Özgüven nasıl elde edilir?

Benim aklıma alti dolu bilgiler geldi. Ben Biseyi biliyorsam ve yararli bir bilgiyse, önce emin olmak isterim. Bundan gelen güven duygusu ile bildiklerimle fikrimi yürütür ve arkasinda dururum. Cocuklen özgüvensizdim çünkü yabanci olduğum icin cok cok dislandim, ten rengimden kolumdaki tüylerin siyahlıgi yüzünden. Veya o dili süper konusamadigim için. Şimdi şaşırıyorum nasil destek almadan üstesinden gelmişim. Eskiye gore özgüvenim cok var, bence kendinden emin olmaktan kaynaklaniyor. Duruşta önemli. Bir ortama girdiginizde dik durun ve gülümseyin, bakislardan kacinmayin. Kimisi çekinir hele utangac ve özgüveni biraz eksik bir insan için terlemeye yetebilir.

Guzel seyler basarirsam ozguvenim yerine gelir benim mesela.
28 yasimda, onca sıkıntının icinden cikip, Uni. Okumamin %70 sebebi bu diyebilirim.

Onun haricindede biraz'cık kilom var 😂 onu vermek istiyorum. Kesinlikle guzel vucut ozguvenli olmayi sagliyo.

Sorum sadece bu özgüven nasıl inşa edilir.
spor yaparak bu özgüveni direkt artırmaz ama seratonin salgılarsın namı diğer mutluluk hormonu. mutlu oldukça özgüvenin artar. ben mesela spor yaparken popom güzelleştikçe kendimi normalden fazla beğeniyodum resmen totom kalkıyodu :) bakımlı ve temiz olmalısın. kaşım çıkınca aynaya bakmayı sevmem ben gördüğüm yüzü beğenmem. bu şekilde iyi hissettiren şeylerle gelmiyorsa da uzman desteği. belki travman vardır çocukluktan. bende bu da vardı ben zayıf ve uzundum şişman bi arkadaşım bana hep kendimi çirkin hissettirmeye çalışırdı o dönem etkilenirdim saftım da biraz. destek aldım şuan kendimin farkındayım. sen de bi şekilde kendinin farkına var güçlü zayıf yönlerini zaaflarını falan bil. bi ucundan edin o özgüveni gerisi gelir.

Hangi konuda yetersiz hissediyorsun?
Şöyle söyleyeyim sorunlu bi eski iliskim oldu. Epey asagilandigim tehdit edildigim falan su an muhteşem biriyle iliskim var. Ama nedense onu cok yakışıklı görüp kendimi cirkin görüp asiri kıskanıyorum bu kendime güvensizlikten kaynaklanıyor. Farkındayım. Dunyayi dar ediyorum çocuğa...

Şöyle söyleyeyim sorunlu bi eski iliskim oldu. Epey asagilandigim tehdit edildigim falan su an muhteşem biriyle iliskim var. Ama nedense onu cok yakışıklı görüp kendimi cirkin görüp asiri kıskanıyorum bu kendime güvensizlikten kaynaklanıyor. Farkındayım. Dunyayi dar ediyorum çocuğa...

Sorum sadece bu özgüven nasıl inşa edilir.

X