- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
Merhabalar... Bi arkadaşımın eşi tutuklandi. Küçük bi kizi var iki buçuk yaşında. Babasi tutuklanali 6 ay olacak. Başlar da küçük olduğu için pek durumlari anlamadi gibi oldu ama cocuk büyüdükçe çok hırçınlaştı. İstekleri yapilmazsa aglama krizlerine giriyor, karşısında kim varsa tekmelerle saldırıyor. Sürekli bağırma modunda bütün mahalle bıkmış artık. Kurallara kesinlikle uymuyor. Nerde zararli bir sey varsa ozellikle onu buluyor sanki. Konuşması biraz gecikti. Daha yeni yeni iki kelimelik cümleler kurmaya basladi. Aile hekimi, arkadaşıma "bu çocuğu bi psikiyatriye götürün, yaşananlar onda travma yaratmış olabilir" demiş. Arkadaşım cok üzgün, bana açtı derdini. Ne yapacagini şaşırmış halde. Bir de cok yoğun çalışıyor. Benden arastirma konusunda yardim istedi. Arakadasim izmirde. Özel bi yere götürecek parasi yok. Böyle bi durum da pedagoga götürmek daha mantikli sanki ama sanirim devlet hastanelerinde pedagog yok. Devlet hastanelerinin hangilerinde var ki cocuk psikayatristi? Tepecik egitim arastirmaya sormus psikaytristimiz cok dolu randevu alamazsınız başka yerleri arastirin demisler. Bildiginiz bi yerler varsa lütfen fikir verin. Eğer uygun fiyatlı olursa belki özele de götürebilir.
İkinci bir mevzu da her hafta kapali görüşe ziyarete gidiyorlar. Cocuk orda daha da hırçın ve hareketli oluyormus. Yerlere yatip, yerler de yuvarlaniyormus resmen. Babasiyla sadece 5 dakika filan konusuyormus ondan sonra ziyaret alaninda deli gibi oraya buraya koşmaya, ziplamaya, bağırmaya filan başlıyormuş. Acaba çocuğu ziyarete hapishane ortamına götürmek yanlış mi? Arkadasim babasini unutmasin diye ve babasi da özlüyor diye götürüyordu.
Sizlerden gelen yorum ve önerilere göre ben de arkadaşıma tavsiyeler vericem. Şimdiden teşekkürler.
Not: Babasinin olayla ilgili suçu yok aslinda o yüzden büyük ihtimal yakin da serbest birakilacak.
İkinci bir mevzu da her hafta kapali görüşe ziyarete gidiyorlar. Cocuk orda daha da hırçın ve hareketli oluyormus. Yerlere yatip, yerler de yuvarlaniyormus resmen. Babasiyla sadece 5 dakika filan konusuyormus ondan sonra ziyaret alaninda deli gibi oraya buraya koşmaya, ziplamaya, bağırmaya filan başlıyormuş. Acaba çocuğu ziyarete hapishane ortamına götürmek yanlış mi? Arkadasim babasini unutmasin diye ve babasi da özlüyor diye götürüyordu.
Sizlerden gelen yorum ve önerilere göre ben de arkadaşıma tavsiyeler vericem. Şimdiden teşekkürler.
Not: Babasinin olayla ilgili suçu yok aslinda o yüzden büyük ihtimal yakin da serbest birakilacak.