Uygulanması gereken , hali hazırda hukukta karşılığı ve cezası açık ve net iken uygulanmayan yasaların uygulanması için rahmetli olmuş insanların adını kullanarak kamuoyu yaratmaya çalışmak bana çok çirkin ve ayıp geliyor.
İsimlerden bahsediliyor ise bakın kaç isim kaç rahmetli olmuş kadın var ülkemizde. http://anitsayac.com/?year=2015
Yasaları istediğimiz gibi eğip büktüğümüz , suçu sabit olanlara dahi ağır tahrik indirimi , iyi hal indirimi verdiğimiz için bugün bu noktadayız.
Hukukun ağır aksak işlemesinden yorulduk , adalet adil olmalı iken adil olmayan adalete karşı mücadele edelim demek daha doğru olmaz mıydı ?
Şimdi konunun diğer tarafına gelirsek ; olayı kadın veya erkek olarak ayırmaya da artık bir son vermeliyiz. İşlenen suçlar insanlığa saldırı. Bunun kadını erkeği olmaz , olmamalı.
Bugün 3.sayfalarda okuduğumuz kesik başlı erkek cesedi , elleri bağlı gömülü çıplak erkek cesedi haberlerinde fiziksel izlerden bahsedilmemesi erkeklerin de kadınlar gibi fiziksel saldırı veya tecavüze uğramadığını göstermiyor. Sadece yazılmıyor.
Konunun bir diğer tarafı ; hayvanlara karşı işlenen tecavüz ve saldırılar da göz ardı edilmemeli.
Cinsiyeti ve türü ne olursa olsun ister insan ister hayvan , ister kadın ister erkek tüm canlılara karşı işlenen saldırı , fiziksel şiddet , taciz ve tecavüz olaylarında yasaların tam olarak uygulanması , adaletin ivedilikle uygulanması sağlanmalı.
Cinsiyet ve tür konusunda yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum.
Evet adalet sağlanmalı... Peki beklenilen "olması gereken" sisteme oturması için bi öneriniz var mı? Yapılması gereken?
Bu konuda sosyal medyanın gücü inanılmaz. 1 milyon 72.000 imza var ortada... Reelde yapılanlar kısıtlıyken "kısıtlanıyorken" buranın gücü "acaba olabilir mi? Gerçekten değiştirebilir miyiz?" dedirtiyor. Sonuçlanmış imza kampanyalarını gördükçe de umutlanıyoruz. Ütopik evet...
Özgecanın bu konuda görünen yüz olması ne derece doğru ne derece değil konusuna pek girmeyeceğim ama kabul etmeliyiz ortada eksik ve yanlışlıklar var.
Yasaların doğru uygulanması için yapılacak imza kampanyalarında rahmetli olmuş insanların adını ve fotoğrafını kullanmanın rahmetlinin yakınlarını her gün yeniden yaraladığını ve daha önce benzer olaylarda yakını rahmetli olmuş insanları da daha da üzdüğünü düşünmekteyim.
Ortada eksik ve yanlış olan noktaları vurgulamak için isimleri kullanmayı doğru bulmuyorum. Maalesef isimleri hepimizin hafızasında yer etmiş en az 10 olay sayabilirim size. Tek bir isim seçip ölenin üzerinden siyaset yapmayı nasıl uygunsuz buluyor isem bu durumu da uygunsuz buluyorum.
Kanunda karşılığı var iken verilmeyen cezalar , yapılan indirimler ve sorunlu bir sistem olan denetimli serbestlik için imza kampanyası düzenlerken buna bir isim vermeye gerek olmamalı.
Ama bu deja-vu oldu.
Bu konuda size katıldığımı belirtmiştim.
Neyse...
hergün binlerce kadın öldürülüyor neden özgecanda patladınız bu kadar..müge anlıyı izleyın bı bakın neler var...
Kaynak yok aslında mail olarak geldi. Sanırım bu durumda imza kampanyasının yürütüldüğü siteyi eklemeliyim.İlk mesajın altına kaynak için link ekleyebilirmiyiz:)