- 6 Şubat 2010
- 261
- 26
- 318
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben sadece yatarak tedaviyi karşılayan olanından yaptırdım. çok şükür kullanmak zorunda kalmadım henüz. 5 aya bölüyorlar kredi kartına. araştırırken anlaşmalı sağlık kurumlarına dikkat etmenizi öneririm. ben en son elediklerim arasında kararı böyle vermiştim. ihtiyaç duyabileceğim branşlardan en iyi ve uygun fiyata iyi doktorlarla operasyonların yapıldığı hastaneyi diğer şirket karşılamıyordu.
Her sigorta şirketinin politikası farklıdır,nasıl bir hizmet istediğinize ve bütçenize göre değişiyor,
ayakta tedavi ve yatarak tedavinin her ikisinide istiyorum derseniz,benim sigortama göre örnek vereyim ayakta tedavi için anlaşmalı kurumlara tedavinin %20 sini ödüyorsunuz,bu ödemeye MR,tomografi,ultrason gibi görüntüleme,tahliller ve muayne ücreti giriyor ve ayrıca o sigorta şirketinin sigortalısı olduğunuz içinde ek bir indirimden faydalanıyorsunuz,aynı şekilde anlaşmalı eczanelerdende reçetenizdeki ilaçları alıp sadece %20sini ödüyorsunuz.
Yatarak tedavilerde hiç katılım payınız olmuyor ama sanırım diğer sigorta şirketlerinde de aynıdır,sigortalı olduğunuz tarihten itibaren ilk bir yıl doğum,hamilelik gibi durumlar sigorta kapsamı dışında kalıyor,1 yıl dolduktan sonra bu gibi durumlar sigorta kapsamına alınıyor,ayrıca süre gelen bir kronik hastalığınız varsa örneğin reflüsünüz bu sigorta kapsamı dışında kalır ama bunun için ek ücret öderseniz sigorta kapsamına alırlar,birde riskli sporlar yine ek ücret ödeyerek sigorta kapsamına alınır,ödemezseniz kapsam dışı kalır,bu gibi sporlarada motocross,yamaç paraşütünü örnek verebilirim.
Başka aklıma gelen estetik ameliyatları zorunlu haller dışında sigorta kapsamı dışındadır,misal Allah korusun kaza geçirdiniz ve burun ameliyatı olmanız gerekti o zaman bu ameliyat sigortanız tarafından ödeniyor ama zevk için burun ameliyatını karşılamıyorlar.Ayrıca ambulans,evde hemşire,yenidoğan ev ziyareti,kordon bankası gibi hizmetlerdende faydalanabiliyorsunuz,yurtdışı tedavilerinde de belli bir limit vardır atıyorum 100.000 Dolar'a kadar ki tedavi masrafını karşılarlar.
Diyet tedavisi ve psikolog seansla sınırlıdır,diyet tedavisi 10 seans,psikolog 8 seans gibi.
Sadece yatarak tedavi istiyorum derseniz hiç katılım payı ödemezsiniz ama ayakta tedavide tedavinin %80lik bölümünü siz ödersiniz.
Seçeceğiniz tedaviye göre fiyat değişir,hem ayakta hem yatarak tedavi sigortası iyi bir sigorta şirketinde sanırım 10.000 lira civarı,sadece yatarak tedavide yarı fiyatıdır diye düşünüyorum.Her sigorta şirketinde ödeme koşulları da farklıdır,kimi 4 taksit yapar kimi 8 taksit.
Sigorta şirketlerini ayrı ayrı değerlendirin,kafanızda eledikten sonra aklınıza yatanları çağırıp konuşun, muhakkak aklınızdaki her soruyu sorun çünkü tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki bazı sigortalar satır aralarında lafı yuvarlayarak mümkün olduğunca kafa karıştırır şekilde ihtiyaç duyulacak bazı şeyleri kapsam dışı bırakıyorlar,limit aşımı diyerek tedavi ücretini ödemiyorlar.
Kapsam dışı durumları,anlaşmalı hastanelerdeki katılım payı ve anlaşmasız hastanelerdeki katılım payı,hangi hastanelerle anlaşmalı oldukları,Allah korusun ağır ameliyatlardaki prosedürleri,acil durum kapsamında olan halleri,şehir dışına çıkmanız halinde hangi illerde anlaşmalı hastaneleri olduğunu,şehir dışında herhangi bir hastanede tedavi görmeniz durumunda sigorta şirketinin sizden istediği tedavi belgelerinin neler olduğunu ki bu çok önemlidir,anlaşmasız bir hastaneye gitmeniz durumunda en ufak bir evrağınız eksik olsa sigorta şirketi bu eksikliği kabul etmez ve tedavi ücretini size ödemez,ambulans hizmetleri,hangi koşullarda ambulans hizmetinden faydalanacağınızı vs. gibi hizmetleri iyi inceleyin.
arkadaşlar aramızda mutlaka vardır özel sağlık sigortası olanlar,biz yaptırmayı düşünüyoruz ama şartları,hangi sigorta şirketi;poliçelerine göre ne kadar ödendiği,ödeme süresi varmı, pek bilmiyorum.bilgisi olanlar yardımcı olabilirlermi acaba?
arkadaşlar aramızda mutlaka vardır özel sağlık sigortası olanlar,biz yaptırmayı düşünüyoruz ama şartları,hangi sigorta şirketi;poliçelerine göre ne kadar ödendiği,ödeme süresi varmı, pek bilmiyorum.bilgisi olanlar yardımcı olabilirlermi acaba?