Özgecan'ın öldürüldüğü minibüs gezici kütüphane olacak

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Özgecan'ın öldürüldüğü minibüs
gezici kütüphane olacak
26/03/2015 15:33

http://www.radikal.com.tr/turkiye/ozgecanin_olduruldugu_minibus_gezici_kutuphane_olacak-1322104#

RADİKAL-Türkiye'yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetinin yaşandığı minibüs geçen hafta Hatay'da ortaya çıkmıştı. Minibüsü satın alan S.K. minibüsü bilmeden aldığını söylemişti ve tepkiler üzerine elinden çıkaracağını açıklamıştı. S.K.'nin minibüsü Hatay'da iş adamı ve Ayhan Kara Vakfı Başkanı Ayhan Kara'ya sattığı ortaya çıktı. İş adamı Kara ise üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürüldüğü minibüsün, “Özgecan Aslan Gezici Kütüphanesi” olarak kullanılacağını açıkladı.

TRAFİĞE ÇIKMAYACAK

Kara, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Hatay'da bir kişiden satın aldığı minibüsü, cinayete, katliama ve acıya sahne olduğu için bir daha trafiğe çıkmaması amacıyla Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelenler tarafından kötülük üzerine yazılan mektuplarla kalabalık ortamda yakılmasını düşündüğünü söyledi.

BABASINA SORMUŞLAR

Eyleminin istismar edilmemesi için Özgecan'ın ailesinin fikrine de başvurduğunu belirten Kara, şunları kaydetti:“Özgecan'ın babası, 'Kötülüğe kötülükle, karanlığa karanlıkla cevap vermeyelim. Bu aracı güzel bir amaç doğrultusunda kullanalım' dedi. Ben de bu fikri dostlarımla yaptığım istişareden sonra olgunlaştırdım ve minibüsün, gezici çocuk kütüphanesi olmasına karar verdim. Özgecan, cehalete kurban gitti. Ben öyle düşünüyorum. Türkiye'de ciddi eğitim problemi var. Bunun tek çözümü var, o da eğitim. O anlamda bana göre eğitsel bir amaçla kullanılmalıydı. Cahil insan, başkalarının gözüyle görür, kulağıyla dinler, ağzıyla konuşur. Biz insanlarımızı, çocuklarımızı eğitelim, özgür irade sahibi olsunlar istiyoruz. Eminim ki kalem, fırça, müzik aleti tutan eller silaha sarılmaz. Bu bağlamda minibüsü eğitsel amaç için kullanma fikri ön plana çıktı. Çocuklar okusun, Özgecanlar ölmesin. Minibüsümüzü gezici kütüphane olarak dizayn edeceğiz.”

'KİTAP VE İYİMSERLİK DAĞITACAK'

Kara, minibüsün başta Hatay olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerini dolaşarak, çocuklara kitap, iyimserlik dağıtacağını, zihinlerden karanlığı sileceğini ve Özgecan'ın anısını yaşatacağını vurguladı.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/ozgecanin_olduruldugu_minibus_gezici_kutuphane_olacak-1322104

YA BİŞE DİCEM BU ÖZGECAN OLAYINI ÇOK ABARTTINIZ ..O KADAR KADIN ÖLÜRKEN NERDEYDİNİZZZZZZZZZZZZ

YA BİŞE DİCEM BU ÖZGECAN OLAYINI ÇOK ABARTTINIZ ..O KADAR KADIN ÖLÜRKEN NERDEYDİNİZZZZZZZZZZZZ
Özgecan bir simge oldu bence az bile bu sayede kadın cinayetlerin de farkındalık ta artış oluyor

Evet abarttık. Artık ölen kadın sayısını saymak istemiyoruz.
Çözüm istiyoruz.
O yüzden abarttık.
Biz en azından bu olay ile birlikte abarttık, diğerlerini de gördük yazdık kınadık lanetledik.
Peki bize tepki verirken o ölen kadınlar için siz naptınız?

özgecan olayı abartılmadı olması gerekenden çok daha içeriksiz ve balon bir tepki var medyadan. ses çok ama çoğunluğu olayı kendı reklamına cevırmek ısteyen ünlülerden ibaret. bir çok kadın cinayeti işlendi, yine kadın kurulusları gereken tepkileri verdi çok sesleri çıkmasa da ama bu defa biraz daha geniş bir empati yelpazesi olustu sanırım çünkü eş koca sevgili şiddeti değil de akşam evine giden genc bır kadının başına geldiği için herkes kendini kardesini kızını annesini koydu yerine.

bak sanırım demek istediğin bu değil ben böyle bir şey diyeceğini sanmıyorum
özgecan değil olay sadece ayşe paşalı da diğer öldürülen kadınlarımızda adı unutulsa da !

Ben bu kütüphane olayından pek hoşlanmadım bence hoş değil kızın katli yapıldığı yerin durmadan ailesinin gözüne sokulması onları daha da mutsuz edecek
en azından beni ederdi

aynen.o minübüs yakılsın gömülsün atılsın ne yapılıyorsa yapılsın ama evladımın öldürüldüğü şeyin kütüphane olmasını ben de istemezdim.aklımda hep o anlar olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…