• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyuncaklar meslek belirliyor

seyran

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2007
842
7
643
55
Hollanda
Çocukluk döneminde edinilen oyuncakların meslek seçiminde ve karakter gelişiminde etkili olduğu söylendi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Güven Lüleci, oyuncakların zihinsel beceri, bedensel gelişim, psikolojik, sosyolojik davranışlar, yaratıcılık ve hayal gücünü etkilediğini belirtti. Prof.Dr. Güven Lüleci, “Her oyuncak çocuğa farklı şeyler kazandırır. Çocuk doğuşundan itibaren oyuncaklarla kendini geliştirir. Bu çıngırakla başlar, farklı oyuncak tiplerine doğru gider. Ama asıl unutulmaması gereken oyuncağın basit bir şey olmadığıdır” dedi.

Oyuncağın gıda ve aile davranışlarından sonra gelişimdeki en önemli faktör olduğunu kaydeden Prof.Dr. Güven Lüleci, “Bizim toplumumuzda bu önem çok fazla bilinmediği için oyuncak çok önemsenmemektedir. Ailelerimiz çocuğunu ilk önce doyurmayı, sonra giydirmeyi düşünür. Oyuncak ise ihtiyaç olarak bile görülmez. Ama yapılan bu yanlış çocuğun geleceği açısından çok önemli eksiklikler yaratabilir” diye konuştu.

Prof. Dr. Lüleci, “Çocukluğundan doyum almamış, fazla oyun oynamamış, daima büyükler arasında yetişmiş insanın yaratıcılık yönünde birtakım eksiklikleri olabilir” dedi.

Oyuncakların yararlı yönleri kadar zararlı yönlerinin de olduğunu kaydeden Prof.Dr. Güven Lüleci, bu nedenle oyuncak seçiminin çok önemli olduğunu, son dönemde iyice yaygınlaşan elektronik oyuncaklara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

oyuncak seçiminin çocukların ilgi alanlarına göre yapılması çok önemlia.s sadece teknolojik oyuncaklarla değil, geleneksel oyuncaklarla da oynamalılarki yeteneklerini ortaya koyabilsinler.. özellikle beş yaşını dolduran çocuklar da bu konuda çok daha dikkatli olmak gerekiyor çünkü 5 yaş itibariyle yetenekleri ve bunlara uygun meslekler konusunda doğru sinyaller vermeye başlıyor çocuklar..

Bende cocukların oynadıkları oyuncakların kendılerını ıfade ettıklerıne ınanıyorum.Oylekı ıstemedıklerı bıroyuncakla oynamalarını asla saglayamazsınız.Bıze dusen sadece bıraz dıkkatlı olmak,farkettıgımız olumsuzluluga hemen mudahale edıp,guzel yonlerınıde pekıstırmelerıne yardımcı olmak.

kızlar legolarla fln yaptıgı sekillere dikkat edin ben hep küçükken otel fln yaparmısım annem sorarmıs evmi bu kızım diye otel diye kızarmısım hala anlatır ve şimdi turizmle ilgileniorum ünv hazırlanırken bile tutturdum turizm diye şükür kazandım meslegime kavustum

benim 7 bucuk aylik oglumda,oyuncaklarin uzerindeki kucuk etiketleriyle cok oynuyor,minicik parmaklariyla evirip cevirip sanki uzerindeki yaziyi okumaya calisiyor gibi bi hali oluyor cok komik,ilgisi hep etiketlerinde oluyor

benim 17 aylık kızımda son bikaç gündür oyuncaklarını bırakıp mutfaktaki tencere tavayla oynamayı tercih ediyor.aşçımı olacak nedir :))

benim kizimda 20 aylik sadece kitap ve dergi sayfalarini cevirerek oynar icindeki bebek kataloklari falan benim alis veris dergilerini .... icinde kendi oyuncaklarina benzer bisey görünce cok seviniyo
mesela ördek resmi grnce gidip kendi ördeginide getiriyor sositososito

benim oğlumunda 12 aylık en favori oyuncağı cam sil şişesi ve kola şişesi kaydirigubbakcemile3 eee şimdi benim oğlumun mesleği ne olcak acep akannehir

paylaşım için teşekkürler
evet oyuncak alırken çok dikkatli davranmalıyız
farkında olmadan aldığımız oyuncaklarla çocuklarımızı
biz şekillendiriyoruz.

gerçekten güzel paylaşım ..benim kızım 3.5 yaşında ve bebekleriyle komşuculuk ve evcilik oynamayı çok seviyor..legolarla falan hiç oynamıyor...sürekli konuşturuyor onları ve senaryoyu da kendi azıyor..yoksa yönetmen mi olacakyerimseniben

benim 5 yaşında oğlum bir yemek yapma azmidir gidiyor :roflol:
ben yemek yaparken sürekli bunun içine ne koyuyorsun diye sorar başımda bekler
mutfak takımı alıyım dedım eşim erkek çocuğuna ne mutfak takımı diye dır dır etti ama ben aldım vallahi bir yemekler yapıyorki fransız mutfağını tercih ediyormuş beyimiz bense türk mutfağından şaşmadan yemek yaparım
eşimde bana inat gitmiş playstation almış
araba yarışlarına ve arabalara olan ilgisi de var
ee şimdi bizimki aşçı mı olucak ?
yoksa formula ya falan mı katılıcak ?
:uhm:

Back