Merhaba arkadaslar, ablalar
Ben 17 yasindayim. Hiç özgüvenim yok. Aynalara bakasim gelmiyor, kendimi hiç begenmiyorum. Sanki kimse beni begenmiyormus gibi geliyor. Kilo vermeye çalisiyorum ama ramazan ayinda olmuyor. 70 kiloyum boyumda 1.65 civarlarinda. Herkes zayiflamissin felan diyor ama ben kendimi çok kilolu buluyorum. Baya bi basenliyim. Anlicaginiz kisaca özgüvenim hiç yok, ve bundan çok rahatsiz oluyorum, çok sinirleniyorum.
Özgüven eksikliğin sadece kilolarından mı kaynaklanıyor? E zayıfla o zaman canım, biraz diyetle fıstık gibi olursun. Ayrıca öyle çok aşırı bir kilo fazlan yok ki. Herhalde aramızda en fazla 6 kilo falan vardır.
Ayrıca kilolarından dolayı seni beğenmeyeceklerini düşünüyorsun ya onlar aslında önemsiz ayrıntılar. Önemli olan senin iç güzelliğin. Herkesin dönüp dönüp baktığı manken gibi biri olsan bile eğer karakterin oturmamışsa, düzgün biri olamamışsan seni ilk etapta beğenen kişiler bile zamanla senden uzaklaşmaya başlar.
Ama sen düzgün karakterli, iyi bir insansan istediğin kadar kilolu ol, seni beğenen yine beğenecektir. Zaten senin kaşına gözüne değilde karakterine aşık olan biriyle yoluna devam daha hayırlı. Bugün seni sadece dış görünüşünden dolayı beğenen kişi, yarın başka birinin dış görünüşüne vurulur, seni bırakır ona gider. Ama karakterine aşık birisi, sende bulduğunu kolay kolay başkasında bulamaz ve sana gerçekten değer verir.
çok ta kilolu değilsin canım.. en fazla 5 kg var. tabi senin amacın S beden olmak değilse.. Bu arada dünya senin etrafında dönmüyor herkesin seni beğenmeme gibi bir durumu olamaz..
İlk önce kendini sevmekle işe başla.. Gerisi zaten gelir.
Çok kilolu değilsin ..
neden özgüven eksik?
Şimdi biz sana ne kadar 'önemli olan iç güzellik' desekte bu yaşlarda taktın mı takıyorsun işte. Hele dünya da kalıplaştırma kavramı oldukça daha çok genç dış görünümü takıntı yapacak.
Biraz önce bir konu okudum. Bir kadın(anne diyemiyorum) 10 yaşında ki çocuğunu çirkin diye öldürüyordu. Sırf dış görünüm yüzünden inanabiliyor musun? Nasıl dayatılmış ki dış güzellik bu kadar önemli hale geliyor.
Belli kalıplar var. Hokka burun, keman kaş, selvi boy, badem göz, ince bel, bembeyaz ten.. Tanıdık geldi mi? Bizim türkülerimizde bile geçiyorlar. Kadın dediğin böyle olmak zorunda yoksa çirkin. Anlayış böyle mi olmalı? Biraz ufkumuzu açmalıyız.
Güzellik görecelidir. Yani kişiden kişiye değişen bir olgu olmalıdır.Şu an ki gibi belirli kalıplar içinde olmamalı.
Bende 1.67 boy 75 kg ..Kendimi çok kilolu görüyorum, basenlerim erimiyor.
Bende 1.67 boy 75 kg ..
biraz kilo aldım ama
Allaha Şükür sağlığım yerinde. .
Hem ne demişler kadının kalçalısı ,yemeğin salçalısı :)
Kg ver istiyorsan da ..
çok güzel anlattiniz gerçekten. Içimi rahatlattiniz , çok sagolun.
Önemli değil canım, bu yaşlarda takılır böyle şeyler kafaya ama inan gerçekten önemsiz şeyler bunlar.
Mesela bazen bende çok yakışıklı çocuklar görüyorum boy pos endam falan harika yani ama sonra çocuk konuşmaya bir başlıyor her şey o an bitiyor, ışık hızıyla soğuyorum. İçimden keşke hiç ağzını açmasaydi dediklerim bile olmuştur
Bakışın, duruşun, gülüşün, konuşman, oturuşun, kalkışın hepsi bir bütün. İş sadece dış güzellikle bitmiyor yani. Ki eminim daha öncede dediğim gibi biraz kilo verip, kendine daha fazla bakarsan zaten kendini de beğenmeye başlarsın, eminim.