Özgüven eksikliği mi ??

Bir fikrim varr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
101
36
28
43
Merhabalar arkadaşlar 5 bucuk yaşında kızım var bi sorun çıkınca ona kızdığım da gönlümü almadan asla gidemiyor yanımdan kizim şimdi git sinirliyim diyorum ben tamm demeden ici asla rahat etmiyor devamlı.ozur diliyor. Daha önemlisi ise arkadaşlarıyla da oluyor haklı olmasına rağmen benimle oynamazlar korkusuna devamlı onlardan da özür diliyor çok sosyal bi çocuk arkadaşları resmen hayatının merkezin de. Kendine güvensin istiyorum oynayamadığı zaman falan ağlıyor. Nolur yargılamak adına yazmayın ara sıra pedagoga götürüyorum bu ara buna canim.sıkılıyo yine randevu aldim goturcem ama tecrübeli anneler lütfen ne yapmaliyim

Pedagoga götürebilirsiniz yazacaktım ama zaten gidiyor demissiniz. Pedagogunun konu hakkındaki görüşü nedir?

Acaba bir şeyler ona hep haksız olduğunu mu hissettiriyor ki sürekli özur dileme ihtiyacı duyuyor? Sürekli kızan, bağıran bir anne misiniz? Farkında olmadan her hareketine aşırı tepki veriyor olabilirsiniz. Onların iç dunyasinda neler oluyordur kim bilir ama bana özgüven eksikliği yaşıyormuş gibi geldi.

Aslında derdini ifade edebileceği bir yaşta. İki arkadaş gibi konuşabilirsiniz. Kalbini kirmadan güzelce anlatin. Özgüveni bir hayli sarsılmış. Ona değerli olduğunu hissettirmenize ihtiyacı var bence.

Bana da çocuğunuz çok merhametli geldi...Küs kalmaya dayanamayan,karşısındakini üzdüğü için ya da öyle hissettiği için karşı tarafın gönlünü alıp sinirli ya da üzgün olmasına son vermek istemesiyle özgüven sorununu bağdaştıramadım...Maşallah diyorum..Ayağına taş değmesin..:KK200:

Bana özgüveni eksik değilde çok sosyal,arkadaş canlısı bir çocuk gibi geldi anlattıklarınız.küs kalmak istememek ne güzel birşey.çok masumane.keşke hep böyle kalsa insanlar
Keşke.. aslında ben iyi insan olması odakliyim, ama işte böyleleri üzülüyor her çocuk aynı yetiştirilemiyor kızım galiba biraz üzüle üzüle büyüyecek

Bana da çocuğunuz çok merhametli geldi...Küs kalmaya dayanamayan,karşısındakini üzdüğü için ya da öyle hissettiği için karşı tarafın gönlünü alıp sinirli ya da üzgün olmasına son vermek istemesiyle özgüven sorununu bağdaştıramadım...Maşallah diyorum..Ayağına taş değmesin..:KK200:
Teşekkür ederim ama bana yaptığına değil de arkadaşlarına haklı olmasına rağmen özür dilemesi çok üzülmesi beni üzüyor kendi başına da mutlu olabilir ya da arkadaslarina o kadar ihtiyaç duyması küserse küssün diyememesi acaba kendine güveninin olmadığını mi gösteriyor diye soruyorum kendime.. bi de şu var biz de genetik fazlasıyla insan uzmekten korkan insanlarız galiba bu da büyük etken

Pedagoga götürebilirsiniz yazacaktım ama zaten gidiyor demissiniz. Pedagogunun konu hakkındaki görüşü nedir?

Acaba bir şeyler ona hep haksız olduğunu mu hissettiriyor ki sürekli özur dileme ihtiyacı duyuyor? Sürekli kızan, bağıran bir anne misiniz? Farkında olmadan her hareketine aşırı tepki veriyor olabilirsiniz. Onların iç dunyasinda neler oluyordur kim bilir ama bana özgüven eksikliği yaşıyormuş gibi geldi.

Aslında derdini ifade edebileceği bir yaşta. İki arkadaş gibi konuşabilirsiniz. Kalbini kirmadan güzelce anlatin. Özgüveni bir hayli sarsılmış. Ona değerli olduğunu hissettirmenize ihtiyacı var bence.
Yeri geldimi evet kızıyorum ama çokta seviyorum evet kessinlikle ben sarsmış olabilirim hep iyi insan olmasına odaklı yetistiriyorum bu da kızım da yanlış yaptığında benim üzülmem özgüven eksikliği yapıyor olabilir

Buyuyunce ogrenecek ne zaman ozur dilemesi gerektigini.panik yapacak bisey yok bence. Hem cok guzel bi davranis. Kucuk oldugu icin hakli olunca bile ozur diliyor. Maasallah 😊

Yani kesinlikle ben fe bu fikirdeyim galiba biraz fazlaca baskı yapiyo olabilirim fark etmeden o da özgüven eksikliğine neden oluyo
Ne güzel işte,nerede hata yaptığınızı biliyorsunuz.bırakın çocuğunuz karakter gelişimini kendi tamamlasın.annelik iç güdüsünden bu korumacı tavrınız tabiki ama baskı aslında en büyük zararı veren davranışlardan biridir

bi de şu var biz de genetik fazlasıyla insan uzmekten korkan insanlarız galiba bu da büyük etken… bunu yazmışsınız ya büyük ihtimalle siz de küçükken çocuğunuz gibiydiniz. Çocuklar gerçwkten ailelerinin aynası

bi de şu var biz de genetik fazlasıyla insan uzmekten korkan insanlarız galiba bu da büyük etken… bunu yazmışsınız ya büyük ihtimalle siz de küçükken çocuğunuz gibiydiniz. Çocuklar gerçwkten ailelerinin aynası
Kesinlikle zaten tıpatıp ben aslında ben gibi olmasın da istiyorum ama benim kızım ben gibi olmamasını beklemekte yanlış olur. Yine de bazen daha basını becersin isteyebiliyorum

Back