

2016 yılında Avrupa Gıda Güvenliği Ajansı’nın (EFSA) palmiye yağına ilişkin yayınladığı araştırmada, 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha fazla kanserojen madde taşıdığı için tehlikeli olduğu ortaya koyulmuştu. Ancak araştırmada palmiye yağının tüketilmemesine dair herhangi bir tavsiye yer almamış, risk seviyesinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiği belirtilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü de palmiye yağının potansiyel riskine dikkat çekmiş ancak gıdalarda kullanılmasına bir kısıtlama getirmemişti.

EFSA’nın raporunun ardından baskının arttığı İtalya’da Coop süpermarket zinciriyle birlikte makarna üreticisi Barilla ürünlerinden palmiye yağını çıkarmış ve Barilla etiketlerine ‘palmiye yağı yoktur’ ibareleri koymaya başlamıştı.

‘Palmiye yağının kullanılmaması Nutella’nın tadını değiştirir’
Sağlık otoritelerinin uyarılarına rağmen, Nutella’nın üreticisi Ferrero şirketi, ürünün niteliğinde ve tadında değişilik yaratacağı gerekçesiyle ‘Nutella’ isimli çikolata ve fındık ezmesi ürününde palmiye yağını kullanmaya devam ediyor. Ancak Nutella’nın İtalya’daki satışlarının geçen yılın ağustos ayına kadar olanki son bir yıllık sürede yüzde 3 düştüğü söyleniyor.

Artan kamuoyu baskısı karşısında İtalya’da bu kez de marketlerin palmiye yağı kullanılan Nutellaları raflardan indirmeye başladığı belirtildi.

http://www.diken.com.tr/palmiye-yagi-iceren-nutella-italyada-raflardan-kaldiriliyor/

Çok çok nadir tüketirim, evde de yiyen yok. En sevdiğim tüketme şekli waffle, kaldırılsa bir o zaman ararım muhtemelen :kk77:
Ama zararlıysa olmasın tabi...

bu ne batı hayranlığı yarebbim mis gibi Sarelle varken :KK53:

yok ama cidden benim için sarelle nin fındık ezmesi ve çokokremi gibisi yok :KK45: sabah da bu haberi okuyunca evdeki minnak nutellayı çöpe attım, bir bu eksik başımıza..

Ben de nutelladan başka bişeyden aynı verimi alamıyorum.
Türkiyede yokken teyzem getirirdi yurt dışından, stok yapardık.
Şimdi hiç açılmamış bir kavanoz nutellayla bakışıyoruz.

Aynen nutellayi şutlamistim zaten hayatımdan.yerli mali torku dururken ona mi kaldik:KK70: hem zaten zararliymis yillar sonra da olsa ortaya ciktigi iyi olmus

Ben de nutelladan başka bişeyden aynı verimi alamıyorum.
Türkiyede yokken teyzem getirirdi yurt dışından, stok yapardık.
Şimdi hiç açılmamış bir kavanoz nutellayla bakışıyoruz.

yalnız Nutella da bulunan palmiye yağı, bizim margarinlerde yüzde 80 oranındaymış.. aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey :KK53:

Ben eskiden kaşık kaşık yerdim.
Son 1 yıldır almıyorum.
Ama olsa hayır demem :kk77:
office office ben tüpteki çokokremi daha çok seviyorum.:KK53:

yalnız Nutella da bulunan palmiye yağı, bizim margarinlerde yüzde 80 oranındaymış.. aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey :KK53:

Onu yazacaktım ben de şimdi. Krem kıvamında ve donmayan her üründe palm yağı var diye biliyorum. Kıvam artırıcı olarak kullanılıyor.

Ben eskiden kaşık kaşık yerdim.
Son 1 yıldır almıyorum.
Ama olsa hayır demem :kk77:
office office ben tüpteki çokokremi daha çok seviyorum.:KK53:

ayyyy sorma emzik gibi :KK70: onun da yarısından fazlasına hava basıyorlar ağzımıza sıkınca uçan balon gibi oluyoruz birinin sırtımızı sıvazlayıp gazı çıkartması gerekecek kadar çok hava yutuyoruz :KK70:

X