özgüvenim yok ne yapacağım

BAHARI BEKLXIXYORUM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2007
45
0
akadaşlar bana yardım edin benim özgüvenim yok.hep kendimi eleştiriyor ve aşağılıyorumsenağlamabu halimden memnun deilim ama kendimi sevemiyorum.konuştuğum kişiler farkına varıyor dahada üzülüyorum.:çok üzgünüm:ben neden böyleyim:sm_confused:bana bu konuda yardımcı olun lütfen:a015:

peki neden cnm. neden kendine eziyet ediyosun böle? neyi beğenmiyorsun ki. Allah şükür sağlıklısın sanırım. bir de hastanelerde sağlık problemleri ile uğraşan onca kişiyi düşün. yürüyebiliyosun.. şükret buna ya peki yürüyemeyenler napsın? görebiliyorsun.. şükret dünyasını hiç göremeyenler napsın?
hep güsel şeyler düşün.. olumlu düşün. hayata positif bak tatlım

öyle ama biri bişey dese başlıyorum kendimi aşağılamaya evet ben iyi olsam zaten şöyle olurdu .mesala üniversiteyi kazanamdım ben iyi olsam okur adam olurdum ben adam deilim.ben iyi olsam şöyle olurdu gibi başlıyorum kendimle uğraşmaya bir şeye dokunurken kıracakmış gibi elim titreyerek dokunuyorum korkuyorum yani kendime güvenim yok of ya of ne yapmalıyım değişmek istiyorum

ben kayseriliyim burada hamur işleri çok olur mesela hamur açmak felan istesem çok kişi farkediyor hamurdan korkar gibi hareket ediyorsun bırak o senden korksun diyorlar ya da iş yerinde patronum kimseden çekinme fabrikayla konuşurken kendini savun eziklik duyma sen haklı davandasın (bazen işleri acil istiyoruz fabrika bana çıkışıyor) hep böyleyim

CANIM MERHABA;
sana öncelikle sunu söylemek istiyorum kendini aşağılamakla biyere varamazsın ayrıca her anlamda çok iyi olmak zorunda değilsinki mesela ben hayatımda hiç dantel yapamdım bana hep beceriksizsin derlerdi ama hep solak olduğumu sölerdim yapamıyorum derdim ama bunun için hiç üzmedim kendimi sende yapma bi yandan fire veriyosan mutlaka iyi bi yönün vardır iş yerinde problem yaşıyorsan çekingen olma herşeyede atlama ama girişimci ol bak beni eleştirdiklerinde önce bi bakarım dedikleri gibi olsam bana uyarmı kişiliğimi kontrol ederim bana uyarsa yapmaya çalışıyorum ama yok beynime aklıma tersse yapmıyorum hem hamur işini bu kadar takma kafana bak herşeyin hazırı var üzülme:) sen kendini önemsersen herşey yoluna girer kimsenin kimseden üstünlüğü yok ki sevgiler..

CANIM MERHABA;
sana öncelikle sunu söylemek istiyorum kendini aşağılamakla biyere varamazsın ayrıca her anlamda çok iyi olmak zorunda değilsinki mesela ben hayatımda hiç dantel yapamdım bana hep beceriksizsin derlerdi ama hep solak olduğumu sölerdim yapamıyorum derdim ama bunun için hiç üzmedim kendimi sende yapma bi yandan fire veriyosan mutlaka iyi bi yönün vardır iş yerinde problem yaşıyorsan çekingen olma herşeyede atlama ama girişimci ol bak beni eleştirdiklerinde önce bi bakarım dedikleri gibi olsam bana uyarmı kişiliğimi kontrol ederim bana uyarsa yapmaya çalışıyorum ama yok beynime aklıma tersse yapmıyorum hem hamur işini bu kadar takma kafana bak herşeyin hazırı var üzülme:) sen kendini önemsersen herşey yoluna girer kimsenin kimseden üstünlüğü yok ki sevgiler..

anlıyorum canım durum sadece hamur deil yani benim herşeyden korkuğum izlenimini veriyormuşum bi iş yaparken kendine güvenen bir halim yokmuş işte böyle:tomato:

akadaşlar bana yardım edin benim özgüvenim yok.hep kendimi eleştiriyor ve aşağılıyorumsenağlamabu halimden memnun deilim ama kendimi sevemiyorum.konuştuğum kişiler farkına varıyor dahada üzülüyorum.:çok üzgünüm:ben neden böyleyim:sm_confused:bana bu konuda yardımcı olun lütfen:a015:

cnm benim her zaman korkularının üstüne git herkesin yapabildigi seyler farklıdır ben sunu yapamam ama sen yaparsın weya sen yaparsın ben yapamam cnm sanırım bunu baya bi bilinc altı yapmıssın we her yaptıgın seylerde dısına yansıtıorsun dolayısıylada insanlar bunu hemen fark edıor bisi yaparken sakın korkyla acaba olcakmı die yaklasma olcak de ya inat et olsun weya olmasın cnm eninde sonunda sen yapamya urasmaya dwm ettikce olcaktır kendini sakın assalama cnm üstüne git hep bak zaman gectikce oldunu sende görceksin tmm mı

bilmiyorum daha açık olayım şimdi benim üvey babam var beni çoçukken gittiği yere kötülüyordu ben duyordum 9 yaşlarından beri. evde kendine ait eşyalar dokundurmazdı kendine ait dediğim kendi aldığı televizyona felan birde ben çok ders çalışırdım aslında dersi anlamadığı için bir dersin başında saatlerdir uğraşırdım ve işle hiç ilgilenemezdim ne biliyim böyle işte daha nasıl anlatayım sevilmediğimi düşüüyorum insanlar benle ilgilensede bana yapmacık gibi geliyor.anneme çok bağlıyım ama bazen anneni severmisin dedikleride düşünüyorum benimki sevgimi mecburlukmu ihtiyacmı yani annem çok iyidir ama ne hissettiğimi bile bilmiyorum yani sevgiyi bilmiyorum.kendime güvenim yok çoğu zaman kendimi rüzgarın önündeki kuru yaprağa benzetiyorum hayat kendiliğinden beni götürüyor ama nereye

bilmiyorum daha açık olayım şimdi benim üvey babam var beni çoçukken gittiği yere kötülüyordu ben duyordum 9 yaşlarından beri. evde kendine ait eşyalar dokundurmazdı kendine ait dediğim kendi aldığı televizyona felan birde ben çok ders çalışırdım aslında dersi anlamadığı için bir dersin başında saatlerdir uğraşırdım ve işle hiç ilgilenemezdim ne biliyim böyle işte daha nasıl anlatayım sevilmediğimi düşüüyorum insanlar benle ilgilensede bana yapmacık gibi geliyor.anneme çok bağlıyım ama bazen anneni severmisin dedikleride düşünüyorum benimki sevgimi mecburlukmu ihtiyacmı yani annem çok iyidir ama ne hissettiğimi bile bilmiyorum yani sevgiyi bilmiyorum.kendime güvenim yok çoğu zaman kendimi rüzgarın önündeki kuru yaprağa benzetiyorum hayat kendiliğinden beni götürüyor ama nereye

cnm seni cok ii anlıorum inan bunlar genelde cocuk psikolojisinden gelıor cnm bende öleydim hic is bilmiordum benimde üwey babam wardı we cok agır seyler yasattı bana sonunda annem örendi we onu terk ettin cocuklumdan beri hep annemle yasadım ben o hep calısrıd cnm annem benim bense okul we okul halada is bilmem cnm banada basen yapılıor bu ama öreneim die sadece zamana ihtiyacın war cnm gecmise sünger cekmelisinki hayatın anlam kazansın unutma bi sen daha yok bu dünyada cnm

Birşeylere yaklaşırken kırılacak yapamayacağım diye düşünme yapacağım diye düşün.Senden öncekiler nasıl öğrendiyse sende öyle öğreneceksin.Onlar yanlış yapmadımı,kırmadımı.Karşında konuştuğun kişileri kendin gibi gör onlarında hata yapabileceğini düşünerek yaklaş.Hiçbirşey senden önemli değil:1hug:

elisaa, moon, babys07 ve turkuvaz çok sağolun yapamadığımdan deil yapıyorum ama hep bir korku ile ailemde işi yaparken emanet gibi yapıyosun diyorlar benim en büyük sorunum kendimi çok eleştirmem en küçük şeyde kendimi suçluyorum birde ürkek olmam kendimden emin bir halim yok ya inşallah anlatabiliyorumdur sanki derdimi bile anlatamıyormuşum gibiyim kusura bakmayın

hayatında hiçbirşey senden daha önemli değil ki. bi kere hata yaparsan bi dahakine daha dikkatli davranırsın. üzülme çoğu insanda var bu. kendi kendine çözemezsen bu problemi psikolojik destekte alabilirsin. umarım düşüncelerin düzelir :1hug:

benim de kendime güvenim yok kendimi küçük görürüm çoğu zaman :KK43:
ama yaşım senden oldukça fazla buna rağmen hala böyleyim..ki senin durumun hala ergenlik dönemi kaynaklı olabilir...
yaşamına böyle devam etme..bian önce kendini düzeltmeye çabala yoksa böyle devam edip gider bu...bi psikologdan veya psikiyatristten yardım al en kısa zaman içinde...
sürekli kendine iyi şeyler telkin et...sen bir tanesin bu dünyada ve kimse senden üstün değil asla ve asla...bu dünya sen olduğun sürece var bunu aklından çıkarma..asla kendini küçük görme herkes senin gibi birer insan..herkesten ve herşeyden önce kendini sev kendinle barışık yaşa...kendini ödüllendir sevdiğin şeyleri yap ..küçük de olsa kendine hediyeler al ..evet evet kendine hediye al :) kim ne derse desin aldırma bunu yapmak kolay değil ama aldırmamaya gayret et milletin ağzına bakarsan çok üzülür yıpranırsın çünkü çok boş konuşan insan var...
şunu da söylimki anneni tabiki sevmelisin saymalısın ...ki anne babadır insanı karşılıksız riyasız seven yegane varlıklar...geri her sevgide bi çıkar vardır öyle yada böyle..
sevgiyle kalasın a.s.:1hug:a.s.

eloisefortin ve seratonin çok sağolun yapmaya calışıyorum inşallah başaracağım başarmam gerek insan kendine saygı duymadığı zaman başkalarıda duymuyor sırf bunun için başarmalıyım.inşallah benim gibi olanlarda kurtulur çok sağolun kızlar

baharı bekliyorum peki arkadaş çevren nasıl geniş midir çevren.yani genelde yalnızmısındır? yada arkadaşlarınlamı vakit geçirirsin?

Özgüvenini kazanmak ve geliştirmek istiyorsan yeteneklerini önemse ve kabuğundan çık. Daha rahat ve girişken davranmayı öğren. Fikirlerini daha sesli ifade edebilirsin. Sorumluluklar al. Enerjik olmak için bu tür insanları kendine örnek alabilirsin. Cesaretli ol, hata yapmaktan korkma. Başarısızlıkların birer ders olduğunu ya da başarı yolunda küçük molalar olduğunu düşün. Elde ettiğin her başarıyla özgüveninin arttığını göreceksin. UNUTMA CANIM BU DÜNYADA SENDEN BİR TANE DAHA YOK..KENDİNE GÜVEN:))

baharı bekliyorum peki arkadaş çevren nasıl geniş midir çevren.yani genelde yalnızmısındır? yada arkadaşlarınlamı vakit geçirirsin?

elisaa canım arkadaş çevrem iyi biraz sohbet edince insanlar çok çabuk kaynaşıyor benle ama ben çoğu zaman nedendir bilmiyorum sıkılıyorum ve kendimi çekiyorum 5 dk otobüsete hastanede sıra beklerken her yerde küçükte olsa bir sohbet ortamı kuruluyor o konuda sıkıntım yok benim derdim hiç bir şeyi sahiplenip sıkı sık sarılalmamak yani işi yaparken emenet gibiyim ayrıca bir şeyi sevip sevmediğimi bilemiyorum yani sevgi ne onu bilmiyorum birde en küçük ailemle felan tartışmada kendimi suçluyorum ben şöyleyimde ben adam deilimde felan. böyle söylediklerimi sonra düşününce çok pişman oluyorum işte böyle inşallah anlatabildim derdimitatlicadiarzu

Özgüvenini kazanmak ve geliştirmek istiyorsan yeteneklerini önemse ve kabuğundan çık. Daha rahat ve girişken davranmayı öğren. Fikirlerini daha sesli ifade edebilirsin. Sorumluluklar al. Enerjik olmak için bu tür insanları kendine örnek alabilirsin. Cesaretli ol, hata yapmaktan korkma. Başarısızlıkların birer ders olduğunu ya da başarı yolunda küçük molalar olduğunu düşün. Elde ettiğin her başarıyla özgüveninin arttığını göreceksin. UNUTMA CANIM BU DÜNYADA SENDEN BİR TANE DAHA YOK..KENDİNE GÜVEN:))

sağol canım artık devamlı kendi kendime diyorum bu dünyada benden başka ben yok ve bu dünya benim etrafımda dönüyor çünkü ben yoksam bana göre dünyada yok ama bunu sadece diyorum inşallah içimede tekrarlaya tekrarlaya yerleştireceğim a.s.

bendede bi özgüven fazlalığı var bu yüzden kimseyle arkadaşlık edemiyorum bazılarının kıskançlığı ya da benim beğenmemem yüzünden elimde değil herkese gıcık oluyorum bişeyi 40 kerede anlamayınca bitiyo konuşmuyorum selam bile vermiyorumya da insanlar sözlerinde drmayınca falan çok kırıcı oluyorum birinin arkasından konuşup yüzüne iyi davranınca sanki bana yapılmış gibi otu b..u bahane edip kavga çıkartıyorum ve hep mutsuzum
hiç arkadaşım olmuyo yani kim bir adım atsa ben kaçıyorum
mutsuzum mutsuzum özgüven eksikliği düzelir canım ne ki bir samimi arkadaş bul ya da bi sevgili yeter giyim tarzını saçının rngini falan değiştir her işe başarırım ben diye başla için tekrar et harikayım ben başarıcam diye en basit şeylerde bile kendini ödüllendir

bendede bi özgüven fazlalığı var bu yüzden kimseyle arkadaşlık edemiyorum bazılarının kıskançlığı ya da benim beğenmemem yüzünden elimde değil herkese gıcık oluyorum bişeyi 40 kerede anlamayınca bitiyo konuşmuyorum selam bile vermiyorumya da insanlar sözlerinde drmayınca falan çok kırıcı oluyorum birinin arkasından konuşup yüzüne iyi davranınca sanki bana yapılmış gibi otu b..u bahane edip kavga çıkartıyorum ve hep mutsuzum
hiç arkadaşım olmuyo yani kim bir adım atsa ben kaçıyorum
mutsuzum mutsuzum özgüven eksikliği düzelir canım ne ki bir samimi arkadaş bul ya da bi sevgili yeter giyim tarzını saçının rngini falan değiştir her işe başarırım ben diye başla için tekrar et harikayım ben başarıcam diye en basit şeylerde bile kendini ödüllendir

yeliz canım senin durumda zor.Allah yardımcın olsun benim yapmaktan en fazla korktuğum şeylerden biri ama bu huyumu seviyorum insanları kırmak. insanları yanlışlarıyla kabul ediyorum ama fazla dostluğu uzatmayı sevmiyorum sessiz sedasız uzaklaşıyorum zamanla karşadaki insan anlıyor o da benle konuşmuyor.ama senin derdinin çaresi ne bilmiyorum tek diyebileceğim sakin ol(sinirli biri gibisin) ve kusursuz insan arama inan bulunmuyor tam kafana göre insan yok neyse önerilerin için teşekkürler sevdiğim biri vardı galiba kendime güvensiz olmamadan mı konuşmalarımdan mı sessiz sedasız sözlenmiş sonradan haberim oldu ilk başta biraz üzüldüm yaklaşık bir ay oldu ama takmıyorum giden gitmiştir ben gideni deil giden beni kaybetmiştir

X