Özgüvenimi yeniden kazanmama yardım edin

MissHavisham

BabyGoat
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2012
1.432
640
Sevgili kızlar,

Bugün kardeşim ve erkek arkadaşımla alışverişe çıktım ve maalesef bu alışveriş benim için kabusa dönüştü. Aslında bugün alışverişte çok kötü şeyler yaşanmadı ama bir şeylerin farkına vardım ve bu farkındalıklar canımı yaktı. Birincisi ; şunu anladım ki benim bir tarzım yok. Elime neyi geçirirsem onu giyiyorum. Giyimime gereken özeni göstermiyorum. Saçım hiçbir zaman istediğim gibi güzel görünmüyor. İkincisi ; bu özensizliğimin sebebinin de kilolarım olduğunu farkettim. Nasıl olsa, ne yaparsam yapayım hiçbir kıyafeti üzerime yakıştıramıyorum. Ne kadar zayıflamak istesem de şu gırtlağımı bir türlü durduramıyorum, üstüne üstlük çok yorulunca şekerim düştüğü için koşu bandı, bisiklet gibi evde kullanabileceğim spor aletlerini kullanamıyorum. Doktor sadece yürüyüş yapmama izin veriyor, ama günlük telaşlar içerisinde ne yürüyecek vaktim, ne de çıkıp da rahatlıkla yürüyebilecek bir alanım var. Üçüncüsü ; her problemi halletsem bile maalesef bu aralar maddi durumum da pek dolabımı yenilememe müsaade etmeyecek. Aslında bu kadar problem içerisinde baştan yaratılma şansım var mı yok mu bilmiyorum ama, olur da benimle aynı sıkıntıları yaşayan biri varsa belki bana birkaç tavsiye verebilir diye umut ediyorum. Dış görünüşümle ilgili özgüvenim yok. Ve bu beni başka yönlerden de olumsuz etkiliyor. Çok üzülüyorum.

Ama erkek arkadaşın varmış, beğenen olmuş. Özgüvenin de olsun artık.

Sevgili ozlemetto ,

Bence herşey kendini nasıl görmek istediğinle alakalı, ruh halin yani.

Önce bir silkelen, ve etrafında ki kadınların yüzde seksenin bunları yaşadığını bil, bir motivasyon kaynağı olur.

Ben karamsarlığa kapıldığım anlarda bakım yapmaya çalışırım, pahalı şeyler değil bir manikür ya da evde hazkırlanan bir cilt maskesi bile yeterli. Bunları yaparken kendine bir kahve yap, keyifle . :) Kendine vakit ayır.

Zamanında kendini hiç beğenmeyen bir insan olarak "beğenmeyen küçük oğluna almasın" sözüyle hiç bir şeyi takmamayı öğrendim. Önemli olan senin kendini değerli ve güzel hissetmen.

Bir de bence yürüyüşe muhakkak vakit ayır, kendinle ilgilen, hobiler edin. :)

Son olarak önüne gelen herşeyi beğenmediğine eminim, beğendiklerin zaten senin tarzın olan şeylerdir. Bu tarz klasik tarz kalıplarına girmek zorunda değil. Sahip olduğun kıyafetleri farklı kombinasyonlarla dene, gerekirse kes, dik :)

Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…