Özel Hastane Maduriyetim.. Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?

zebekine

Guru
Pro Üye
24 Aralık 2011
5.251
8.711
34
Merhabalar,
bebek tedavisi için, 2015 yılının ocak ayında özel bir hastanede rahim filmi çekildim. O zamanlar orada çalışan doktorum filmimde hiç bir sıkıntı olmadığını tüplerimin açık olduğunu dolayısı ile ilk önce yumurtlama sonra da aşılma tedavimi oldum fakat bebeğimiz olmadı. bu arada rahim filmimin sonucunu bir a4 kağıtta bana verdiler. Bu süreç 2,5 yıl falan sürdü sonra ben çok yıprandım çocuk fikrinden soğudum tüp bebek aşamasına geçtiğimizde ara verdim. Geçtiğimiz temmuz ayında özel bir hastane de tüp bebek tedavisi için görüşmeye gittik tüm herşey tamam güzel fakat rahim filmimin ham halini istediler, hastaneyi aradım kayıtları saklamadıklarını öğrendim. Oysa ki yönetmeliklere göre 5 yıl saklamak zorunlulukları vardı bunu söylediğimde yapacak birşey yok, parasını verin yine çekelim dediler. (bu arada başka doktorlarda rahim filmimin ham halini istedi gören göze göre değilebilir. belki gözden kaçan ufacık bir detay bile çok farkeder dedi)
Bunun üzerine cimere, sağlık bakanlığına, tüketici haklarına başvurdum. 3 ay sonra bana gelen cevap uyarı yaptıkları.. iyi de kardeşim benim maduriyetim ne olacak? madem öyle neden hastanın maduriyetini gidermiyorsun? parasını vermişim, acısını çekmişim eğer görevlerini yapıp arşiv tutsalardı paşa gibi gidecek filmin ham halini alacak doktoruma teslim edecektim..

dostlarım tüp bebek maddi manevi yorucu süreç zamanım da az kaldı nasıl bi yol izlemeliyim?

Yanlış anlamayın ama güncel bir rahim filmi çekilse daha iyi değilmi 5 yıl olcak nerdeyse belki başka bi sıkıntı oluşmuş alabilir şuan rahimde sonucta uzun bi zaman var arada
Konunun hakimi değilim doğru yanlış diyemem ama bana kalırsa yeni bi film daha iyi olur

Yapilacak bir sey yok defalarca benzer seyler yasadim bana denetlemediklerini sadece yanlis tedavide mudahale ettiklerini soylediler
Yeni bir film cektirip ham halini temin etmelisiniz
Yanliz o programlar farkli oldugu icin yine isinize yaramayacak bu seferde calismiyor diyecekler

Yanlış anlamayın ama güncel bir rahim filmi çekilse daha iyi değilmi 5 yıl olcak nerdeyse belki başka bi sıkıntı oluşmuş alabilir şuan rahimde sonucta uzun bi zaman var arada
Konunun hakimi değilim doğru yanlış diyemem ama bana kalırsa yeni bi film daha iyi olur
olur mu hiç yanlış anlamam:KK15: benimde aklıma geldi, doktoruma söyledim oda tabiki ama hiç sorun yazmıyor raporunda eğer yazsaydı yenisini isterdim dedi.. eskisini görelim ona göre karar verelim dediler. bana da mantıklı geldi.. çünkü yeni muayenemde vajinal ultrason, hormonlar, dopler vs de hiç sorun yok.

Yapilacak bir sey yok defalarca benzer seyler yasadim bana denetlemediklerini sadece yanlis tedavide mudahale ettiklerini soylediler
Yeni bir film cektirip ham halini temin etmelisiniz
Yanliz o programlar farkli oldugu icin yine isinize yaramayacak bu seferde calismiyor diyecekler
insan anlamıyor cidden, bu kanunlar neden var öyleyse demi? e nabıza yüklenirse sorun olmaz. zaten artık hemen hemen her hastane aynı alt tabanı kullanıyor.

olur mu hiç yanlış anlamam:KK15: benimde aklıma geldi, doktoruma söyledim oda tabiki ama hiç sorun yazmıyor raporunda eğer yazsaydı yenisini isterdim dedi.. eskisini görelim ona göre karar verelim dediler. bana da mantıklı geldi.. çünkü yeni muayenemde vajinal ultrason, hormonlar, dopler vs de hiç sorun yok.
Sevindim o zamn bi sıkıntı yoktur insallah bizim genel olarak bahsediyorum hangi işimiz düzgün ki zaten
O yüzden maalesef bi sonuç alacağınızı zannetmiyorum konuyla ilgili

insan anlamıyor cidden, bu kanunlar neden var öyleyse demi? e nabıza yüklenirse sorun olmaz. zaten artık hemen hemen her hastane aynı alt tabanı kullanıyor.

Hayir bende su anda benzer bir problem yasiyorum kullanilan cihaz ve okumasi konusunda problem yasadim o yuzden yazmistim

Netten falan bulunamıyor mu acaba hic denediniz mi hoş gidip istemişsiniz netten çıkacak olsa sizede verirlerdi.
Valla devlet hastanelerini bu yüzden seviyorum kaç yıl önceki tahlillerini bile görebiliyorsun

Netten falan bulunamıyor mu acaba hic denediniz mi hoş gidip istemişsiniz netten çıkacak olsa sizede verirlerdi.
Valla devlet hastanelerini bu yüzden seviyorum kaç yıl önceki tahlillerini bile görebiliyorsun
yok kuzum ya baktım malesef.. çalıştığım için izin almak istemedim özele gitmiştim.. ahh ahh

Ben cekildim ve cd olarakta verdiler kagit olarakta
Kagidi doktorw göster cd sakla. Isine elbet baska hastanelere gittiğinde de yarar dediler. Yani 2.kez cekilmeme gerek kalmiyacak. Ben araştırmada cektirdim anestezi felan almadim dogumdan beterdi ölüyorum sandim. Cd var diye rahatim birdaha cekilmeye dotum olmazdi:KK43:

Ben cekildim ve cd olarakta verdiler kagit olarakta
Kagidi doktorw göster cd sakla. Isine elbet baska hastanelere gittiğinde de yarar dediler. Yani 2.kez cekilmeme gerek kalmiyacak. Ben araştırmada cektirdim anestezi felan almadim dogumdan beterdi ölüyorum sandim. Cd var diye rahatim birdaha cekilmeye dotum olmazdi:KK43:
işte bende korkuyorum. cahıllıgıme denk geldı guvendım cd aklıma bıle gelmedı

Hastanenin sitesinden labaratuar röntgen vs sonuçlara bakma imkanın varsa orda çıkabilir vermeye üşenmiş olabilirler ayrıca yeni çektirmen gerekiyorsa neden tekrar orada çektiresin şuna tedaviye başladığın yerde çektirmen daha doğru olur hem aradan yıllar geçmiş o zamandan bu zamana çok şey değişmiş olabilir

Hastanenin sitesinden labaratuar röntgen vs sonuçlara bakma imkanın varsa orda çıkabilir vermeye üşenmiş olabilirler ayrıca yeni çektirmen gerekiyorsa neden tekrar orada çektiresin şuna tedaviye başladığın yerde çektirmen daha doğru olur hem aradan yıllar geçmiş o zamandan bu zamana çok şey değişmiş olabilir
bende aynen boyle dusunuyorum

bende tüp bebek yaptım ama sizin rahim filmiçok uzun zaman olmuş güncel filimi isterler benden öyle istemişleri ilk çektirdigim filimde hiç birşey çıkmamıştı en son çektirdigimde sag tüp de genişleme olmuş

bebekle ilgili bir konu gördüğümde yorum yapmadan geçemiyorum . çok sıkıntılı süreçler yaşadım . size sadece allah en kısa zamanda kucağınızı doldursun demeye geldim . ( benimki ni de )

X