Özgüven Arttırmak

xiongmao

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
148
0
Merhaba kızlar... Ben bir sosyal fobiliy(d)im. Şuan yenmek üzereyim, çok az bi yolum kaldığına inanıyorum.

Bu başlıkta sizden ricam hepimiz özgüvenimizi geliştirmek için kendi kendimize uyguladığımız taktikleri paylaşalım.

Benim çok güzel olumlamalarım var ve bunların hepsını masamın duvarına astım. Sürekli gözüm çarpar ve onları okurum. Beni inanılmaz motive eder.Birkaç örnek vereyim:

Ben sevilmeye layıgım.
İlişkilerim sevgi dolu,şans yıldızım parlaktır.
İhtiyacım olan her şey dogru zamanda karşıma çıkıyor.
Kendim olmayı seviyorum.
Kendimi oldugu gibi sevme özgürlüğüne sahibim.
Ben yeterince iyiyim.
İdeal kilomdayım :)
gibi :))

benim özgüvenim tavanlarda :KK70:
suratımda sivilce çıkar. Ben: ben sivilcelerimi çok seviyorum ya. Onlar benim bi parçam. Der sivilcelerimi okşarım :KK70:

birisi bana bisyi yapamayacağımı söylediğinde ne gaza gelirim nede motivasyonum düşer. Hiç takmam. Çünkü bilirimki insan beyni muhteşem yaratılmıştır. Ne istersek yapabiliriz. Ama istemesini bilirsek :KK66:

bilirimki insan herşeyden önce kendini severek başlamalı. Boyumu seviyorum. Kilomu seviyorum. Ağzımı burnumu seviyorum. Parmaklarımı seviyorum. Kısacası herşeyimi seviyorum. Ben kendime aşığm yaa :KK70:

müthiş derecede yüzünden tebessümün eksik olmamalı. Bilmiyorum belki benimkisi psikopatlıktır ama en sevdiğim varlığı ananemi kaybettiğimde bile hiç gözyaşı dökmedim. Hep tebessüm ettim. Çünkü inancım bana bunun gerekli olduğunu söylüyordu. Herne olursa olsun sen tebessüm ettiğin vakit karşında hiçbirşey duramaz.

Şimdi maddelersek:

1. Kendini sev
2. Tebessüm et
3. Herşeye olumlu bak. ( yüzünün ortasında sivilce dahi çıkmış olsa :) )
4. KENDİNE GÜVEN.

benden bukadar :KK70:

Son düzenleme:
Bir defter yaptım kendime, bu deftere her konudaki her şeyle ilgili yapmak istediklerimi, kendimde olmasını istediğim özellikleri yazıyorum. Sonra 3-4saatimi ayırabildiğim boş zamanlarımda deftere olumlama şeklinde önceden not aldığım isteklerimi olmuş gibi yazıyorum. Mesela; ben sabahları erkenden kalkarım cümlesini sıkılına kadar defalarca yazıyorum ve bunu yazarken aklıma gelen farklı şeyleri de... İnanılmaz etkisini gördüm. yapmayı istediğim çoğu şeyi (mesela;topluluk önünde konuşmak) üzerinde düşünmeden her olağan doğal bi olay gibi yapmamı sağladı. sürekli yazarken hayal kurarak yaşamışlık hissine dönüşüyor bi süre sonra.

peki nasıl yol katettiniz?

Canım yukarıda yazdığım defter olayını r.şanal günseli nin kuantum kitaplarından okuduklarımdan kendime uyarladım. bu kitapları da herkese tavsiye ederim. Ancak seanslarına katılmanızı önermem seanslara 2bin tl harcadım ve sadece 1-2gün kendimi iyi hissetme dışında bir etkisi olmadı bende.

Bir defter yaptım kendime, bu deftere her konudaki her şeyle ilgili yapmak istediklerimi, kendimde olmasını istediğim özellikleri yazıyorum. Sonra 3-4saatimi ayırabildiğim boş zamanlarımda deftere olumlama şeklinde önceden not aldığım isteklerimi olmuş gibi yazıyorum. Mesela; ben sabahları erkenden kalkarım cümlesini sıkılına kadar defalarca yazıyorum ve bunu yazarken aklıma gelen farklı şeyleri de... İnanılmaz etkisini gördüm. yapmayı istediğim çoğu şeyi (mesela;topluluk önünde konuşmak) üzerinde düşünmeden her olağan doğal bi olay gibi yapmamı sağladı. sürekli yazarken hayal kurarak yaşamışlık hissine dönüşüyor bi süre sonra.

ne kadar zamanda etkisini gördünüz peki?

benden daha zor ve kötü durumda olanları olanları veya benzer şeyleri yaşayıp atlatmış olanları düşünmek beni motive eder
işlerinde ve evliliklerinde başarılı olan insanlarla iletişim kurmak onlarla fikir alışverişinde bulunmak ta beni motive eder

Ben yol alacagim yerde geriye gidiyorum ne yazik ki. İnsanin ailesi el ustunde tutmayip ezerse iyi yaptigina bile kotu derse yuksek ozguvenle dogduysan bile sifira iniyo bi sure sonra. Sirf kacmak icin universiteyi birakip baska sehirde baska bolum kazandim. Ne biraktigim hukukla ne kazandigim tipla ilgili en ufak ozguven kazanamadim. Kimi tanisam kirmak icin yarista sanki. İnsanlardan kacmakta buldum careyi. Yabanci ogrenci sanan bile olmus, ben turkce konusunca soka girmisti biri sen turk musun diye. O derece kaciyorum ama yine de dikkat cektigimi ilgi cektigimi merak uyandirdigimi bilip hissediyorum. Bu yetiyo tatmin olmama. Her alanda kitap okuyup film izliyorum vaktimi oyle geciriyorum. Ama sosyal fobi tavan ozguven taban ....

ben de sosyal fobiliyim maalesef. çok aşırı değil ama var .. hayatımı etkiledi etkiliyor :KK43: terapi ve ilaç tedavisiyle yenmeyi planlıyorum :) kabuğumu kırmak üzereyim inşallah..

sen nasıl yenmek üzere aşamasına geldin mesela?
bence özgüven kişinin yapıcam diye koyduğu hedefleri gerçekleştirmesiyle artar. basitten başla mesela her gün 30 dk spor yapıcam gibi ve yap. özgüven aslında başkasına güvenmek gibi. yapıcam dediklerini yapmamakla azalır yapmakla artar gibi düşünebilirsin. bir de kendi eleştirmenimi buldum konuştuğunda susturuyorum. bu konu için özgüven adlı bi kitabı var matthew mckay'ın tavsiye ederim baya işe yarıyor :)

Ben yol alacagim yerde geriye gidiyorum ne yazik ki. İnsanin ailesi el ustunde tutmayip ezerse iyi yaptigina bile kotu derse yuksek ozguvenle dogduysan bile sifira iniyo bi sure sonra. Sirf kacmak icin universiteyi birakip baska sehirde baska bolum kazandim. Ne biraktigim hukukla ne kazandigim tipla ilgili en ufak ozguven kazanamadim. Kimi tanisam kirmak icin yarista sanki. İnsanlardan kacmakta buldum careyi. Yabanci ogrenci sanan bile olmus, ben turkce konusunca soka girmisti biri sen turk musun diye. O derece kaciyorum ama yine de dikkat cektigimi ilgi cektigimi merak uyandirdigimi bilip hissediyorum. Bu yetiyo tatmin olmama. Her alanda kitap okuyup film izliyorum vaktimi oyle geciriyorum. Ama sosyal fobi tavan ozguven taban ....

psikoloğa gitmeyi denedin mi?

bence özgüven kişinin yapıcam diye koyduğu hedefleri gerçekleştirmesiyle artar. basitten başla mesela her gün 30 dk spor yapıcam gibi ve yap. özgüven aslında başkasına güvenmek gibi. yapıcam dediklerini yapmamakla azalır yapmakla artar gibi düşünebilirsin. bir de kendi eleştirmenimi buldum konuştuğunda susturuyorum. bu konu için özgüven adlı bi kitabı var matthew mckay'ın tavsiye ederim baya işe yarıyor :)
bana sordunuz sanırım. ben de bilmiyorum inanın tam olarak.. yıllardır hem depresyon hem sosyal fobiyle uğraştım. ilaç kullanıyorum zaten birkaç yıldır. anca etkisi geldi heralde. jeton geç düştü :) şimdi de terapiye başladım.

Merhaba kızlar... Ben bir sosyal fobiliy(d)im. Şuan yenmek üzereyim, çok az bi yolum kaldığına inanıyorum.

Bu başlıkta sizden ricam hepimiz özgüvenimizi geliştirmek için kendi kendimize uyguladığımız taktikleri paylaşalım.
nasıl yaptınız kolay oldumu banada fikir verin nası bi yol izlediniz bende aynı durumdayım ama çabalayamadım fikirlerinizi bekliyorum

bende şu var şunu yapacam diyorum bi gün yapıyorum devamı gelmiyo hep erteleme ihmal etme tembellik acaba bundanmı özgüvensizim herşeyi son zamana bırakıyorum sonra bakıyorum eksikler gedikler haliyle bi yetersizlik oluşturuyo herhak
lde kendimi yetersiz hissediyorum bu seferde insanlarında beni sevmeyeceğini eleştireceğini vs düşünüyorum tek sorun bumuı acaba

X