• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyuncaklar ile ilgili ikayetlerinizi ocuunuzun gvenlii iin bildiriniz.

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
208
İstanbul
OYUNCAKLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Oyuncaklar Hakkında Yönetmelik 17.05.2002 tarih ve 24758 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış ve 17.11.2003 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

OYUNCAK NEDİR
On dört yaşından küçük çocukların oyunlarında kullanılmak amacıyla tasarlanan ve imal edilen her türlü ürünler ile oyun araç ve gereçleridir.

GÜVENLİ ÜRÜN NEDİR
Oyuncaklar için; insan sağlığı, can ve mal güvenliği ile tüketicinin korunması açısından asgari güvenliği sağlayan üründür. Yönetmeliğe uygun ürün güvenli ürün olarak kabul edilir.

OYUNCAKLARIN PİYASA GÖZETİM VE DENETİMİ NASIL YAPILMAKTADIR
Oyuncakların piyasa gözetim ve denetimi Bakanlığımız Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.
2009/10 sayılı Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği gereğince oyuncakların ithalat kontrolleri ise Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yürütülmektedir.

BİR OYUNCAK NASIL OLMALIDIR
1-Kullanıcılar ve üçüncü kişiler,
-Sağlık zararı
-Fiziksel yaralanma risklerine karşı korunmalıdır
2- Kullanıcının yeteneği göz önünde bulundurularak özellikle 36 aydan küçükler için minimum yaş belirtilmeli
3-Oyuncağın kullanımıyla bağlantılı riskler ve bunlardan korunma yolları, oyuncaklar ve/veya ambalajların üzerindeki etiketlerde ve kullanım kılavuzlarında belirtilmelidir

ANNE VE BABALARIN DİKKATİNE
Alınan bir oyuncağa ait herhangi bir problem söz konusu olduğunda çocuğunuzun ve diğer çocukların güvenliği için lütfen Sağlık Bakanlığımızın ürün güvenliği şikâyet ve ihbar hattını kullanarak şikâyetlerinizi iletiniz.

şikayet eden varmı acaba
gerçekten merak ediyorum
çoğunlukla çöpe atar gidip şikayet etmeyiz
biz çöpe atıp kurtulduk ya geri kalanı düşünmeye gerek duymayız
herkesin duyarlı olması dileğiyle
paylaşımın için teşekkürler :enbuyukkk:

Back