Ben size diyorum ki ikisi birbiriyle çok çok ilintili. Bana inanmıyorsanız bir davranış psikolojisi kitabı edinin. Bakın bakalım hastalık derecesinde kıskanç insanların ortak özellikleri nelermiş? Kimler tüm hayatını partnerlerini kıskanarak heba ederlermiş? Bun ben demiyorum uzmanlar diyor. Problem tüm hayatınızı şimdiden sevgilinize adamanız, hayatınızın merkezine onu koymanız. Evlerine gidip temizliğini dahi yapmanız bu tavrınızın kanıtı. Daha nasıl açıklayayım?
Ben de size ÇÖZÜM sunuyorum bu kıskançlıktan kurtulmanız için. Amacınız derdinize derman aramak değilse ne diye Bir Derdim Vara konu açıyorsunuz? Yani istediğiniz bir çözüm değil de dertleşmek ise, ''Ayy şekerim çok haklısın, ben de böyleyim valla. Gel beraber o kızın saçını yolalım.'' minvalinde cevaplar almaksa önceden belirtseydiniz, çözüm önerileriyle gelmezdik yok yere. Tam tersi yangına körükle gider, sevgilinizle aranızı bozardık.
Evet diyorum ki sosyalleşin, boş zamanlarınızda sevgilinizin evini temzilemek yerine bir kursa, bir sosyal etkinliğe katılın. Kendinize bir ideal belirleyin. Bir müzik aleti çalmayı öğrenin, bir yabancı dil öğrenin. O zaman bu kıskançlıklarınız da azalacak emin olun.