Özel Selimiye Hastanesi'nde kürtaj olan var mı? Acil...

hayalperist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
11
0
36
İstanbul
Kızlar selam. Ben 4 haftalık hamileyim ama hem gebe olduğumu öğrenmeden önce kullandığım bir ilaçtan hem de sağlık sorunlarımdan dolayı kürtaj olmam gerekiyormuş. Bilinen iyi özel hastanelerde farklı doktorlara gittim, hepsi de aynı şeyi söyledi. Şimdiki doktorum da Özel Selimiye Hastanesi'nde yapıyormuş. Acaba bu hastanede kürtaj olan ya da doğum yapan var mı? Hastane ortamı nasıl, temiz mi? Anestezi uzmanı iyi mi? Çok korkuyorum lütfen bilenler Allah rızası için yardım etsin... En azından kürtaj yaptıranlar bildiklerini anlatırlarsa sevinirim, çok korkuyorum çünkü ya bişey olursa diye :(

1 aylık gebelik öncesi radyasyon ve farmasötik maruziyetinde 'ya hep ya hiç kuralı' mevcuttur.yani ya düşük olur,ya da gebelik sağlıklı şekilde devam eder,gebeliğe herhangi bir zarar gelmez.bunu bütün jinekologların bilmesi gerekir.annenin hamile kalmasının sakıncalı olduğu durumlar ise acil kemoterapi-radyoterapi gerektirecek kanserler,pulmoner hipertansiyon ,ileri derece bazı tip kalp kapak hastalıkları gibi kalp ve ağır akciğer hastalıkları ve diyaliz 'dır.
astım ve romatizmal hastalıklar ise gebelikte gerileme gösterir.gebelik hastalığı düzeltebilir bile.
önceki gebelikte Hellp sendromu veya preeklampsi geçirmek ,yeni gebeliği sonlandırmayı gerektirmez.
kuretaj ise yasalarda izin verilen bir eylem.
yani sizin hastalığınızı bilemem,gebeliğinizi doktorunuz değerlendirebilir.
ama söylemek istediğim kuretaj gerekliliğinin çok ender durumlarda olduğu.
genelde gebelik tahliyesi isteyen kadınlar doktorun en ufak risk belirtmesinde bütün mesuliyeti doktora atıp vicdan rahatlatma peşinde koşuyorlar.oysaki ,gereksiz yere yapıldığında, o vicdan insanı ömür boyu rahat bırakmıyor..
sizi asla yargılayamam.durumunuzu bilmiyorum.sorduğunuz soru da bu değildi..
durumunuzu kendinize tanımlamanıza yardımcı olmak istedim...

Back