• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özlememe ve acıma duygusunda azalma

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
Mrhbalr. Bende titizlik takıntısı var diye yazmıştım daha önce. Korona salgınından sonra iyice evde kalmaya alıştım. Görüşemediğim bazı insanları çok özlemediğimi fark ettim. Dışarı çıkamıyor diye üzülenleri anlamadığımı. Dünyada ölümler oluyor insanlar bunlara aşırı üzülüyor ben mesela üzülemiyorum. Acıma duygum baya azaldı. Hatta salgın olunca bazı insanlar sosyal mesafeyi ve temizliği öğrendi ya da kayınvalideme sürekli gitmekten kurtuldum diye seviniyorum. Annem köye gidemediği için üzülüyor mesela bana saçma geliyor nolur evde otursa sanki diye düşünüyorum. Ama bir yandan da böyle düşünmemin yanlış olduğunu düşünüp üzülüyor ve korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz ne yapabilirim.

Ölen insanlara üzülme haricinde diğer konuları bende yaşıyorum. Çünkü normalde de soğuk yapılı bi insanım. Israrla soruyorlar hala mi sıkılmadın diye, yok diyorum. Hatta dışarı çıkıp normale dönünce acaba adapte olabilecek miyim diye merak ediyorum. Belki sizde normalde soğuk yapılı bi insansinizdir

Eskiden sıcakkanlı bir insandım hatta çok arkadaşım olsun isterdim. Ama baktım olmuyor ya da insanlar kıymet bilmiyor. İnsanlardan çok soğudum. Bir de temizlik takıntısı eklendi bunlara. Şimdi arkadaş aramıyorum kendime, akrabalardan soğudum.

Mrhbalr. Bende titizlik takıntısı var diye yazmıştım daha önce. Korona salgınından sonra iyice evde kalmaya alıştım. Görüşemediğim bazı insanları çok özlemediğimi fark ettim. Dışarı çıkamıyor diye üzülenleri anlamadığımı. Dünyada ölümler oluyor insanlar bunlara aşırı üzülüyor ben mesela üzülemiyorum. Acıma duygum baya azaldı. Hatta salgın olunca bazı insanlar sosyal mesafeyi ve temizliği öğrendi ya da kayınvalideme sürekli gitmekten kurtuldum diye seviniyorum. Annem köye gidemediği için üzülüyor mesela bana saçma geliyor nolur evde otursa sanki diye düşünüyorum. Ama bir yandan da böyle düşünmemin yanlış olduğunu düşünüp üzülüyor ve korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz ne yapabilirim.
Merhabalar geçmiş olsun, titizlik takıntınız için ne yapıyorsunuz, tedavi görüyor musunuz? Bende aynı konu için doktor arayışındayım da

bence terapistten yardım alın. çok ciddi değildir ama bular insani duygular ve bilmiyorum ileride belki sorun olabilir

Back