Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba kızlar... Ben bir sosyal fobiliy(d)im. Şuan yenmek üzereyim, çok az bi yolum kaldığına inanıyorum.
Bu başlıkta sizden ricam hepimiz özgüvenimizi geliştirmek için kendi kendimize uyguladığımız taktikleri paylaşalım.
peki nasıl yol katettiniz?
Bir defter yaptım kendime, bu deftere her konudaki her şeyle ilgili yapmak istediklerimi, kendimde olmasını istediğim özellikleri yazıyorum. Sonra 3-4saatimi ayırabildiğim boş zamanlarımda deftere olumlama şeklinde önceden not aldığım isteklerimi olmuş gibi yazıyorum. Mesela; ben sabahları erkenden kalkarım cümlesini sıkılına kadar defalarca yazıyorum ve bunu yazarken aklıma gelen farklı şeyleri de... İnanılmaz etkisini gördüm. yapmayı istediğim çoğu şeyi (mesela;topluluk önünde konuşmak) üzerinde düşünmeden her olağan doğal bi olay gibi yapmamı sağladı. sürekli yazarken hayal kurarak yaşamışlık hissine dönüşüyor bi süre sonra.
ne kadar zamanda etkisini gördünüz peki?
yapılan ilk günden itibaren süper etkisi oluyor. ama ara verince geriliyo tamamen geçene kadar düzenli yapmak lazım.
Ben yol alacagim yerde geriye gidiyorum ne yazik ki. İnsanin ailesi el ustunde tutmayip ezerse iyi yaptigina bile kotu derse yuksek ozguvenle dogduysan bile sifira iniyo bi sure sonra. Sirf kacmak icin universiteyi birakip baska sehirde baska bolum kazandim. Ne biraktigim hukukla ne kazandigim tipla ilgili en ufak ozguven kazanamadim. Kimi tanisam kirmak icin yarista sanki. İnsanlardan kacmakta buldum careyi. Yabanci ogrenci sanan bile olmus, ben turkce konusunca soka girmisti biri sen turk musun diye. O derece kaciyorum ama yine de dikkat cektigimi ilgi cektigimi merak uyandirdigimi bilip hissediyorum. Bu yetiyo tatmin olmama. Her alanda kitap okuyup film izliyorum vaktimi oyle geciriyorum. Ama sosyal fobi tavan ozguven taban ....
bana sordunuz sanırım. ben de bilmiyorum inanın tam olarak.. yıllardır hem depresyon hem sosyal fobiyle uğraştım. ilaç kullanıyorum zaten birkaç yıldır. anca etkisi geldi heralde. jeton geç düştü :) şimdi de terapiye başladım.sen nasıl yenmek üzere aşamasına geldin mesela?
bence özgüven kişinin yapıcam diye koyduğu hedefleri gerçekleştirmesiyle artar. basitten başla mesela her gün 30 dk spor yapıcam gibi ve yap. özgüven aslında başkasına güvenmek gibi. yapıcam dediklerini yapmamakla azalır yapmakla artar gibi düşünebilirsin. bir de kendi eleştirmenimi buldum konuştuğunda susturuyorum. bu konu için özgüven adlı bi kitabı var matthew mckay'ın tavsiye ederim baya işe yarıyor :)
psikoloğa gitmeyi denedin mi?
nasıl yaptınız kolay oldumu banada fikir verin nası bi yol izlediniz bende aynı durumdayım ama çabalayamadım fikirlerinizi bekliyorumMerhaba kızlar... Ben bir sosyal fobiliy(d)im. Şuan yenmek üzereyim, çok az bi yolum kaldığına inanıyorum.
Bu başlıkta sizden ricam hepimiz özgüvenimizi geliştirmek için kendi kendimize uyguladığımız taktikleri paylaşalım.
bende şu var şunu yapacam diyorum bi gün yapıyorum devamı gelmiyo hep erteleme ihmal etme tembellik acaba bundanmı özgüvensizim herşeyi son zamana bırakıyorum sonra bakıyorum eksikler gedikler haliyle bi yetersizlik oluşturuyo herhaksen nasıl yenmek üzere aşamasına geldin mesela?
bence özgüven kişinin yapıcam diye koyduğu hedefleri gerçekleştirmesiyle artar. basitten başla mesela her gün 30 dk spor yapıcam gibi ve yap. özgüven aslında başkasına güvenmek gibi. yapıcam dediklerini yapmamakla azalır yapmakla artar gibi düşünebilirsin. bir de kendi eleştirmenimi buldum konuştuğunda susturuyorum. bu konu için özgüven adlı bi kitabı var matthew mckay'ın tavsiye ederim baya işe yarıyor :)