Oyuncak yüzünden yaşanan kıskançlık krizi!

Ee madem amacınız çocuğun hayatını kolaylaştırmak, bu tip kıskançlıklarla boğarak mı kolaylaştırmayı planlıyorsunuz?
Neyse, size de iyi geceler. :)

:) Oyuncağın kaldirilmasi için ortalığı yıkmak yerine, gidip neden sakladigini sormuş olmam çokta boğucu bir hareket değil diye düşünmüştüm belki de ondandir :) Nitekim o sadece uzuldugumu anladığı için kardeşine böyle bişey teklif etmiş. Benim fikrim değildi. Size de :)

Gerçekten beni bu kadar iyi anlamis birinin çıkmış olmasi oldukça sevindirici. Gerçekten teşekkür ederim. Ve tavsiyeni dikkate alicam :)

O daha çocuk sayılır ve sorunu bir aile yapısı var. Ayrıca o konuda sana fikrimi söyledim. O oyuncağı atmasını ne abisi ne sen isteyebilirsin ki sen zaten istememişsin. Onun söylememesi lazımdı ama düşünememiş. Alsın odasına koysun o zaman gözünün önünde durmasın. :)

Ben size diyorum ki ikisi birbiriyle çok çok ilintili. Bana inanmıyorsanız bir davranış psikolojisi kitabı edinin. Bakın bakalım hastalık derecesinde kıskanç insanların ortak özellikleri nelermiş? Kimler tüm hayatını partnerlerini kıskanarak heba ederlermiş? Bun ben demiyorum uzmanlar diyor. Problem tüm hayatınızı şimdiden sevgilinize adamanız, hayatınızın merkezine onu koymanız. Evlerine gidip temizliğini dahi yapmanız bu tavrınızın kanıtı. Daha nasıl açıklayayım?

Ben de size ÇÖZÜM sunuyorum bu kıskançlıktan kurtulmanız için. Amacınız derdinize derman aramak değilse ne diye Bir Derdim Vara konu açıyorsunuz? Yani istediğiniz bir çözüm değil de dertleşmek ise, ''Ayy şekerim çok haklısın, ben de böyleyim valla. Gel beraber o kızın saçını yolalım.'' minvalinde cevaplar almaksa önceden belirtseydiniz, çözüm önerileriyle gelmezdik yok yere. Tam tersi yangına körükle gider, sevgilinizle aranızı bozardık.

Evet diyorum ki sosyalleşin, boş zamanlarınızda sevgilinizin evini temzilemek yerine bir kursa, bir sosyal etkinliğe katılın. Kendinize bir ideal belirleyin. Bir müzik aleti çalmayı öğrenin, bir yabancı dil öğrenin. O zaman bu kıskançlıklarınız da azalacak emin olun. :KK66:

amaan hanımlar kız sevıyor baglanmıs cocugunda annesı terk etmıs ve kız sevgılısnn anac bırıne ıhtıyacı oldugnu dusunupte evını falan temızlıyor olabılır. sonucta o eve sureklı gırıp cıkıyor oncelerı ayıp olmasın dıye bir işin ucundan tutmustur ama sonradan boyle alısmıstır e kız cocuguda sahıplenmıs eger evlılık dusunuyorlarsa ınsallah. bunda bır sakınca yok bence de . oyuncak konusuna gelınce bende de oluyor zman zaman aradakı en ufak en gereksız hedıye bıle onu tekrar sevgılımn aklına geıtırr dıye dusunuyrum ne bılım özlem duyar vs o yuzden o ortadakı hedıyemıdır nedır onuyok etmek ıcn ugrasırdm. kızda sorms ıste dogrumu degılmı bu yaptıgm dıye. sonucta kımse kımseyı taınımıyor burda ıstedgımızı yazıp cizıyoruz rahtca.. ama dedgin kıtapları benımde okumam lazım asırı kıskancım ya aaynende dedgn gıbı acaba sadece banamı ılgı duyuyor saga bakarmı sola bakarmı hep boyle splantılıyım. ıyı ettın bak bırseyler soyledın keske senın dedgn gıbı olabılsem o kadarr takmasam hayatımdakı kısıyı ama ıste cok duygusalcamıı ne dıyeyım bendekı durum. bu kişisel gelişim kitplarına bakmalıyız kıskanc hanımlaar olarak:)

O daha çocuk sayılır ve sorunu bir aile yapısı var. Ayrıca o konuda sana fikrimi söyledim. O oyuncağı atmasını ne abisi ne sen isteyebilirsin ki sen zaten istememişsin. Onun söylememesi lazımdı ama düşünememiş. Alsın odasına koysun o zaman gözünün önünde durmasın. :)

Artık onu bile teklif etmeyi düşünmüyorum gene bana önünden geçerken kafayı başka yöne çevirmek suretiyle görmezden gelme durumları belli ki :) Ne oyuncakmis ya sinir sistemimı vallahi alt üst etti. Hemen de düşman olurum yani kindar da bi yanim var. Artık elimden geldiğince mantıklı biri olmaya gayret gostericem gittigimde. Bakalım :)

Artık onu bile teklif etmeyi düşünmüyorum gene bana önünden geçerken kafayı başka yöne çevirmek suretiyle görmezden gelme durumları belli ki :) Ne oyuncakmis ya sinir sistemimı vallahi alt üst etti. Hemen de düşman olurum yani kindar da bi yanim var. Artık elimden geldiğince mantıklı biri olmaya gayret gostericem gittigimde. Bakalım :)

Aslında senin ilk verdiğin tepki oyuncaktan ziyade öyle bir kızın varlığı düşüncesi, kız arkadaşı sevgilisi demiş çünkü, ama erkek arkadaşın daha önceden kimse olmadı demiş. Sen önce ona gerildin ama olay buraya kadar uzadı. Buraya konu açtın iyice gerildin sen bence. Sakinleşince daha mantıklı düşüneceğine eminim. :)

:) Oyuncağın kaldirilmasi için ortalığı yıkmak yerine, gidip neden sakladigini sormuş olmam çokta boğucu bir hareket değil diye düşünmüştüm belki de ondandir :) Nitekim o sadece uzuldugumu anladığı için kardeşine böyle bişey teklif etmiş. Benim fikrim değildi. Size de :)
Daha önce yazmışsınız ya sürekli bir şeyden kıskanıyormuşsunuz, hesap soruyormuşsunuz onun içi kullandım o boğmak kelimesini. Yani sadece oyuncak olayı için demedim. :) Konudan bir türlü çıkamadım. :KK48:

Benimde eski sevgilimden kalma takilarim var. Cok zarif bulurum. 10 yil oldu evleneli halada kullanirim. Bana eskiyi hatirlattigi icin degil o esyayi sevdigim icindir bu.
Ustelik esiminde eski arkadaslarindan kalma esyalari var. Hatta 1 kupa suan sekerligimiz. Simdi adamin her cay iciste hatrinami geliyor. Asla. sorsam bunu nerden aldin diye 10 dakka dusunur.

Ama yillar olmus. Giden gitmis. Deger verdigi kisi olsaydi zaten yaninda olurdu.
Hem 1 esya parcasina yillarca bakip, vay ne hatundu ne adamdi,ne gunlerdi denmezki. Zaman sogutur unuttur.
Keza kardesi bile kizin ismini zor hatirlamis. O, oyuncagi sevmis, alani degil.

Daha ergen yaslarinda ustelik. 2 gun sonra yetiskin oldukca ay bu salak seyi niye saklamisim diyecek.

Kendinizi uzdugunuze degmemis. Kiskanmaya hic degmemis.
Ha ozguven eksikligi mi derim kiskancliga. Evet bu kadarina derim.

uzun yazdim kusura bakma sadece gecmis silik bir hayaldir.

çocuğun oyuncağına kadar karışılan bir ilişki. bu çılgın kıskançlığın sebebi özgüvenin sıfır olması dicem ama bi taraftanda sevgilinin kardeşinin oyuncağına karışacak kadar özgüven tavanda. garip çelişki. gereksiz bir olay.

14 yaşında çocuk abisinin eski sevgilisini de söyler o oyuncağı da atttırmaz neden çünkü o 14 yaşında bir çocuk :KK66:
benim sözlümün annesi anlatıyodu bi kız varmış sözlüm için annesine beni oğlunuza alın diyomuş sürekli sözlümü görmek için evlerine gidiyomuş sonra 35 yaşındaki ablası anlatıyo biz kız arkadaşı varmış kısa boyluymuş falan filan daha aklıma darılmak olay çıkarmak gelmedi valla
olucak tabi sevgilisi onlarda akıllarına gelirse anlatacak tabi bu onun geçmişi hiç yaşanmamış gibi davranamaz kimse.
cidden abartıyorsunuz ya bir de kız atmayacağım diyince bozuldum yazmışsınız ya bende sanıyorum ki küçücük kızın oyuncağını atmak istediği için bozuldunuz kıza mahçup oldunuz ama nerdee..

gerceekten öenmsemezlermı ya benımkıde onemsemıyorum kulanırken bırsey hısetmıyorum sonucta vs dıyo ama ıcını ne bılıcem kı ben onn belkıde ıc gecırıyordur ben bunu bılemem o yuzden kısknclık edıyorum

Evet onemsemez cogusu, ben esimle sevgililik donemlerimde ayrilik yasayinca bana aldigi guldu suydu buydu seyleri ya kaldirirdim gozumun onuneden yada o anlik hirsla atardim, ama esim benim aldigim kazagi giyer gezerdi misal..

14 yasindaki birine resmen bebek muamelesi yapilmis.14 yasindaki 8.siniflar seni beni cebinden cikartir hatta lise 1 okuyanlar var yahu.Ne oyuncagi ne oynamasi :)

Bir cogunuza saçma gelebilir ama evet kabul ediyorum oldukça kıskanç bir insanım. Durduk yere sorun cikarmadigima inanmakla birlikte tepki verilecek hiç bir konuya amaaan diyip geçemiyorum.Yine böyle durumlardan birtanesi, sevgilimin 14 yaşında bir kız kardeşi var.Gayet iyi anlasiyoruz aslında, hatta beni çok sevdiğini dusunurdum yaptığım en dandik yemeğe bile dünyanın en güzel yemeği bence filan der öyle De bir durum.Herneyse yine günlerden birgün kız kardeşi ile abla kardes ayağına sohbet ederken bana "Abimin lisedeyken bi sevgilisi vardı, hatta yukarida cam kenarında duran bilmemhangi bibloyuda doğum günümde o bana almıştı" tarzı bir konu anlattı. Bibloda değil böyle peluş ayicik boylarinda tüyden yunden bir cüce figürü. Artı olarak ben erkek arkadasimin lisede bir sevgilisi olduğunu dahi bilmiyordum bana ilk sevgilim dediği kişi olduğumu soylemisti. Her neyse 3 yıllık ilişkim boyunca eski sevgili hediyesini indirip kaldırarak etrafın tozunu aldığımı öğrenince tabi sinirlerim gerildi. Akşam erkek arkadaşım gelince oyuncağı alıp "Bunun neden eski sevgilinin kardeşine doğum gününde hediye ettiğini söylemedin ayrıca 3 yıldır mal gibi ben eski sevgilinin bu hediyesine bakarak mi yaşıyorum gidip geliyorum bu evede" dedim. O da salladı bir sürü yok eski sevgilim değildi ismini bile hatırlamıyorum onun aldığını bile bilmiyorum filan bişeyler neyse sonuç olarak ben gittikten sonra kardeşine demiş ki Gözde üzüldü bunun burda olmasından dolayı atalım biz bunu başka alırız sana.Kızda olay çıkarmış ben o oyuncagimi seviyorum niye aticakmisim diye. ay ben bi bozul öğrenince. Bi keyfim kaç. Kıza karşı bir soğukluk hissi. Biliyorsun yani ne kadar kıskanç olduğumu, herkes biliyo aslına bakarsan. Bari bana soylemeseydin o kadar kiymetliyse yada madem o kadar seviyodun niye odanda değilde koridorda duruyo öyle. Ben eski sevgili hediyesiyle yaşamak zorundamiyim acaba. Taktım resmen. çok mu haksizim yok mu yani benden başka eski sevgili hediyesinin ne işi var ulen burda diye düşünen birileri? Sabır...

erkek arkadaşınızın kız kardeşine alınmış bir hediye sizin müdahale etmeye hakkınız yok, 14 yaşındaymış kız kardeşi bu konunun yanlış anlaşılacağını tahmin etmemiştir, bence tartışma çıkararak itici olmuşsunuz, bende olsam arkamdan tartışma çıkaran biri için hediyeyi atmam

Ay ben bu konuyu okuyunca bana bir gülme gel. Bir kahkaha at. Toplu taşımasa bir rezil ol! Bu arada sevgilinin ailesinin evinin tozunu sen neden alıp yemek yapıyorsun cankiz?

ben olsam ben de atmam oyuncağımı.

bana alınan bir hediye sonuçta. kimin aldığının bir önemi yok.

bence sevgilinizin lise dönemindeki kız arkadaşınızı da kafanıza takacak kadar abartmayın kıskançlık olayını.

ben mi çok rahatım anlamadım ama kendimi senin yerine koydum benim hiç umrumda olmazdı.

her zaman da söylerim aşırı kıskançlık özgüven eksikliğindendir. çözülmesi gereken problem varsa kendinle ilgili.

Evde olan oyuncağı size söylemek zorunda mı? Kaldı ki kendisine değil kızkardeşine alınmış
Ya bende kıskancım tamam kıskanın ama hobi olarak mümkünse.
Ta tavuğun suyunun suyunu kıskanmayın. Sonrada bu adamlar neden böyle diyorsunuz

Yahu iyi misiniz nedne gidip erkek arkadaşınızın evinin tozunuzu aldığınızı anlamadım evde bir de kız kardeş olduğuna göre o evde annesi de var dimi size mi düştü, kaldı ki sizinde eski erkek arkadaşınız olabilirdi, size o zaman hediye almış olaiblirdi ve ayrılsanız bile saklayabilirdin ki saklayan erkek arkadaşın da değil kardeşi, oyuncak da onun odasında değil kardeşinni odasında ve kız doğumgününde hediye edilmiş birşeyi neden atsın siz istiyorsunuz diye. Yok bilerek elinize almışsınız ne oluyor elinize alınca iğreniyor musunuz. Kıza hediye edilmiş ne var bunda bir de kızdan soğuyorsunuz o zaman insan olarak onu da sevmiş olabilir o kardeş ki o zaman çok daha küçükmüş. Tabii ki atmayacak o ona hediye ve siz asla ve asla karışamazsınız. Biraz özgüvenli olun ya sanırım liseye gidiyorsunuz hala çocuksunuz. Bana at diyecek birisi cevabımı verirdim. Ne onun odasına ne eşyasını kim almış olursa olsun karışamazsınız. Sizin sevgiliniz sizin kardeşinizin odasına karışsa bunu eski sevgilin kardeşine hediye almış atacak dese kardeşiniz atar mı?

Pardon da konunuzu tekrar okuyun isterseniz. Onu oradan kaldırmadığı ve inat ettiği için çok bozuldum, kızdan da soğudum diyen sizsiniz. Yazdım yine yazıyorum hiç kimse sevgiliniz harici hiç kimse odasındaki bir hediyeyi eşyayı kimden gelmiş olursa olsun kaldırmak zorunda değil 14 yaşında bir insan bu hoşuna gitmiş koymuş orası sizin eviniz değil siz daha evlenmediniz. Erkek arkadaşınızın odası da değil. Böyle müdahale edecekseniz temizlemeyin hiç kızın odasına girmeyin. Siz onu ortadan yok edersiniz bu kıskançlık ve özgüvensizlikle ama asıl evlenince ne olursunuz bilemem herhalde göz açtırmazsınız gerçekten ciddi özgüven eksikliği.

X