özel ders mi iyi,kurs mu?

dilek_88

ayaklı astroloji kitabı
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
384
37
36
arkdşlar mrb.ben şimdi sigortacılık bölümü 4.sınıf öğrencisiyim.mesleğim itibariyle çok iyi ing bilmem lazım.ailevi durumlarımdan babam işsizdi.bu yüzden bursumu ve gelirimi eve verdim.ing bu seneye bıraktım.sene başıda bizimkiler.işte sen zaten akıllı kızsın kendin çalışarak yaparsın gitme boşuna kursa para verme dediler.ama ders şu bu derken gene geçti.birde şöyle bi durum.evde çok gürültü ses oluyor.kendime ait bi odam yok..:çok üzgünüm: çalıştım ama gene az.4-5 konu ancak.birde disiplinim yok kendi içimde.geliyom ay bu akşam yorgunum diyorum ertesi akam dizi var diyorum geçiştiriyorum.
neyse çalıştım yerde bi kıza denk geldim.kız amerkan dili ve edebiyatı öğrencisi.konuştuk özel ders verebilirim dedi.1 sene amerikaya gitmiş work and travlelle.okonuda bi artısı var.birde burada bi ing kursuyla grştm.4 seviye 1.600ytl yapıyor.bi kur 72 saat.ders başına 5.5 ytl oluyor.haftada 10 saat.nette özel ders fiyalarına baktım 30-40ytl yazıyor.yani 5 nerde 30 nerde???aslında kurs daha mantıklı ama birde 4 kur kayıt yaptırıp sonra memnun kalmayınca bırakma şansım olmuyor.birde şimdi finaller bitti.3 hafta tatilim var.hazır tatil varken şöyle haftada bi 30 saat çalışayım diyorum.ama kurs hemen başlamaz zaten.özel ders olsa pahalıya gelir.bnm ing elementrynin ortası gibi bişey.ihtiyacımda var.ayy of napıcam ben?kurslara ayda en fazla 250 verebilirim.ama bnm istediğim yoğun olsun 1 kur 2.5 ayda bitiyor.ben bi kuru 1.5 hatta 1 ayda bitirmek istiyorum.bu ing hazirana yetişmeli yani :çok üzgünüm: napiyim sizce?yoğun ing verebilen bi kurs biliyormusunuz?özel ders konusunda kızla konuşup ders saatini 5ytlden yapmasını iticem ama bakalım kabul etçekmi?

tavsiyelerinizi bekliyorum...

canim ben bir ing kursunda ogretmenilik yapiyorum. endiselerini cok iyi anliyorum. benden sana birkac tavsiye:

ingilizcede ozellikle elementary seviyesi cok onemli bir seviyedir. 70-80 ders saati yeterli degildir. ama kurslar sizin cabuk bitirme endisenizi bildikleri icin 80 saatte bir kur atlatirlar.siz de gercekten pre-intermediate, intermediate ya da upper oldugunuzu sanirsiniz. ama malesef olmazsiniz. bu cok aci birsey ama ogretmen olarak bu sistemi degistirmemiz mumkun deil. sadece ogrencilerime bu 80 saatte verebilecegimin en iisini vermeye calisiorum. ama bence 80 saat isi cok ticari. cunku ogrenciler genellikle kpds, uds veya toefl icin geliorlar ve bu sinavlarin kursuna baslamalari icin en az intermediate seviyesinde olmalari gerekiyor. boyle olunca kisa suren kurlar islerine gelior. ozel kurs isine gelince, buldugun arkadasin ozel kurs icin oyle bir ucret istemis olmasi normal. yani 5 ytlye kimse kimseye ozel ders vermez canim malesef. ama sen soyle yapabilirsin. kursa bir kurluk yazilirsin aldigin verime gore devam edersin. sinif ortami ogrenme acisindan ise yariyor genelde. hazirana kadar bitmesi gerek diyorsun ama istedigin seviyeye gelemeyebilirsin. buna da hazirlikli ol. boyle 6 ayda ingilizce problemi cozulmus olsaydi canim insanlar hala kursa gidior olmazdi. gercekci olmak lazim. ingilizce her yabanci dil gibi cok buyuk ozveri ister. dersanede 4 saat ders yapiorsan senin evde 5 saat calisman lazimki sicrayarak ilerleyesin.

buarada merak ettim, sinava fln mi girceksin neden haziran? yoksa sadece mezuniyetinden once bitirmek mi istiyorsun? bir de hangi kurstan fiyat aldigini ve kursta size hangi kitabi okuttacaklarini soylersen biraz daha yardimci olabilirim.

sevgiler...

haziranda mezun olup kpds ye girmek istiyorum başarılı olursam devlette bir işe.olmazsada özel sektörde sigorta şirketlerinde atıyorum ing çok iidir.sınavda 90 aldım demek için giriyorum.sordum toefl daha çok yurt dışı için geçerli.türkyede kpds daha iyi dendi bana.
kızla kurs fiyatını konuşmadım.bu sadee nette özel kurs veren kişilerin verdikleri fiyatlar.o kız bana ikmizde öğrencyiz.orta bi yol buluruz demişti.ama anlaşlın o kızda bi 20ytl kesin isticek..
bende okulda bir günüm boş bir gnümde yarım olduğu için haftada 10-15 saat isticem.buda haftada 200 demek zaten!bi konuşayım kızla.ama ümidim kırıldı ya :çok üzgünüm:

dediğim ing kursu belki ismini yazmak yasak olabilir die yazmadım ama yazıyım şimdi gökdil ing kursu gaziosmapaşa şubesi.4 kur 1600ytl senetle.kredi kartına 1200 yapıyorlar.2 kur olarak fiyat sordum.2 kur 1.100ytl.kur başına 550 olur dediler.avantajı evime çok yakın olması.ama nette şikayetler falan gördüm.açıkçası gök dil die bi takıntım yok.başka yerlerde olabilir.üniversite kampüsü kadıköy göztepede.okulun önünde bir çok kurs stand kurmuş.şahin gibi atlıyorlar üstümüze.2.500 ve 3.200 arası fiyat veren yerler var.burayı ucuz buldum ama 72 sat olayı cidden banada saçma geldi...

aslında bnm sorunum şu birde.elimde yeterince kaynak yok.lisedeki ing kitabımdan çalışıyorum.grammer spectrum elementary kitabından çalışıyorum.ama lise kitabı fazla ayrıntı yok.2 bilgi verip bol bol soruya geçmiş.bana ayrıntılı dil bilgisi verecek bi kitab lazım.fono yayınları falan die buldum.eğer böyle güzel anatımlı bi kitab varsa tavsiye edebileceğin çok ii olur.birde bnm şu sorunum var.cümleyi çeviremiyorum!kelimeleri çok güzel telaffuz edebiliyorum.kolay cümleleri ne kadar hızlı olsada anlayabiliyorum.(çok fazla ing şarkı dinledğim içindir)ama bir hikayeyi türkçeye çeviremiyorum!belki ama ne bileyim tuhaf.herkes gider konyaya ben giderim anyaya kafamçokkarıştı

hani 3 hafta tatlim var demiştim ya ben en iyisi iyi bir kitab bulup günde 5 saat kafayı verip düzenli çalşırsam 3 haftada baya ilerilerim die tahmin ediyorum.birde artık elementary olmaktan bıktım! liseden beridir aynı seviyedeyim.bi intermedia olmadım ya sırnaşık şey

yardımınız için ve sabredip bu kadar şeyi okuduğunuz için çok teşekkür ederim a.s. :1hug:

canim cok iyi anliyorum seni. ama soyle birsey var ki, hicbir kitap tek basina okudugun zaman dil ogrenmede yeterli olmaz. dil ogrenirken etkilesim sarttir. kitapta gecen bir cumleyi ogretmenin de okusa bir sen de okusan bir belki ama sana birinin rehberlik etmesi psikolojik olarak cok etkilir. madem para konusunda sikintilisin sana baska bir tavsiyem var. internetten ingilizce ogrenmeye bak. ben kendi ogrencilerim icin materyal ararken cok guzel sitelere rastladim. google a "online ingilizce ogren" gibi birsey yaz. sayisiz turk sitesi bulursun. "learn english" fln yazarsan da ingilizce siteler cikar karsina. bazi tr sitelerde konu anlatimlari video seklinde var. bence suan icin senin icin en iyi yol bu. guzel sitelerden biri "myingilizce" bu foruma uye ol, hersey bedava. konu anlatimlari var her seviye icin. anlamadigin yerleri de baskalarina sorabiliorsun. forumda bir suru hoca var. yardim ederler. bence cabuk ogrenicek gibisin. azimli birine benziyorsun.

sunu da soyleyeyim. genel ingilizce ile kpds kurslari cok farklidir. fiyat olarak da iki katidir zaten. once genel dilde intermediate seviyesine gel sonra da kpds testleri cozmeye basla. KPDS icin 90 ilk etapta biraz gercekdisi bir hedef olabilir ama yine de ogrenciye bagli tabi. ama elementaryden advance e 6 ayda sicramak ancak dilin konusuldugu ulkede kurs alirsan mumkun olabilir. yine de sen azmet, gerisi kismet...
basarilar.

yardımınız için çok sağolun.nette fazla kalamıyorum ailemin pc karşı bir gıcıklığı var daha doğrusu geri kafalılık işte.bilgisayarı açtığım an tık başımdalar.chatleşiyomu nerelere giriyo bu kız die.pek rahat olamıyorum..
bi arkdşım şimdi bana biraz konuları anlatıyor.ondan sonra bir şekil devam etçem artık.ama bu aralar moral olarak çok kötüyüm.biraz kendime geldikten sonra bakıcam.yardımlarınız için tekrar çok sağolun.

ben kursa gitmiş birisi olarak sana kursa gitmeni tavsiye ederim.:nazar:

kurslarda yabancı öğretmenler olduğu için dili daha iyi bilenden öğrenmek, onların konuşma biçimini birebir duyarak öğrenmek çok avantajlı. ayrıca sık sık sınava tabi olacağın için ne durumda olduğunu görmek çok güzel.

kursa dahil olan konuşma sınıfları var. buralarda konuşarak ingilizceni süper yapabilirsin. ders aralarında öğretmenlerle sohbet ederek daha da iyi bir ingilizceye sahip olabilirsin.

allah ayrdımcın olsun inşallah. özel dersin saatine o kadar para yığacağına kursta daha tedarikli öğren paranın hakkını da al inşallah.

X