- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.005
-
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
Çok özlüyorum..
Akşam ezanına kadar dışarıda oynamayı.Burnumum buz gibi üşümesini saçlarımın dağınık hallerini umursamayışımı..
Terliğimi giydiğim gibi topraklara otlara koşmayı,kirlenen tozlanan ayaklarımı akşam ablalarımla leğende beraber cıbıl cıbıl yıkamayı..
Babamın işten gelmesini dört gözle beklemeyi.Yolun ucunda gördüğüm an oyunu neyi bırakıp çılgınca ona koşmayı. ''Babam geldiii baba baba..'' diye yeri göğü inletmeyi..
Ellerindeki poşetleri alıp o sert ellerine ellerimi yerleştirmeyi sımsıkı tutmasını..
Babamın kokusunu özledim.. Baba kokusu mistik güven veren güçlü herşeyden farklı babamın kokusunu özledim..
Anneme küstüğümde babamın asılı olduğu kapı arkası askılığın yanına gidip eşyalarını koklardım. Şimdi bile kokusu burnumda çok garip hiç gitmemiş benden. Gitmesin..
Annem kızartma yaptığında gizlice aşırıp ablalarımla beraber yemeyi özledim.
Uyuyakaldığımda herhangi biryerde sabah yatağımda gözlerimi açmayı özledim. Üstüm açıksa battaniyenin sıcaklığıyla uyanmayı..
Annemin ellerini özledim.Migrenim tuttuğunda alıp avucunu alnıma koymayı özledim. Kaç migren krizini böyle atlattım bilinmez.Annemin şifa kaynağı sımsıcak ellerini özledim.
Ve kokusu..Tertemiz kokar anneler.Sabun kokarlar. Ferah kokarlar.Bahar gibi kokarlar. Tüm ferahlıklar anne kokusunun içinde.Annemin kokusu temizliği baharı çağrıştırır bana.Baharı çağrıştırır. Çiçekleri..
Kardeş muhabbetlerini özledim.İlk aşık olduğumda ablamın farkettiğindeki ''aşık mı oldun len sen '' demesini..
Heryere K harfini yazmayı..Daha sonraki aşk muhabbetlerindeki heyecanımı. Bak söylerim anneme tehditlerini..Gece atıştırmalarını..
Esaslı özledim herşeyi..
Çok özlüyorum..
Akşam ezanına kadar dışarıda oynamayı.Burnumum buz gibi üşümesini saçlarımın dağınık hallerini umursamayışımı..
Terliğimi giydiğim gibi topraklara otlara koşmayı,kirlenen tozlanan ayaklarımı akşam ablalarımla leğende beraber cıbıl cıbıl yıkamayı..
Babamın işten gelmesini dört gözle beklemeyi.Yolun ucunda gördüğüm an oyunu neyi bırakıp çılgınca ona koşmayı. ''Babam geldiii baba baba..'' diye yeri göğü inletmeyi..
Ellerindeki poşetleri alıp o sert ellerine ellerimi yerleştirmeyi sımsıkı tutmasını..
Babamın kokusunu özledim.. Baba kokusu mistik güven veren güçlü herşeyden farklı babamın kokusunu özledim..
Anneme küstüğümde babamın asılı olduğu kapı arkası askılığın yanına gidip eşyalarını koklardım. Şimdi bile kokusu burnumda çok garip hiç gitmemiş benden. Gitmesin..
Annem kızartma yaptığında gizlice aşırıp ablalarımla beraber yemeyi özledim.
Uyuyakaldığımda herhangi biryerde sabah yatağımda gözlerimi açmayı özledim. Üstüm açıksa battaniyenin sıcaklığıyla uyanmayı..
Annemin ellerini özledim.Migrenim tuttuğunda alıp avucunu alnıma koymayı özledim. Kaç migren krizini böyle atlattım bilinmez.Annemin şifa kaynağı sımsıcak ellerini özledim.
Ve kokusu..Tertemiz kokar anneler.Sabun kokarlar. Ferah kokarlar.Bahar gibi kokarlar. Tüm ferahlıklar anne kokusunun içinde.Annemin kokusu temizliği baharı çağrıştırır bana.Baharı çağrıştırır. Çiçekleri..
Kardeş muhabbetlerini özledim.İlk aşık olduğumda ablamın farkettiğindeki ''aşık mı oldun len sen '' demesini..
Heryere K harfini yazmayı..Daha sonraki aşk muhabbetlerindeki heyecanımı. Bak söylerim anneme tehditlerini..Gece atıştırmalarını..
Esaslı özledim herşeyi..
Sadece onları değil zamanı da özlüyor insan, herkesin masum olduğu 80ler 90 Ları ,şimdi dünya çok kirli değil ya...Evlendim. Demin kızımı yatağına koyarken uyuyordu aklıma geldi birden içim doldu bunları yazmak istedim.
Herkes çocuk Olmayı istiyor ben de.ama biz çocuk kalsak anne babalarımızda isterdi .yine hiç bişi böyle olmazdıKeşke hep çocuk kalsaydık ama olmuyor işte bende bunları özledim ama yazdıklarını okuyunca bir yandan kızım için üzüldüm benim kızım böyle bir ailede büyüyemiyecek bir kardeşi yok paylaşacagı bir ablası yok iki yıl önce kapı çalınca babam geldi diye e kapının arkasına saklanırdı babasını beklerdi heralde en güzel anısı bu olacak ailesiyle ilgili her şeyi ya annesiyle yada babasıyla yaşıyacacak hiç olmasaa bizim düşününce mutlu oldugumuz bi çocuklugımuz var ama çok güzel yazmışsın çok duygulandım yaaa
Ay çok gülmüştüm bu Dombik lafına megersem kızımızın nickiymişağlattın be dombik
Yoğun istekli bi nick cicim bu öyle hafife alma heeAy çok gülmüştüm bu Dombik lafına megersem kızımızın nickiymiş
Yoğun istek mi şaşırmadım cicimmmYoğun istekli bi nick cicim bu öyle hafife alma hee
Kıyamam. ...Geçmiş olsun babana canım.Rabbim şifa versin .Benim babamda hastanede yatiyor şu an.babam hasta ve uzaktayken iyimi geldi bilmiyorum salya sümük ağladım
ama oldu mu hocam böyle uhrevi bir ortamdaAy çok gülmüştüm bu Dombik lafına megersem kızımızın nickiymiş