Bahçe Bakımı ve Çiçekler Paket tohumlardan kullanıpta memnun kalan var mı?

BeyazLilyum

diplomalı uzman ev hanımı
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
2.343
15
arkadaşlar ben şu paket tohumlar oluyorya onardan aldım 5 paket..saksılara ektim...hergün suluyorum güneşe koydum...küçük küçük yapraklar çıkıyor onlrı koparmam gerekiyormuş temizliyorum çıktıkça....akşam safası ve adıı bilmediğim bir çiçek daha var ufaktan filizlenmeye başladılar ama diğerlerinden tık yok.resimlerine bakarak aldım rengarenklerdi...mart sonunda ektim çıkmasımı geç oluyor yoksa hiç çıkmayacaklarmı.siz nasıl ekiyorsunuz...pazarda satılan açmışlarımı ekiyorsunuz yoksa benim gibi tohum ekipte cıvıl cıvıl açan oldumu:uhm: off yaa çok umutlandımmm.pazardan diğer çiçeklerden de alacağım ama.....

çıkar çıkar merak etme bende geçen yıl şebboy ekmiştim değişik bi çiçek de ekmiştim yine tohum halinde ama çiçek yerine tere çıkmıştı neyse o da güzel değilmi maksat yeşillik olsun

camilacım ben geçen yıl bahçem için 4-5 çeşit ektim o paket tohumlardan hepside çok güzel büyüdü... ufak kaplara ekmiştim önce daha sonra çıkmalarını hızlandırmak için üzerlerine cam kapattım... kaplar ufaksa borcam veya normal bir cam tabak bile olabilir... çok fayda ediyor ama mart sonunda ektim demişsin şimdiye kadar büyümeleri gerekirdi...birde anlamadığım hangi küçük yaprakları kopartıyorsun .. bu koparttıkların senin çiçekler olmasın dikkat et...

su an elimde paket o kadar cok tohumum varki, burada havalarin azicik sicamasini bekliyorum,,domates ve aci sus biberlerinin tohumlarini evde diktim cok guzel cikti, yakinda bahceye alicam, paket cicek tohumlarinida bu aralar dikicem, cikiyor , sabirli ol.

Ben de geçen marketten hercai tohumu aldım..Küçük dekoratif şeylere eklmek istiyorum..Paketteki bilgilendirmeye göre nisan sonu ekim için en iyi zamanmış..

ay sağolun yaa içimi ferahlattınız...ufaktan çıkmaya başladılar..akşam sefası ve adını bilmediğim turuncu çiçeğin filizleri iyice çıktı.ama fesleğenden tık yok yok yok.gereksiz ot bile bitmedi yanında...kalistecim paketin arkasında yazıyordu...2 yapraklı bi ot.zaten aynı resimdeki gibi onların çıktıkça kopartın diyordu.zaten onlar çiçek filizi gibi değil...anneme bi gideyim..sardunya,ortanca,gül,aslanağzı,fesleğen hepsinden alıp geleceğim.o nasılsa usta yapar bi şekilde ben daha acemiyim.dedim kendisine kökünden alıp gitcem diye tamam dedi:roflol:...ya eğer çıkarlarsa çok şirin olacak balkonum..

ben dün iri yapraklı beyaz paptya tohumu aldı akşam safası alcaktım ama çicek açma süresi 12 haftadan sonra yazıyodu bu çabuk oolur diye bunu aldım daha ekmedim bide bnde hiç eninegiden uzun saksılardan yok onlara mı ekmemiz gerkiyo bide 75 cm uzunluğunda oluyor diyo hesaplayınca 75 cm çok uzun geldi yaa:bbo:cevaplarınızı bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…