Özlem desem ne dersiniz?

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.123
Çok özlüyorum..
Akşam ezanına kadar dışarıda oynamayı.Burnumum buz gibi üşümesini saçlarımın dağınık hallerini umursamayışımı..
Terliğimi giydiğim gibi topraklara otlara koşmayı,kirlenen tozlanan ayaklarımı akşam ablalarımla leğende beraber cıbıl cıbıl yıkamayı..
Babamın işten gelmesini dört gözle beklemeyi.Yolun ucunda gördüğüm an oyunu neyi bırakıp çılgınca ona koşmayı. ''Babam geldiii baba baba..'' diye yeri göğü inletmeyi..
Ellerindeki poşetleri alıp o sert ellerine ellerimi yerleştirmeyi sımsıkı tutmasını..
Babamın kokusunu özledim.. Baba kokusu mistik güven veren güçlü herşeyden farklı babamın kokusunu özledim..
Anneme küstüğümde babamın asılı olduğu kapı arkası askılığın yanına gidip eşyalarını koklardım. Şimdi bile kokusu burnumda çok garip hiç gitmemiş benden. Gitmesin..
Annem kızartma yaptığında gizlice aşırıp ablalarımla beraber yemeyi özledim.
Uyuyakaldığımda herhangi biryerde sabah yatağımda gözlerimi açmayı özledim. Üstüm açıksa battaniyenin sıcaklığıyla uyanmayı..
Annemin ellerini özledim.Migrenim tuttuğunda alıp avucunu alnıma koymayı özledim. Kaç migren krizini böyle atlattım bilinmez.Annemin şifa kaynağı sımsıcak ellerini özledim.
Ve kokusu..Tertemiz kokar anneler.Sabun kokarlar. Ferah kokarlar.Bahar gibi kokarlar. Tüm ferahlıklar anne kokusunun içinde.Annemin kokusu temizliği baharı çağrıştırır bana.Baharı çağrıştırır. Çiçekleri..
Kardeş muhabbetlerini özledim.İlk aşık olduğumda ablamın farkettiğindeki ''aşık mı oldun len sen '' demesini..
Heryere K harfini yazmayı.. Daha sonraki aşk muhabbetlerindeki heyecanımı. Bak söylerim anneme tehditlerini..Gece atıştırmalarını..

Esaslı özledim herşeyi..

ağlattın be dombik

şu an uzakta mısın hepsinden

Evlendin mi ne oldu uzakta misin

dombikim neden sen benim hissettiklerimi yazdın ki şimdi...

ama böyle ağlatılmaz ki insan

daha neleri özledim birbilsen neleri özledim dedemin havuzlu evini havuzun içine doluşup kuzenlerle delileler gibi eğlenmelerimiz mi dersin

ne bileyim ya dur bi ağlamam bitsin yazayım

Ben de özledim, babamı kaybettiğim için en çok babanın adı geçen satırları sızlattı içimi... geri dönemeyecek kadar ilerideyiz malesef. ne kadar istesek bile dönemeyeceğimiz bir yerde...
hayat ittire ittire bizi o günlerden kopardı.
şimdi o günler,başımızı yastığa koyduğumuzda düşüneceğimiz bir masal gibi...

ah bir gelse o çocukluk hadi çocuklugu boşver bilgece bana kaybolan yıllarımı verseler o yeter
Sana Kibariye'den "şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler" şarkısını armağan ediyorum matmazelcim.. Bundan sonra güzel yaşarsın ve kaybolan yıllarını hatırlatmayacak şekilde )

Bayram sabahlarını
yepisyeni gıcır gıcır rugan fiyonklu ayakkabıları
komşu teyzenin ördüğü süeteri
pazardan dönen annenin poşetlerini karıştırmayı
babanın harçlık vermek için pantolunun cebine elini attığında beklediğinden fazla para vermesini
saatlerce dil döküp izin kopardığın o geziye gitmeyi
akşam oturmalarını
annenin komşularla elişi örneği alıp vermesini
sarı bidon çamaşır suyunu
küçük kutuda satılan çamaşır deterjanını
çamaşır yıkanırken eve yayılan missss gibi kokuyu
tahta mandalları
banyo kazanını
cumartesiden cumartesiye izlemeyi...
bu böyle uzaaarrr gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…