• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özelde öğretmenlik?????

badem000

Bşlngç:78.8 gnc:70.5🩵💙hayatkısa🩵kuşlar uçuyor💙
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
8.484
27.548
748
Güncel 73 (+5)
Merhabalar
İngilizce ögretmeniyim.5 yil kadar meb de calistim. Sonra birakmak durumunda kaldim.2 cocuğum var.kucuk olan ana sinifina gidiyor,buyuk 2. Sınıf. Cocuklar biraz buyusun diye acele etmedim. Ama seneye kucuk ilkokula baslayacak. Ben de bir ozel kurumda calismak istiyorum. Ama ne benim ne bir yakinimin ozel tecrubesi olmadi. Yani soylemesi ayip bir cv bile hazirlamisliğim yok. Simdiye kadar gerek olmamisti.
Simdi is basa dustu.
Nerden nasil baslayacağim?
Hangi konulara dikkat etmeliyim?
Aklimda birsuru soru.
Ozelde calisan öğretmen arkadaslar bana ne önerirsiniz.
Ne zaman ,nasil basvurayim?
Ne taleb edeyim? Neye hayır diyeyim? Neye dikkat edeyim?
Herbir mesajiniz benim icin cok kıymetli.
Simdiden yardimci olan herkese tesekkürler ❤

Özelde fazlasıyla çalışmaya karşılık az maaş veriyorlar. Mebde çalışmış biri olarak memnun kalacağınızı düşünmüyorum bence İngilizce atamalarının önü açıkken tekrar kpssye yoğunlaşıp atanmaya çalışın
Tesekkurler. Öyle bir olasilik yok maalesef.

Nisan mayıs gibi başvuru yapabilirsiniz. Özelde eğitimler genellikle Ağustos’ta başlar. Çok çalışıp az maaaş alırsınız doğru ama sizin tecrübeniz var. Kendi reklamınızı güzel yaparsanız iyi bir maaşla anlaşabilirsiniz

Markalaşmış ,anaokulundan liseye kadar tüm kademeleri bulunan özel kurumları tercih edin. Mümkünse çocuklarınızı da o kuruma verin, iyi bir okulda okutmuş olursunuz. Maaşınız bu durumda az olur belki ama en azından çocuklarınız yanınızda gidip gelmeniz sorun yaratmaz.

8 sene kolejde çalıştım ben de ingilizce öğretmeniyim. Şu an meb'teyim. Özel okul mesleki doyum anlamında daha avantajlı bizim branşta. Parmak kadar çocuklar şakır şakır ingilizce konuşur, materyaller kalitelidir, sınavına ödevine kadar genel merkez gönderir, projeler etkinlikler bitmez.. Meb'te ders saati az, mevcut fazla, dil öğretmek sıkıntı. Siz hangi şehirdesiniz? Kurumların sitelerine girip ik bölümünden başvuru yapabilirsiniz, kariyer net gibi sitelerden cv hazırlayıp ilanlara başvurabilirsiniz. Özelde kurumdan kuruma çok değişiyor şartlar. Arkadaşım çok köklü bir kurumda 20bin net maaş alıyor. Ayrıca özel üniversitelerden ücretsiz yüksek lisans imkanı özel sağlık sigortası ıvırı zıvırı oluyor. Ha canını çıkarıyorlar o ayrı. Özelde haftalık ders saati 40 biliyorsunuzdur. Genelde de ek ders falan yok. Her zaman İngilizce öğretmenine ihtiyaç var özelde. Mülakatlar genelde İngilizce oluyor. Sınıflarda Türkçe konuşmanız istenmiyor falan filan.. Dediğim gibi kurumdan kuruma değişiyor.

Meslektasiz. Ben de Ingilizce öğretmeniyim. 4 yil ozelde calistim. Malesef asiri yorucu bir deneyimdi. Bir kere mesai saatleri boyunca cikamazsiniz. Yani dersim yok, eve gideyim diye bir sey soz konusu degil. Ayrica her haftasonunuz da bos olmaz malesef. Veli toplantisi, kursu, deneme sinavi... yaz tatiliniz de kisa olur. Genelde Agustosta baslanir. Veliyle ugrasmak da ayri dert. Para veriyorum diye sadece kendi cocuklariyla ilgilenmenizi isterler. Bunlari goze aliyorsaniz Nisan ayi gecmeden ozgecmisinizi birakin. Genelde o aylarda kadrolar tamamlanmis olur.
Dil okullarinda calismayi dusunmez misiniz? Saatleri size uygun olan siniflari secebilirsiniz. Belki daha az kazanirsiniz ama daha keyifli olur.

Gerçekten zor yoğun tempoyu kaldırabilmek lazım. Ben devlet lisesin de İngilizce öğretmenliği yaptım çok azdı maaş ama 3 gün gidiyordum çok yoğun değildi bu sebeple daha sonra özelde başlıcaktım İngilizce öğretmeni anaokuluna onun maaşı bir tık yüksekti ki oda azdı aslında ama baktım serviste hosteslikte yaptırmaya çalıştılar beleşe sabah öğrenciler binince kemerlerini tak sorumlu ol falan dedim yok böyle olmucak ekstra iş yüklemeye çalışırlar yani onu demek istiyorum ama tabii yapabilirim diyorsanız da güzel bir tecrübe olabilir sizin için

Özel okul sizi çok zorlar. Zaten çoğu 5 gibi bitiyor.cocuklariniz da var.dil okulu ,yada tercümanlık yapabilirsiniz.kitap çevirisi olabilir.yada meb de ogretmenlik

Nisan mayıs gibi başvuru yapabilirsiniz. Özelde eğitimler genellikle Ağustos’ta başlar. Çok çalışıp az maaaş alırsınız doğru ama sizin tecrübeniz var. Kendi reklamınızı güzel yaparsanız iyi bir maaşla anlaşabilirsiniz
Tesekkurler
Markalaşmış ,anaokulundan liseye kadar tüm kademeleri bulunan özel kurumları tercih edin. Mümkünse çocuklarınızı da o kuruma verin, iyi bir okulda okutmuş olursunuz. Maaşınız bu durumda az olur belki ama en azından çocuklarınız yanınızda gidip gelmeniz sorun yaratmaz.
Cocuklari esim alir ama 5 den sonra falan evde olmak isterim onlar icin.o da zor biliyorum.napıcam bakalım. Tesekkurler
8 sene kolejde çalıştım ben de ingilizce öğretmeniyim. Şu an meb'teyim. Özel okul mesleki doyum anlamında daha avantajlı bizim branşta. Parmak kadar çocuklar şakır şakır ingilizce konuşur, materyaller kalitelidir, sınavına ödevine kadar genel merkez gönderir, projeler etkinlikler bitmez.. Meb'te ders saati az, mevcut fazla, dil öğretmek sıkıntı. Siz hangi şehirdesiniz? Kurumların sitelerine girip ik bölümünden başvuru yapabilirsiniz, kariyer net gibi sitelerden cv hazırlayıp ilanlara başvurabilirsiniz. Özelde kurumdan kuruma çok değişiyor şartlar. Arkadaşım çok köklü bir kurumda 20bin net maaş alıyor. Ayrıca özel üniversitelerden ücretsiz yüksek lisans imkanı özel sağlık sigortası ıvırı zıvırı oluyor. Ha canını çıkarıyorlar o ayrı. Özelde haftalık ders saati 40 biliyorsunuzdur. Genelde de ek ders falan yok. Her zaman İngilizce öğretmenine ihtiyaç var özelde. Mülakatlar genelde İngilizce oluyor. Sınıflarda Türkçe konuşmanız istenmiyor falan filan.. Dediğim gibi kurumdan kuruma değişiyor.
Aslinda az calisip az kazanayim,eve de vakit ayirayim, biraz da para kazanayim,harçlik olsun istiyorum. 40 saat cok yoğun.ama son care dusunurum tabi. Tesekkurler.
Meslektasiz. Ben de Ingilizce öğretmeniyim. 4 yil ozelde calistim. Malesef asiri yorucu bir deneyimdi. Bir kere mesai saatleri boyunca cikamazsiniz. Yani dersim yok, eve gideyim diye bir sey soz konusu degil. Ayrica her haftasonunuz da bos olmaz malesef. Veli toplantisi, kursu, deneme sinavi... yaz tatiliniz de kisa olur. Genelde Agustosta baslanir. Veliyle ugrasmak da ayri dert. Para veriyorum diye sadece kendi cocuklariyla ilgilenmenizi isterler. Bunlari goze aliyorsaniz Nisan ayi gecmeden ozgecmisinizi birakin. Genelde o aylarda kadrolar tamamlanmis olur.
Dil okullarinda calismayi dusunmez misiniz? Saatleri size uygun olan siniflari secebilirsiniz. Belki daha az kazanirsiniz ama daha keyifli olur.
Evet dil okullari anaokullari öncelikli yazayim. Tesekkurler
İstifa eden tekrar atanamıyor mu? Arkadaşım anaokulunda İngilizce öğretmeni sabah 8 akşam 6 çalışıp asgari alıyor.
Ataniyor.
Ooo azmış :( tahmin ettiğimiz gibi...
Gerçekten zor yoğun tempoyu kaldırabilmek lazım. Ben devlet lisesin de İngilizce öğretmenliği yaptım çok azdı maaş ama 3 gün gidiyordum çok yoğun değildi bu sebeple daha sonra özelde başlıcaktım İngilizce öğretmeni anaokuluna onun maaşı bir tık yüksekti ki oda azdı aslında ama baktım serviste hosteslikte yaptırmaya çalıştılar beleşe sabah öğrenciler binince kemerlerini tak sorumlu ol falan dedim yok böyle olmucak ekstra iş yüklemeye çalışırlar yani onu demek istiyorum ama tabii yapabilirim diyorsanız da güzel bir tecrübe olabilir sizin için
Cok tesekkurler

Cocuklari esim alir ama 5 den sonra falan evde olmak isterim onlar icin.o da zor biliyorum.napıcam bakalım. Tesekkurler
Benim oğlumun okulunda paydos 17.00da zaten. Öğretmenlere servis ücretsiz. Çoğu özel sektör iş o saatte paydos edemiyor. Hatta dil okulları falan akşam 22.00a kadar çalışıyorlar iş çıkışı gidenler için. O size daha zor olur. Her kademe sınıf için ayrı ingilizce öğretmeni geliyor derslere. Tek bir sınıftan sorumlu olursunuz işiniz kolay olur. Aplikasyonlardan ödev oluyor,kontrolü kolay,çocuklar canavar gibi konuşabiliyor sorun yaşamıyorsunuz.

5 yıl MEB de ücretli öğretmenlik mi yaptınız?
Eğer öyle çalıştıysaniz mebden sonra özel kurum sizi çok yorar.
Haftalık 40 saat biliyorsunuz.
Ücretlerde pek tatmin edici değil malesef.
Ama böyle büyük kolejlerde ücret fena değil orda da genelde Mayıs Haziran gibi başvurular olur.
Yani siz zaten seneye Eylül döneminde çalışmaya başlayabilirsiniz.

Ben öğretmen değilim ancak çevremden bildiğim kadarıyla az maaşa çok iş istiyorlar. Ki birde meb'i gördükten sonra sizi ne kadar tatmin eder bilmiyorum

Herkes başvuruların geç başlayacağını söylemiş ama sirkülasyon nedeniyle şu an bile alım var. Atanmak için tekrar kpss'ye girilmesine şaşırdım. HAni memurların istifa hakkı oluyordu?

Özel ders verin, çeviri yapın eminim asgari kadar kazanırsınız.

Herkes başvuruların geç başlayacağını söylemiş ama sirkülasyon nedeniyle şu an bile alım var. Atanmak için tekrar kpss'ye girilmesine şaşırdım. HAni memurların istifa hakkı oluyordu?

Özel ders verin, çeviri yapın eminim asgari kadar kazanırsınız.
İstifa hakkı eskidendi başka alanda var mı sanmıyorum ama öğretmenlikte yok hatta duruma göre 1-3 yıl arası tekrar atanması da yasak. O nedenle çok ciddi bi karar

Özelde öğretmenim, yoğun tempoyu bünyeniz kaldırabilirse çalışın derim. Yorgunluk kronik hale geliyor,hasta vs olmak bile çoğu kez lüks.
Ücret konusu yaşadığınız il ve tecrübeye göre değişir. İngilizce öğretmeni olarak avantajlısınız,ücret konusunda geri adım atmayin

Kisiye gore degisir ama bence ozel okulda öğretmenlik bekarlara göre.
Ben yapamazdım.
Esim vasitasiyla ozel okuldan is teklifi aldim birkac ay once (İngilizce öğretmeni olarak) ve hic görüşmeye gitmeden reddettim.
Muhtemelen asgari ucret vereceklerdi. Üzerine bir de beni satin aldığını sanan velilerle ugrasacaktim.

Konuyla kismen alakali olacak ama ben mutercim tercumanlik mezunu olarak imt mezunun “ayy gidiyim ogretmenlik yapiyim biraz” demesini cok yanlis buluyorum. Ayni sekilde bir ogretmene de “ayy git tercumanlik yap kitap fln cvr” yaklasimini dogru bulmuyorum. İnsallah gonlunuze gore bir okulda cok guzel ogrenciler yetistirirsiniz.

Back