• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalı çanta çılgınlığı Türkiye'ye de geldi

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Pahalı çanta çılgınlığı Türkiye'ye de geldi

Batı ülkelerinde kadınlar arasında pahalı çanta alma çılgınlığı tırmanışa geçti. Çılgınlık Türkiye'ye de sirayet etmiş durumda.
Bir kadın okuyucum telefon etti. "Ben emekliyim. Bağdat Caddesi'nde dolaşırım, vitrin seyrederek vakit geçiririm. Bir mağazada Burberry firmasının 'Manor' modeli çantasının 3 bin YTL'ye satıldığını görünce şaşırdım... Benim 6 aylık emekli maaşım ile alamayacağım bu çantaları kimler alıyor? Nerede kullanıyorlar bunları?" diyerek sorgu sual eyledi.
"Araştırmacı ekonomi gazetecisi (!)" olarak yollara düştüm... Nişantaşı'nda kadınlarımızın alışveriş ettikleri mağazalardaki ithal malı çantaların fiyatlarını inceledim.
O da nesi? Nişantaşı'nda fiyatı 2 bin YTL ile 6 bin YTL arasında değişen kadın çantaları satılıyor. Bir zamanlar pahalı kadın çantası markası Louis Vuitton idi... Şimdilerde Louis Vuitton'un fiyatları ucuz kalmış.

Model ve fiyat yarışı başladı
İsmi bilinen modaevleri ve yeni markalaşan firmalar yeni yeni modellerle kadın çantalarını piyasaya sürmeye ve de bunların fiyatını devamlı artırmaya başlamış.
The New York Times'ta iki yazı yayımlandı. Birinci yazıda, tanesi bin dolara satılan deri çantaların maliyet hesabı veriliyordu. Deri, aksesuvar ve işçilik maliyeti 60-80 dolar olan bu çantaların, tüketiciye tanıtılması, ünlü hale getirilmesi için yapılan reklam harcamalarının çanta başına 500 dolara ulaştığı anlatılıyordu.
İkinci yazıda ise son yıllarda moda evlerinin giyim, aksesuvar ve kokudan değil, deri eşyadan para kazandıkları, gelirlerinin yarıdan fazlasının deri eşya satışlarından geldiği belirtiliyordu.
Reklam gücüyle her yıl bir başka model kadın çantası öne çıkıyor. Geçen yıl püsküllü "Balanciaga" çantaları 2 milyon YTL'den satılıyordu. Bu yıl Prada'nın yan markası "Miu Miu" çantaları 2.200 YTL'den, "Prada"lar 2.500-3.000 YTL'den satılıyor.

Nerede geziyorlar acaba?
Merak ettiğim, kadınların bu çantaları kollarına takarak nerelerde gezindikleri, kimlere göstermek için satın aldıkları? Diyelim ki, New York'ta Beşinci Cadde'de veya Madison Caddesi'nde, Paris'te Champs Elysees'de veya Boulevard St. Germain'de dolanıyorlar. İstanbul'da Nişantaşı'nda yürüyecek kaldırım yok. Ankara'nın Kızılay'ının, İzmir'in Kordon'unun durumu malum...
Kapalıçarşı'ya da gittim... Eskiden beri yabancıların ünlendirdiği model kadın çantalarının benzerleri Kapalıçarşı'da satılır. Fiyatlara baktım. Bizim yerli yapım "taklit" çanta fiyatları da dolar ve euro olarak yükselmiş. 200-500 dolar arasında dolanıyor.
Bizde de yakında kadın çantalarını internetten kiralama alışkanlığı başlayabilir. ABD'de faaliyet gösteren "bagborroworsteal.com" ve "frombagstoriches.com" sitelerine üye olanlar ayda 15-175 dolar ödeyerek istedikleri 3 farklı model çantayı kiralayabiliyorlar. Sonra onları iade ederek başkalarını kullanabiliyorlar.

Güngör Uras Milliyet-10.09.2006

10ytl'ye model model,yumuşacık derisi olan renk renk çantalar var.Her kıyafetime göre çanta kullanabiliyorum.Zaten uzun süre aynı çantayı kullanmak sıkıyor beni.Ucuza model model alır çeşit çeşit kullanırım..Aklımı yemedim henüz!......

Çok güzel bir modelse imkanım varsa alırım.
Bir tane olsun tam olsuna.s

eşimin aldığı emekli maaşı değil o fiyatlara çanta almak 150 200 ytl bile pahalı gelir ne yapalım indirimler oluyor onlardan yararlanıyorum ve bana çokta cazip gelmiyor pahalı ürünler tabiki alıcılarıda vardır alanlar güle güle kullansınlar

10ytl'ye model model,yumuşacık derisi olan renk renk çantalar var.Her kıyafetime göre çanta kullanabiliyorum.Zaten uzun süre aynı çantayı kullanmak sıkıyor beni.Ucuza model model alır çeşit çeşit kullanırım..Aklımı yemedim henüz!......

Ablacım bu sene babet te moda
10 ytl ye de renk renk alıp
hergün başka başka takıp giyeris Allahın isniyle.:teytey:

Bende çanta tutkunuyum.Ama okadar para vermem.Ben Ankarada yaşıyorum.Burda Maltepe pazarı vardır taklitler satılıyor orda-çokta güzel taklitlerdir.Mesela son defa 50 ytl ye VAKKO nun 2000 ytl lik taklitinii almıştım.Koton,Mango lcw gibi dükkanlarda gayet uygun fiyatlara çantalar elde etmek olur.Birde victorias secret in sitesinden Amerikadan sipariş etmiştim

çok pahalı çantalar almıyorum. çok da ucuz almıyorum. yani genelde 30-150 arası oluyo çantalarım.
mango ilk tercihim olur genelde. yoksa zara koton benetton olabilir

Back
X