Ee madem amacınız çocuğun hayatını kolaylaştırmak, bu tip kıskançlıklarla boğarak mı kolaylaştırmayı planlıyorsunuz?
Neyse, size de iyi geceler. :)
Gerçekten beni bu kadar iyi anlamis birinin çıkmış olmasi oldukça sevindirici. Gerçekten teşekkür ederim. Ve tavsiyeni dikkate alicam :)
Ben size diyorum ki ikisi birbiriyle çok çok ilintili. Bana inanmıyorsanız bir davranış psikolojisi kitabı edinin. Bakın bakalım hastalık derecesinde kıskanç insanların ortak özellikleri nelermiş? Kimler tüm hayatını partnerlerini kıskanarak heba ederlermiş? Bun ben demiyorum uzmanlar diyor. Problem tüm hayatınızı şimdiden sevgilinize adamanız, hayatınızın merkezine onu koymanız. Evlerine gidip temizliğini dahi yapmanız bu tavrınızın kanıtı. Daha nasıl açıklayayım?
Ben de size ÇÖZÜM sunuyorum bu kıskançlıktan kurtulmanız için. Amacınız derdinize derman aramak değilse ne diye Bir Derdim Vara konu açıyorsunuz? Yani istediğiniz bir çözüm değil de dertleşmek ise, ''Ayy şekerim çok haklısın, ben de böyleyim valla. Gel beraber o kızın saçını yolalım.'' minvalinde cevaplar almaksa önceden belirtseydiniz, çözüm önerileriyle gelmezdik yok yere. Tam tersi yangına körükle gider, sevgilinizle aranızı bozardık.
Evet diyorum ki sosyalleşin, boş zamanlarınızda sevgilinizin evini temzilemek yerine bir kursa, bir sosyal etkinliğe katılın. Kendinize bir ideal belirleyin. Bir müzik aleti çalmayı öğrenin, bir yabancı dil öğrenin. O zaman bu kıskançlıklarınız da azalacak emin olun.
O daha çocuk sayılır ve sorunu bir aile yapısı var. Ayrıca o konuda sana fikrimi söyledim. O oyuncağı atmasını ne abisi ne sen isteyebilirsin ki sen zaten istememişsin. Onun söylememesi lazımdı ama düşünememiş. Alsın odasına koysun o zaman gözünün önünde durmasın. :)
Artık onu bile teklif etmeyi düşünmüyorum gene bana önünden geçerken kafayı başka yöne çevirmek suretiyle görmezden gelme durumları belli ki :) Ne oyuncakmis ya sinir sistemimı vallahi alt üst etti. Hemen de düşman olurum yani kindar da bi yanim var. Artık elimden geldiğince mantıklı biri olmaya gayret gostericem gittigimde. Bakalım :)
Daha önce yazmışsınız ya sürekli bir şeyden kıskanıyormuşsunuz, hesap soruyormuşsunuz onun içi kullandım o boğmak kelimesini. Yani sadece oyuncak olayı için demedim. :) Konudan bir türlü çıkamadım.:) Oyuncağın kaldirilmasi için ortalığı yıkmak yerine, gidip neden sakladigini sormuş olmam çokta boğucu bir hareket değil diye düşünmüştüm belki de ondandir :) Nitekim o sadece uzuldugumu anladığı için kardeşine böyle bişey teklif etmiş. Benim fikrim değildi. Size de :)
gerceekten öenmsemezlermı ya benımkıde onemsemıyorum kulanırken bırsey hısetmıyorum sonucta vs dıyo ama ıcını ne bılıcem kı ben onn belkıde ıc gecırıyordur ben bunu bılemem o yuzden kısknclık edıyorum
Bir cogunuza saçma gelebilir ama evet kabul ediyorum oldukça kıskanç bir insanım. Durduk yere sorun cikarmadigima inanmakla birlikte tepki verilecek hiç bir konuya amaaan diyip geçemiyorum.Yine böyle durumlardan birtanesi, sevgilimin 14 yaşında bir kız kardeşi var.Gayet iyi anlasiyoruz aslında, hatta beni çok sevdiğini dusunurdum yaptığım en dandik yemeğe bile dünyanın en güzel yemeği bence filan der öyle De bir durum.Herneyse yine günlerden birgün kız kardeşi ile abla kardes ayağına sohbet ederken bana "Abimin lisedeyken bi sevgilisi vardı, hatta yukarida cam kenarında duran bilmemhangi bibloyuda doğum günümde o bana almıştı" tarzı bir konu anlattı. Bibloda değil böyle peluş ayicik boylarinda tüyden yunden bir cüce figürü. Artı olarak ben erkek arkadasimin lisede bir sevgilisi olduğunu dahi bilmiyordum bana ilk sevgilim dediği kişi olduğumu soylemisti. Her neyse 3 yıllık ilişkim boyunca eski sevgili hediyesini indirip kaldırarak etrafın tozunu aldığımı öğrenince tabi sinirlerim gerildi. Akşam erkek arkadaşım gelince oyuncağı alıp "Bunun neden eski sevgilinin kardeşine doğum gününde hediye ettiğini söylemedin ayrıca 3 yıldır mal gibi ben eski sevgilinin bu hediyesine bakarak mi yaşıyorum gidip geliyorum bu evede" dedim. O da salladı bir sürü yok eski sevgilim değildi ismini bile hatırlamıyorum onun aldığını bile bilmiyorum filan bişeyler neyse sonuç olarak ben gittikten sonra kardeşine demiş ki Gözde üzüldü bunun burda olmasından dolayı atalım biz bunu başka alırız sana.Kızda olay çıkarmış ben o oyuncagimi seviyorum niye aticakmisim diye. ay ben bi bozul öğrenince. Bi keyfim kaç. Kıza karşı bir soğukluk hissi. Biliyorsun yani ne kadar kıskanç olduğumu, herkes biliyo aslına bakarsan. Bari bana soylemeseydin o kadar kiymetliyse yada madem o kadar seviyodun niye odanda değilde koridorda duruyo öyle. Ben eski sevgili hediyesiyle yaşamak zorundamiyim acaba. Taktım resmen. çok mu haksizim yok mu yani benden başka eski sevgili hediyesinin ne işi var ulen burda diye düşünen birileri? Sabır...
:) Oyuncağın kaldirilmasi için ortalığı yıkmak yerine, gidip neden sakladigini sormuş olmam çokta boğucu bir hareket değil diye düşünmüştüm belki de ondandir :) Nitekim o sadece uzuldugumu anladığı için kardeşine böyle bişey teklif etmiş. Benim fikrim değildi. Size de :)