Bahsettigim oğlum simdi 9 yasında.3 yasından sonra hiçbir pedagojik yöntem sokmeyince babası kolundan tutup kakasini yapması icin tuvalete soktu.Problem çözüldü:)Kakası geldiginde bezini alıp getiriyor ve bezine yapıyordu,o günden sonra sorunsuz bicimde tuvaleti kullandı şükür.
Uretken olmayan; yani mesgalesiz gun geçiren cocuk,oyuncaklariyla oyun kurmayan,resim yapmayan vs...bir seyler üretmeyen cocuk kakasından vazgecemiyormus.Tuvalet egitimi doğal bir süreç 1,5 yasından itibaren cocuklar fiziksel olarak hazır olurmuş.Bu olayı kriz haline dönüştürmeye gerek yok aslında.Asırlardır cocuklar kendi kültürleri icinde tuvalet egitimi almışlar.Biz bunu cocugun ustune duserek oldugundan daha önemli ve zor hale getiriyoruz.Buyük kızım,ilk cocuğum ,1,5 yaşındayken bir ay beni ugrastirdi ben vazgecince,baktı ki dikkatimi cekmiyor kendisi alıştı .Büyük oğlum da cise kolay alışmıştı tuvalette suyla oynamaya bayılıyordu çünkü.Küçük oğlum nasil alıştı hatırlamıyorum bile.Küçük kızım henüz 8 aylık onunla henüz bir çalısmamız olmadı:) cocuk annesiyim ama kendimi bu konuda yetkin görmüyorum çünkü her cocuk kendi icinde ayrı bir dünya.Anne çocuğunu gözleyecek, tanıyacak ona göre strateji geliştirecek.