Öz teyzem kendi mutluluğu için benim hayatımı mahfetti. Biraz uzun oldu ama yardımcı olun nolur

Babama cevap veremiyorum. Cevap vermek istiyorum ama ben cevap verdikçe olay daha da büyüyo saygısız oluyorum yine kendini haklı çıkarıyo en ufak şeyde o olaydan bahsediyo. Dayanamıyorum ağlıyorum o kadar laf söylüyo 5 dk sonra pişman oluyo geliyo sarılıyo. Ama artık kaldıramıyorum anneme yalvarıyorum resmen nolur yüzüme vurmayın artık sizin yüzünüzden yanlış bi evlilik yapıcam rahat bırakın beni diyorum ama nafile annem yine biraz sustu babam hala aynı.
Sinir hastası oldum resmen en ufak şeye sinirleniyorum o olay yüzünden.

Ne kotu seyler bunlar ya. Anne baba bunlar bir de. Yazik degil mi, kizlarini ne hale sokmuslar. Bu neyin kinidir yahu? Allah herkese vicdan versin. Duyan da kimbilir ne yaptin sanir, halbuki yaptigin bir sey bile yok. Canim, butun bunlar senin ailenin ruhsal sorunlarinin disa vurumu gibi geldi bana. Guclerinin yettigi birini bulmuslar, kendi sorunlarini patlatip duruyorlar. Sen de kurban olmaktan cik. Sallama, takma, onemseme.

Ay benimde başıma böyle bir olay geldi.
Benim bir amcam ve karısı çok gençken vefat etmis 4 yetim bırakmış arkasında . üvey anaları büyüttü iki kız iki oğlan. Van da yaşıyorlardı.Babam arada giderdi. Bizde düğünlerine giderdik. Üçüncünün dügününe gittik. En Küçük kardeşi biz memlekete getirdik . Gezdirip tozdurmak için.
Neyse öbür amcamın karısı kızı görünce beğendi. Hiç tanışmıyorlardı. Oğluna söylemiş . Amcamın oğlu da beğenmiş. Beni aradılar sen söyle diye. Aradım böyle böyle evlenmek ister misin? Hayır dedi O benim akrabam hem ben şimdilik evlenmeyi düşünmüyorum. Bende açip evlenmeyi düşünmüyormuş dedim. Allahtan herşey annem babamın bilgisi dahilinde oldu.
Neyse oğlan atlıyor Van'a gidiyor. Çiçekler süprizler . amcamın kızı kabul ediyor. Sonra ben kabul edecektim de felan da filan bir seyler söylüyor. Tam anlatmıyorlar.
Yengem sağda solda Esra kıskanmış hayır demiş diye anlatıyor. Biran amcamın oğlunu ben istiyormuşum gibi oldum.
Annem en son aradı iki tatafı da. Ne seni alacak oğlum var. Ne de sana verecek kızım. Sonra yok biz akrabayız. Biz öyle demedik ama yok. Şimdi ikimizde evliyiz komşuyuz ama gidip gelmem. Amca oğlu ,amca kızıyla evli. Allah baslarını bozmasın.
Ama tek suç o sordu istiyormu sordum yok aradim yok diyo dedim. Yok yalvaracak ikna edecekmisim töbe töbe.
En iyisi hiç karışmamak böyle şeylere

Ne kotu seyler bunlar ya. Anne baba bunlar bir de. Yazik degil mi, kizlarini ne hale sokmuslar. Bu neyin kinidir yahu? Allah herkese vicdan versin. Duyan da kimbilir ne yaptin sanir, halbuki yaptigin bir sey bile yok. Canim, butun bunlar senin ailenin ruhsal sorunlarinin disa vurumu gibi geldi bana. Guclerinin yettigi birini bulmuslar, kendi sorunlarini patlatip duruyorlar. Sen de kurban olmaktan cik. Sallama, takma, onemseme.
Elimde değil ki taş olsa çatlar şuan çok güçsüzüm hiç bişey yapamıyorun bişey diyemiyorum sabretmekten başka yapcak bişeyim yok

Ay benimde başıma böyle bir olay geldi.
Benim bir amcam ve karısı çok gençken vefat etmis 4 yetim bırakmış arkasında . üvey anaları büyüttü iki kız iki oğlan. Van da yaşıyorlardı.Babam arada giderdi. Bizde düğünlerine giderdik. Üçüncünün dügününe gittik. En Küçük kardeşi biz memlekete getirdik . Gezdirip tozdurmak için.
Neyse öbür amcamın karısı kızı görünce beğendi. Hiç tanışmıyorlardı. Oğluna söylemiş . Amcamın oğlu da beğenmiş. Beni aradılar sen söyle diye. Aradım böyle böyle evlenmek ister misin? Hayır dedi O benim akrabam hem ben şimdilik evlenmeyi düşünmüyorum. Bende açip evlenmeyi düşünmüyormuş dedim. Allahtan herşey annem babamın bilgisi dahilinde oldu.
Neyse oğlan atlıyor Van'a gidiyor. Çiçekler süprizler . amcamın kızı kabul ediyor. Sonra ben kabul edecektim de felan da filan bir seyler söylüyor. Tam anlatmıyorlar.
Yengem sağda solda Esra kıskanmış hayır demiş diye anlatıyor. Biran amcamın oğlunu ben istiyormuşum gibi oldum.
Annem en son aradı iki tatafı da. Ne seni alacak oğlum var. Ne de sana verecek kızım. Sonra yok biz akrabayız. Biz öyle demedik ama yok. Şimdi ikimizde evliyiz komşuyuz ama gidip gelmem. Amca oğlu ,amca kızıyla evli. Allah baslarını bozmasın.
Ama tek suç o sordu istiyormu sordum yok aradim yok diyo dedim. Yok yalvaracak ikna edecekmisim töbe töbe.
En iyisi hiç karışmamak böyle şeylere
Benim annem babam arkamda değildi beni suçladılar beni ortaya attılar.
Ben daha 17 yaşındaydım ben ne bilim böyle şeyler olcak sadece söyledim ve kıskanan taraf suçlu taraf ben oldum bidaha asla kmsenin işine burnumu sokmam 3 senedir hala çekiyorum senin yine annen arkandaymış benm annem beni suçladı hep. Konu yine gündeme gelse annem bana saldırır

İnşallah. Tek isteğim bu zaten hayırlı biri karşıma çıksa da kurtulsam o zaman hayatım düzene girer psikolojim düzelir.

Evet ama bence sen o hayirli kisi karsina cikmadan psikolojini duzeltmeye calis...
Kendini guzelllestir..
Iyilestir...
O hayirli kisiye layik olmaya calis ya da daha mutlu olmaniza etki etmeye calis...
Senin guzelligin iyiligin onu da guzellestirir..sizi daha mutlu kılar

Evet ama bence sen o hayirli kisi karsina cikmadan psikolojini duzeltmeye calis...
Kendini guzelllestir..
Iyilestir...
O hayirli kisiye layik olmaya calis ya da daha mutlu olmaniza etki etmeye calis...
Senin guzelligin iyiligin onu da guzellestirir..sizi daha mutlu kılar
Elimden geleni yapıyorum bunu da bi sınav olark görüyorum ama bu son 3 senedir çok kötü şeyler yaşadım.
Bu olayların üstüne bide eski sevgilimi ailemin karşısına çıkardım evlenicez diye sonra aldattı iyice göze battım.
Bunlardan ders aldım. Bi düzenim olsa çok değişicem şimdilik sabrediyorum

Yüzüne vurulacak bir durum yok..Diyorum ya dayanamıyorsan o zaman hakkını aramayı bileceksin..Yok ben sesimi çıkartamam diyorsan o zaman katlanacaksın yapacak başka birşey yok...
Sabredicem benim sınavım da buymuş demek ki aileme bşey diyemem. Susucam. Dua ediyorum akrabalarım bişey demesin bu sefer çok fena konuşurumm doldum taştım artık

Cnim benm ya. Cok ccok zor bir durum. ALLAH merak etme hakkini yerde koymaz. Tyzn de o cockla mutlu olamayaaak gorrsn. Mutlu olsa da hp bi eksikleri olcak maddi manevi hp bi problem kalacak onlarla. Sen de sakin zayiflik gosterip yanlis bi karar alma sana yazik olur. Ya iste bu yuzden kimsenin isinr karismamak lazm. Sen iyi niyetnle bisey yaptin tum kabak senin basina patladi. Tyznle iletisimin yok demi hala

Cnim benm ya. Cok ccok zor bir durum. ALLAH merak etme hakkini yerde koymaz. Tyzn de o cockla mutlu olamayaaak gorrsn. Mutlu olsa da hp bi eksikleri olcak maddi manevi hp bi problem kalacak onlarla. Sen de sakin zayiflik gosterip yanlis bi karar alma sana yazik olur. Ya iste bu yuzden kimsenin isinr karismamak lazm. Sen iyi niyetnle bisey yaptin tum kabak senin basina patladi. Tyznle iletisimin yok demi hala
Kötü niyetle hiç bişey yapmadım banada söyleyen olur şu seni sordu numaranı istedi vs ben kalkıpta kimsenin adını vermem çocuk değilim ben istemeden kimse bana bişey yaptıramz. Yanlış karar vermiştim Allah yol göstermeseydi karaktersiz biriyle evlenip ömür boyu mutsuz olucaktım çünkü bıkmıştım bu laflardan evlenirsem kurtulurm diye düşünüyodm.
İnşallah mutlu olurlar ben mutsuz olmalarını istemiyorm sadece bu lflardan kurtulmak istiyorum. Hayır teyzemle görüşmüyoruz

Hala mutluluklarini dusunuyorsun ne guzel. Sen niye direnmiyorsun insanlra tpki gosermiyorsun yeterince. Ben vermesem de kendileri bulacakti ki ben sanki zorladim mi onlari akli basinda resit insanlrdi yani... ayrica yanlisi yapan senin tyzen kesinlikle. Ne demek o da gorusuyor biriyle sunlari bunlari olmus. Tyzen o senin nasil boyle seni ailenin tki gosterecegni bile bile kendini aklamak icin borsey soyler ki. Tamam gorusmusler evlenmisler guzel olmus. Ay ne bileyim. Sen dinleme insanlri ya tpkini hpsine koy asla sicak davranma . Ben olsam bana oyle laf eden birinin suratina bakmazdim. Anne baba ayridir. Ama baska kimsenin haddine degil seni elestrmek asla.

3 sene önce amcamın düğünü için köye gitmiştik.
Benimle yaşıt bi teyzem var. Bende biraz saflık var kendim zarar görecek olsam bile insanların iyiliğini isterim iyi insan kötü insan diye ayırt edemem aslında farkında olurum ama onu o insana yakıştıramam herneyse benim bu teyzemle aram iyiydi arada bana laf sokup ters davransa da iyi anlaşırdık yengeleriyle abileriyle kimseyle anlaşamaz dik kafalıdır.

Amcamın düğünü bitti. Bi akrabamız bizi pikniğe davet etti. Ben gitmek istemiyodum hazırlanmamıştım bile.
Neyse araba evin önüne geldi annemler aşağı indi. Bende oturuyodum kuzenimle birlikte. Teyzemin kızları arabadan inip geldiler yanıma sen niye gelmiyosun biz senin için geldik diye ısrar ettiler bende kırmamak için gittim istemeye istemeye.

Teyzem de farklı bir arabayla sonradan geldi.
Marketten bişey lazım oldu onu almaya gidicektik kızlarla birlikte. Bi çocuk vardı oda akrabalarıyla birlikte pikniğe gelmiş. Bu teyzemi görmüş teyzem de onu görmüş göz göze falan gelmişler.

Çocuk sevmediği yakın bi akrabasıymış ben tanımıyoru tabi kimseyi bişeyden haberim yok.
Çocuk araştırmış böyle böyle bi kız gördüm kim tanıyomusunuz diye. Ben sanmışlar benim ismimi vermişler.
2 3 hafta sonra faceden bana yazdı o çocuk cevap vermedim tanımıyodm çünkü.

Bidaha mesaj atınca cevap vermek zorunda kaldım. Sonra tanıttı kendini yakın bi akrabaymış. Ben seni gördüm aşık oldum falan dedi üzerimdeki kıyafeti tarif etti bende o ben değilim teyzemdi dedim.
Ben ona aşık oldum konuşmak istiyorum onla falan hep dil döktü ben ulaşamıyodum teyzeme telefon kullanmıyodu çünkü.
Neyse teyzeme ulaştım bi şekilde söyledim oda yok ben istemiyorum falan dedi bende tamam sen bilirsin dedim çocuğun dediği şeyleri söyledim.
Benden çocuğun numarasını istedi bende yok dedim beni karıştırmayın dedim bi kaç kere bi arkadaşından aradı numarasını ver ben istemiyorum dicem dedi.

Bende facebook açtım ordan konuşmuşlar sevgili olmuşlar.
1 sene sonra çocuk istemeye gitmiş babam çıldırdı. Olmaz vermesinler o aile iyi değil o çock iyi değil sonu kötü olur diye.
Kız dinlemedi beni suçladı senin kızın aramızı yaptı diye. Dayılarım da istemedi o çocukla evlenmesini. Teyzem dayılarımdan bi kaçı beni suçladı senin kızın yüzünden oldu diye. Ben babamdan yemediğim lafları yedm 1 sene boyunca hep kavgayla geçti ağlayarak uyuyodum ağlayarak uyanıyodum.
Teyzem babamı aradı senin kızınında sevgilileri var birsürü erkekle konuşuyo dedi. Küçük dayım aradı senin kızın kıskanıyo o yüzden istemiyo hem aralarını yapıyo hem aralarını bozmaya çalışıyo diye biton laf söylediler üstüme geldiler.

Tam tersi bende anneme diyodum babama söyle karışmasın mutlu olsunlar evlensinler diyodum. Kıskanmak kelimesi çok zoruma gitti o benim teyzem ben onun mutluluğnu istiyodum babamı suçlu buluyodum hep hataysa onun hatası kendisi çeksin diye. Ama bana kıskanıyo dediler daha ağır şeyler söylediler burda yazamıyorum. Benim sevgilim vardı o zamanlar bunu oda biliyodu aileme anlattı. Sonra bunlar evlendiler bi şekilde. Düğünlerine gitmedik o zaman bile bana iftira atmışlar sözde ben o çocukla konuşmuşum teyzemi ona vermişler diye düğünlerine o yüzden gitmemişim demişler düğüne gelenlere.

Ben bi hata yaptım teyzeme onu söylemicektim ama ne bilim herkes söyler arkadaşına akrabasına vs şöyle biri seni sordu falan diye. Ben iyi niyetlerine inanarak söyledim durumun bu hale geleceğini bilmiyodum.
Onlar evleneli neredeyse 2 sene olacak ben hala milletin lafını çekiyorum bazen kendimi suçluyorum benim bi hatam var mı nolur söyleyin yemin ediyorum art niyetle hiç bişey yapmadım sadece birbirlerine ulaşmasını sağladım.
Ama ananemden Allah razı olsun o kadın bana hak verdi. Teyzem biraz hazır cevap sert. Ona gücü yetmeyen bana saldırdı. Ananem babama o söylemeseydi de onlar bi şekilde birbrilerine ulaşacaktı karışmayın kıza dedi ama nafile babam annem hep yüzüme vurur bu olayı.
Onlar yüzünden yanlış bi evlilik yapacaktım. Sırf bu laflardan kurtulayım da bu evden gideyim diye kötü biriyle evlenicektim ama Allah korudu.
Ortalığı baban karıştırmış.Sonuçta 2 yıldır da evli bu insanlar.Sen de saf maf olma kendini ifade etmeyi ve korumayı öğren.Kimseye kendin için laf dedirtme

Ben babanızı çok haksız buldum.
Sizi korumalıydı.
Zira başıma böyle bir şey gelmişti.Yakın arkadaşım ve aynı zamanda akrabam olan bayan arkadaşım sözlüsüne kaçtı.Hamileymiş bilmiyordum ben.O dönemde de uzak bir şehirde üniv.deyim.Kızımızın halası beni şuçladı tabi.Babamı aradı.Neymiş benim erkek arkadaşım varmış felan.Babamda ( Allah razı olsun ) size ne benim kızımdan, ben haberdarım herşeyden yolunuza bakın dedi ağızlarının payını verdi.
Bana da dedi ki;
Eğer haberin olsaydı eminim bana söylerdin.
Sonuçta sizi başkalarına ezdirmeyecek olan sizin aileniz olmalı.

X