Oyun halısının yapılışı (resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi capriss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

capriss

Ziyaretçi
gerekli malzemeler
nevresimlik bebek kumaşı 2. metre eninde 2 metre boyunda
içi için şiltelik kumaş 1 metre eninde 2 mtre boyunda
1 metre en boy seccadelik elyaf yada penye kaplı ince sünger
yarım kilo elyaf silikon
2 adet deniz makarnası
birkaç metre bebe lastiği

Şilteyi 1 metre en 1 metre boy şeklinde diktikten sonra yere yatırıp üzerine elyaf silikonu ince bir şekilde yayın

daha sonra iki taraftan katlayarak rulo yapın içerde kalan kumaşı elyafı düzgün tutarak aça aça geri gelin
yorganlama tekniği yapın ağzını dikip kapattıktan sonra yorgan iğnesiyle kalın kalın dikin

nevresimi 1 mt en 1 mt boy olucak şekilde kesip 3 tarafını dikin ardından ince elyaf ı yada süngeri
tersinden üzerine yatırıp aynı şekilde 3 tarafından bi daha dikin ters çevirip ince minderi içine geçirin

nevresimden artan kumaştan makarnanın enini ve boyunu ölçüp kesip dikip ters çevirin makarnaya geçirin
uçlarını iğne ve iplikle büzüp bağlayın

yine nevresimden artan kumaşla uzun ince şeritler dikin

şeritleri yarımşar metre kesip ortalarından makarna uçlarına iki taraflı olucak şekilde iğneyle tutturun
minderin köşelerinede fiyonk şeklinde kesip 4 ucundan tutturun
makarna uçlarındaki iki şeriti minderdeki fiyonkların içinden geçirip bağlayın

bebe lastiğini istenilen boyda kesip uçlarını iğneyle geri çevirip dikin içlerinede istediğiniz oyuncakları geçirin
istediğiniz zaman başka bir oyuncakla değiştirebilirsiniz bu şekilde lastik takmaktaki amaç oyuncaklar bebeğin
suratına değmesin oynayıp bıraksın diye

kalan şeritlerden 10 cm lik 8 tane kesip makarnalara istediğiniz yerden iki ucunu birleştirip halka şeklinde dikin
oyuncak geçirdiğiniz lastiklerin uçlarını bunların içinden geçirip bağlayın

ayrıca 10 cm eninde yaklaşık 20 cm boyunda kalın bir yada iki şerit dikip herşey bittikten sonra
iki makarnayı ayakta dik tutmak ve birbirinden ayrılmasını önlemek için en tepeden makarnalara geçirip dikin

İŞTE SONUÇ

arkadaşlar umarım anlicağınız bir şekilde anlatabilmişimdir anlamadığınız bişi olursa sorun cevaplarım
maliyetini soran arkadaşlar olmuş

nevresim =8 ylt
şilte evde vardı alınmaya kalkılsa 2 ytl yeterli
içine konulan ince sünger =2 ytl
mindere doldurulan elyaf bende vardı satın alınırsa 3 ytl
makarnalar evde vardı satın alınırsa iki tanesi 4 ytl
bebe lastiği= 1 ytl

bana maliyeti 11 ytl tuttu arkadaşlar
tüm malzemeleri alarak yaparsanız 20 ytl
gerçekten inalımaz bi fiyat

bu mindere dikmek ve sahip olmaktan çok sizlerede faydalı olmak daha çok mutlu etti beni
yapıcak arkadaşlara kolay gelsin

(Arkadaşlar kaybolan resimlerin bir kopyasını buldum soranlara kolay gelsin)

Son düzenleyen: Moderatör:
çok güzel olmuş ellerine emeğine sağlik
ama ben pek beceremem ki.yoksa yapmayi çok isterdim
herşeyden önce dikiş makinam yok
çok gerekli bir şey gerçekten
harika olmuş

gercektende cok gusel olmus benımde bebeısım olunca yapcm bende

canım çok sağol valla Allah razı olsun senden...ben kafaya koymuştum yapacaktım,sen benden önce düşünmüşsün...
yapacaktım ama nasıl yapacağımı düşünüyodum,seninki çok güzel olmuş,fikir oldu gerçekten çok sağol...ben halının içine de ses çıkartması için bi şeyler koymayı düşünüyorum,bi de küçük bi aynayı iyice kaplayıp koymayı düşünüyorum...bakalım yapayım ben de resmini koyarım inşallah...
güle güle oynasın,eline sağlık

süpersin ne diyim. kadınların isteyip yapamayacağı hiçbişey yoktur diye boşuna dememişler.

canım aynamızı yerleştirdik karşısına o müzikli ses çıkaran oyuncakları babamız bana bırakın dedi o yüzden ağzını dikmedik minderin şimdilik bakalım müzikli nası olucak

bende gözüküyor ama bakıyım tekrar görmeyen arkadaşlar varsa yazsınlar emin olalım düzeltiyim

resimler görünüyor canım ellerine sağlık çok güzel olmuş ve gayet güzel açıklamışsın

canım ya resimler gözükmüyor:1no2:. ay merak ettim şimdi

ayyyyy gördüm ve bayıldım. süper olmuş canım.ellerine sağlıka.s.

Çok güzel olmuş,bayıldım.
Ne güzel kendi el emeğin.

Ben de ailemin yanında olsaydım ve görseydim yapmayı düşünürdüm açıkcası :)

canım emeğine sağlık çok güzel olmuş bende yapmak isterim ama boşu boşuna olucak çünkü oğlumu yere koyduğum zaman durduğu yerde durmuyo.

mukemmel olmus gercekten ben burda sordum fıyatı 80 ytl ıdı yapımı cok basıt kendım yaparım daha ıyı

ayy emeğine sağlık ne güzel olmuş yaratıcı kadınlara hayranım
güle güle kullanın

saolun arkadaşlar oyun halısını elde dikebilirmiyim diyenler olmuş şilteleri ve nevresimi filan elde makina dikişi yapabilirsiniz tabiki şeritler içinde kurdela kullanırsınız kesip kesip tabiki olur çokta zor olmaz

canım çok hoş olmuş eline sağlık normaşlde ne kadar pahalılar .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…