• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel aşımı?devlet aşısımı????

nehiray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
195
6
116
39
İzmir
eşimle biz çok kararsız kaldık bi devlet aşısı iyi diyolar bi özel aşı iyi dediler..bizde devlet aşısı yaptırdık.her ay doktor kontrolümüzde doktora soruyoruz devletin karşılamadığı varsa alıp vurduralım dedik o bizi yönlendiriyor zaten 2 ve 4. ayında özel aşısı var 'rotavirüs' aşısı aldık 2. ayında yaptırdık bu ay son dozu var sizde yaptırdınızmı 'rotavirüs' aşısından. ishal'den koruyomuş.....

canım artık özel ve devlet asıları aynı.eskıden ithal asılar olurdu ozelde vurdurulurdu ates felan yapmıyordu artık saglık bakanlıgı da o asıları kullanıyor o yuzden farketmıyor.2.ayda rotavirüsü vede pnömokok un ilk dozu var

bızım ıkıncı ayımızda verem asısı yapacak doktor.ıkıncı ayda karma asıyı yokmu yapılması gereken.

2. ayımızda verem savaş ve karma aşımız oldu 2. ayda bunların mutlaka yapılması gerekiyor zaten sağlık ocağı sana aşı kartı vermiş olması lazım onlar tarihlerini belirliyo ve vuruyolar bizim doktorumuz 2 .ayda rotavirüz yaptırmamızıda istemişti özel olduğu için aşıyı aldık şimdi 4. ayda tekrarda olucak rotavirüs

Canim Bide 2. Ayda özel Aşi Olarak Pnömokok Aşisi Var Internetten De Araştirabilirsin çocuğu Menenjit Orta Kulak Iltihabindan Koruyor Hatta Türkiyede De Birkaç Yil Içinde Zorunlu Aşilara Dahil Edilebilirmiş Ama Doktorlar Beklemeyin Yaptirin Diyorlar

elifnazcım doktora söyledik biz onu yaptıracaktık ama ilk aylar aşıları çok olduğu için 6. ayda başlarız dedi...:1rolleyes:

eskiden 3lü karma aşı yapılıyormuş şimdi 5li karma aşı yapıyorlar ve bu 5li karma aşıda menenjitte var

Arkadaşlar bizim bugün hepatitin 2.dozu vardı. Dünde doktordaydık Rotavirüs ve Pnömokok aşısı ile ilgili bilgi verdi. Yaptırın dedi. bugün sağlık ocağında hemşireye sordum "pnömokoku yaptırın ama rotavirüsü önermiyoruz. Eğer çocuk ev ortamında büyüyecekse gerek yok ama kreşe gönderirseniz yaptırın. Çocukların bağışıklık sistemini baskı altına alıyo.Bu yüzden önermiyoruz.Biz kendi çocuklarımıza yaptırmadık" dedi.Sanırım bende sadece pnömokoku yaptırıcam.

eşimle biz çok kararsız kaldık bi devlet aşısı iyi diyolar bi özel aşı iyi dediler..bizde devlet aşısı yaptırdık.her ay doktor kontrolümüzde doktora soruyoruz devletin karşılamadığı varsa alıp vurduralım dedik o bizi yönlendiriyor zaten 2 ve 4. ayında özel aşısı var 'rotavirüs' aşısı aldık 2. ayında yaptırdık bu ay son dozu var sizde yaptırdınızmı 'rotavirüs' aşısından. ishal'den koruyomuş.....

rotavirüs asısı hakkında bende cok kararsız kadım ablam hemsıre hıcbır arkadasım yaptırmadı gerek yok bence dedı doktorumuz onerdı asısı olan hıcbır hastalıga yakalanmasını ıstemem cocugumun dedı cok dogru aslında rutın asılar dısında pnomokok yapıldı 3.ayın sonunda rota virüsü 2. aydaydı ılk dozu esım yaptıralım dedı ben yaptırmayalım doktorumuz da yapılması taraftarıydı 4.ay kontrolunde yaptırmayalım kesın dedım ben ıptal yazdı doktorumuzda ama ıcım hıc rahat degıl yaptırmadım dıye eger hastalanırsa ve rota virüs cıkarsa esımın dılınden duramam

rotavirüs asısı hakkında bende cok kararsız kadım ablam hemsıre hıcbır arkadasım yaptırmadı gerek yok bence dedı doktorumuz onerdı asısı olan hıcbır hastalıga yakalanmasını ıstemem cocugumun dedı cok dogru aslında rutın asılar dısında pnomokok yapıldı 3.ayın sonunda rota virüsü 2. aydaydı ılk dozu esım yaptıralım dedı ben yaptırmayalım doktorumuz da yapılması taraftarıydı 4.ay kontrolunde yaptırmayalım kesın dedım ben ıptal yazdı doktorumuzda ama ıcım hıc rahat degıl yaptırmadım dıye eger hastalanırsa ve rota virüs cıkarsa esımın dılınden duramam

ya canım şimdi eşimle yazılanları okuduk biz doktora sorduğumuzda 6. ayda başlarız dedi pnömokok'a geçmi kalırız acaba :uhm: doktorumuz farketmez dedi ilk aylarda aşıları çok oluyor dedi 6. aydan sonra yapılırsa iyi olur dedi.bizim kızımızda ev ortamında büyüyor aslında,bu aşı zaten yeni çıkmış geçen sene. bizde ishal salgını oluyor diye doktorumuzu dinledik yaptırdık. birde yazın tatile gidicez denize onu düşündük biz önlemimizi alalımda canım gerisi allah kerim:sm_confused::sm_confused:

ya canım şimdi eşimle yazılanları okuduk biz doktora sorduğumuzda 6. ayda başlarız dedi pnömokok'a geçmi kalırız acaba :uhm: doktorumuz farketmez dedi ilk aylarda aşıları çok oluyor dedi 6. aydan sonra yapılırsa iyi olur dedi.bizim kızımızda ev ortamında büyüyor aslında,bu aşı zaten yeni çıkmış geçen sene. bizde ishal salgını oluyor diye doktorumuzu dinledik yaptırdık. birde yazın tatile gidicez denize onu düşündük biz önlemimizi alalımda canım gerisi allah kerim:sm_confused::sm_confused:

gec olmaz sanıyorum pnomokok asısına daha gec te baslanabılırmıs bıraz ates yaptı bızde o ası ve canını yakıyo bebegın yapılırken dıgerlerınden farklı dedı zaten doktorumuzda canını daha cok yakabılır dıye bu ay tekrarı var pnomokok asısının ıkıncı doz uygulanıcak 5. ay dolunca doktorunuz 6.ayda baslarız demısse gec degıldır canım bı arkadasımın cocuguna tek doz yapmıslar 2 yasından sonra

Biz doğum yaptığım hastanede yaptırıyoruz aşılarını ( özel ). Önce kontrol oluyor sonrada doktorumuz aşı ile ilgili yönlendiriyor bizi. Biz rotavirüs aşısı yaptırmadık. Ama zatüre aşısı yaptırdık 1 yaşından sonra.

Canim Bide 2. Ayda özel Aşi Olarak Pnömokok Aşisi Var Internetten De Araştirabilirsin çocuğu Menenjit Orta Kulak Iltihabindan Koruyor Hatta Türkiyede De Birkaç Yil Içinde Zorunlu Aşilara Dahil Edilebilirmiş Ama Doktorlar Beklemeyin Yaptirin Diyorlar

canım rotavirüs zaten saglık ocaklarıda yapıor artık benım kızıma yaptılar hemde saglık ocaklarında fazla aşı yapıldıgı için taze aşı oluyor bence aşılara okadar para vermeye gerek yok

Back