özel hastanede yapılan testler aile hekimliğine gider mi?

Clemencia

Anlıyorum
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2018
6.691
15.591
248
merhaba arkadaşlar merak ettiğim bi konu var özel hastanede gebelik testi yaptırınca aile hekimliği bunu görebiliyo mu? Aile hekimliği gebelere takmış durumda çünkü ulaşamayınca baya eve falan gelip sordukları bile oluyomuş ondan dolayı merak ediyorum.Özelde test yaptırmış birileri falan varsa yazabilir mi?

Muayene olunca gebelik tanısı sisteme giriliyor ve aile hekimliğine tanı düşmüş oluyor. Sadece test ise herhangi bir doktor tanı girmediyse görünmeyebilir belki emin değilim.

Evet eğer gebelik varsa sağlık sisteminden görüyorlar ve onlarda takibini yapıyorlar.gebelerin takibinden onlar da sorumlu diye bu kadar ilgileniyorlar.

Kuzenim özelde test yaptırmış ona ulaşamayınca abisinin eşini aramışlar sağlık ocağından bu yakınınız hamileymiş uğrayabilir mi buraya falan diye

9 aylık hamileyim aile hekimliği bir kere aramadı ben bildirdim ben aşımı olmaya gittim.

Ben özelde yaptırmıstım negatif çıkmıştı kimsede sormadı pozitif i soruyorsanız bilemem

Gitmez sistemleri farklı

Tüm hastanelerde yapılan beta-hcg tahlil sonuçları eğer pozitif ise yani gebelik var ise il sağlık müdürlüğünün sitesine düşer...aile hekimleri de sürekli orayı takip ederek yeni gebeleri öğrenirler...

Hamileliğim boyunca özel hastanede takip yaptırdım, sanırım bir sistem var ve o sisteme bilgi girişi yapılıyor. Sağlık ocağından aramışlardı o dönem beni. Hatta ulaşana kadar da vazgeçmemişlerdi. Aşılar ve takip için ASM ye uğramam gerektiğini söylemişlerdi.

Benim ozelde takip edilen gebeligim var. Aile hekimime gittim onlarda gorunmuyordu. Ultrason goruntusuyle sizin dosya actirmaniz lazim.

Pozitif ise sistemlerine düşer ve en kısa sürede size ulaşıp yardımcı olmaya çalışırlar. Ayrıca kimse gebelere takmış filan değil. Sizin ve varsa bebeğinizin Sağlığı için hassasiyetle çalışıyorlar. Gerçekten sizin gibi insanları anlamıyorum. Anne ve bebeği fizikse-ruhsal olarak hayata hazırlamanın neresi kötü? Gerçekten bazı insanlara asla yaranılmıyor bu hayatta.

Cok korkunc bir sey nasil bir baska kisiye o kisinin hamile oldugu bilgisini veriyorlar. Kesin dava acardim, yengeye soylemek ne demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…