- 25 Ocak 2010
- 265
- 65
Akşam'dan Bilgen Bülbül'ün haberine göre Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın hipnoz yöntemiyle bebeğini dünyaya getirmesi Özgü Namal’a da ilham kaynağı oldu. Reklamcı Serdar Önal’la ilişkisinden hamile kalan 35 yaşındaki oyuncu, uzman doktoru Gülnihal Bülbül’le 4 ay boyunca hipnotik doğum üzerine çalışmalar yaparken, nefes ve yoğa egzersizlerini de aksatmadan katıldı. Tamamen doğal bir ortama uygun doğum gerçekleştirmek için ormanla iç içe olan Kilyos’a taşınan oyuncu, önceki gün evinde oğlu ‘Nefes’i kucağına aldı. 3 buçuk kilo, 52 santim olarak dünyaya gelen oğlunu hipnotik doğum yöntemiyle dünyaya getiren oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Hipnodoğum nedir?
Hipnodoğum, kişinin beyin gücüyle kendini doğuma hazır hale getirmesi ve mümkün olduğunca doğumu ağrısız ve kolay şekilde yapması anlamına geliyor.
Evde doğuma destek
Evde doğum gerçekleştirerek büyük bir cesaret örneği sergileyen Özgü Namal’a ünlüler destek çıktı.
Yeşim Salkım: Annelik çok güçlü bir duygu. İnsan bu duyguyla her koşulda ve her yerde doğum yapabilir. Ben de olsam cesaret ederdim.
Başak Sayan: Zorunluktan olmuş yapabilecek bir şey yok. Ama seçme şansım olsaydı evde doğum yapmayı tercih etmezdim.
Gamze Karaman: Eskiden anneannelerimiz falan evde doğum yaparlardı. Evde sağlıklı ve temiz bir doğum gerçekleştirilmişse bence güzel bir duygu. Hem çocuk için de güzel bir anı olur. Eğer bir durum olsa ben de tercih edebilirdim.
İvana Sert: Evde doğum yapmak gayet normal. Steril bir ortamda doktor olduktan sonra gerçekleştirilen doğumun yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Benzer bir durumu yaşamıştım
Özlem Yıldız: Benzer bir şey başıma geldi. Evde durumum ağırlaşmıştı. Hastaneye yetiştiğimde ameliyathaneye girme fırsatım olmadan koridorda doğurdum diyebilirim. Doğum sancısı geldiğinde sağlıklı bir şekilde doğum yapmak istediğiniz için o an lüksü düşünemiyorsunuz. Bulunduğunuz yerin hiç önemi yok.
En Değişik Bebek İsimleri Ve Anlamları Tıklayınız
Ünlülerin Çocukları Ve İsimleri Tıklayınız
Değişik Ve Modern Bebek İsimleri 2015 Tıklayınız
En Güzel Bebek İsimleri 2015 İçin Tıklayınız
Son düzenleme: