Oyuncakları Dizmek

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.166
Merhaba,

İnternette arayayım dedim, genelde otizm belirtisi olarak yazılmış, sizlere sormak istedim.

Oğlumda otizmin diğer hiçbir belirtisi olmadığı için öyle bir şüphem yok, ama sürekli oyuncaklarını farklı şekillerde dizme alışkanlığı var. merak ediyorum, neden olabilir?

bu arada oğlum 2 yaşında, 27 aylık, konuşuyor, şarkı söylüyor. en sevdiği oyun oyuncak dizmek ve kitap okumak :)

Son düzenleme:
benim oğlumun da dönen şeylere çok büyük ilgisi vardı.eline aldığı herşeyi çevirirdi.biz de otizmden endişelendik ve bir doktora götürdük ancak çok şükür öyle birşey çıkmadı.çocuklar bazen böyle şeylere ilgi duyabiliyorlar.ama mutlaka bir uzmana götür çünkü otizm teşhisi 3 yaşından önce konulması gereken bir hastalık içini rahatlatmak için vakit kaybetmeden
git doktora bence

ne doktoruna gitmeli acaba?
çünkü kreşinde pedagog var, pazartesi görüşeceğim ayrıntılı, ayak üstü sordum bu konuyu açtıktan sonra, ondan keyif almaya başlamıştır. dönem dönem değişebilir demişti.

ben bu konuda devlet hastanesindeki çocuk doktoruna danıştım o da bizi hastanenin çocuk gelişim uzmanına yönlendirdi zaten onlar hemen farkediyorlar ki ben senin çocuğunda öyle birşey olduğunu da zannetmiyorum ama dediğim gibi için rahat olsun aklında kalmasın diye götürmeni öneririm artık her devlet hastanesinde bir çocuk gelişim uzmanı oluyor.

canım benim kızım legolarını dizerdi. 13 yaşında şimdi. 1. sınıfa başlayana kadar keyif aldığı için dizdi. ne tür oyuncakları diziyor?

canım benim kızım legolarını dizerdi. 13 yaşında şimdi. 1. sınıfa başlayana kadar keyif aldığı için dizdi. ne tür oyuncakları diziyor?

genelde arabalarını diziyor, herpsi aynı yöne bakacak şekilde, yeni fark ettim, arda onları hareket ettiriyor, önce birini alıp götürüyor, sonra diğerini arkasından, hepsini başka bir bölgeye tek tek taşıyor.

ama mesela sofrada ekmeklerini diziyor.
veya başka elinde ne varsa.
şu aralar hobisi bu.

Canım benim kızımda birnyerde araba görünce dizerdi trafik yaptım diyodu. Arada bazı şeylerine dizer. Seviyo demekki ardada

Ben de bakiyordum bütün çocuklar oyuncak diziyor benimki neden dizmiyor diye düşünürDüm. Çok güzel rahatlatıcı bi oyun gibi geliyor bana.

o da geçti gitti, bir dönemmiş demek ki.
şu an hala oyuncaklarını dizse de eskisi gibi tek yaptığı iş o değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…