oyun grubu?pandemi?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.038
19.320
20 aylık bir oğlum var. malum sebeplerden ötürü mümkün mertebe kalabalığa karışmıyoruz. halen olabildiğince sosyal mesafeye dikkat ederek, görüştüğümüz insan sayısını minimumda tutarak yaşıyoruz. pandemi konusunda kaygı düzeyi oldukça yüksek olan biriyim ve karantinanın başındaki hassaiyeti gösterme gayretindeyim. en büyük aktivitemiz parkta bahçede, açık alanda piknik yapmak. akşamları oturduğumuz sitede oğlumu yürüyüşe çıkarmak ve park sakinse aletleri vs dezenfekte edip oğlumu bindirmek. ancak oğlumun çevresinde hiç yaşıtı yok. öyle ki dışarda kendi aylarına yakın bir bebek görse çok sevinçli tepkiler verip iletişim kurmak istiyor oğlum. yanından ayrılmak istemiyor, konuşmaya çalışıyor. arkadaşlarımdan bebekleri olanlar var ancak kışın zaten ev gezmesi vs yapmayı hiç düşünmüyorum.

instagramda 18-36 ay arası olan bebeklere yönelik anneli 1.5 saatlik ingilizce oyun grubu buldum. oğlumun hem sosyalleşmesi, hem de yabancı dil edinimine yavaş yavaş başlaması için oldukça cazip. detayları inceledim. normal zamanda balıklama atlayacağım bir şeye tabii ki pandemi sebebiyle çok kararsız yaklaşıyorum. haftada bir gün, açık alanda gerçekleşecek etkinliklere oğlumu götürmeli miyim? yoksa açık hava da olsa her bulduklarını ağızlarına götüren bir grup bebe ve anneleri topluluğuna hiç karışmasak mı? bu arada ben de ingilizce öğretmeniyim ancak oğluma yabancı dil edindirme konusunda biraz tembel davrandım. böyle bir ortamın işine yarayacağını düşünüyorum, sonra oyun vakti şeklinde evde devam da ettirilebilir. kışın havalar bozunca en enerjik zamanlarında zaten eve kapanacağını düşünerek götürme fikri ağır basıyor ama sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim.

aynı durumdayız

başvuru yaptığım, telefonla defalarca görüştüğüm hiçbir kurum oyun grubunu açmadı, açsalar hiç düşünmeden götüreceğim. Yavrum çok sıkılıyor, 19 aylık ve iyice dillendi. Başka çocuklarla oynamak istiyor, eve tıkılıp kaldık. Son görüştüğüm yerde 6 kişilik sınıflar olacağını, ağırlıklı dışarı aktiviteleri olduğunu söylediler, kayıt yaptırdım, orası da olmadı çünkü sadece 2 kişi kayıt yaptırmış, sınıf açamayız dediler, son 1 aydır yoruldum artık aramıyorum. Pandemi sona ersin diye bekliyorum. Aslında 12 aylıkken başlamayı çok istedim, aylarca uğraştım ama olmadı

riski, yanımda götüreceğim etil alkol sprey şişesi ile bertaraf etmeyi planlamıştım. Girişte ateş kontrolü yapıyorlar zaten, hastaların %90 ının üstünde ateş görülüyor diye biliyorum, aldığım risk %10 olur diye düşündüm. Bir de aradığım bütün oyun grupları merkezleri oldukça lüks temiz yerlerdi, hepsini eşimle gezdik. Çocuklarda görülme sıklığı düşük, kendimize dikkat etmemiz daha önemli.

Özetle, bir grup bulabilirsem ve maksimum 6 kişilik gruplar olursa, ateş kontrolü ve ebeveynlerde maske zorunluluğu varsa düşünmeden götüreceğim

yabancı dil konusunda size pek katılmıyorum, iyi ingilizce öğrenmesi için önce türkçeyi sökmesine izin verin. evde iki dil ana dil olarak konuşuluyorsa başka. Sanırım evinizde sadece Türkçe konuşuluyor. Ben o hatayı yaptım, 7 aylıkken ingilizceye de başladım hatta bazı günlerde ingilizce dışında dil konuşulmadı evde. çocuğun kafası karıştı, hiç konuşmamaya başladı. 11 aylıkken ingilizce öğretmeyi bıraktım, şu anda türkçe ikili bazen üçlü cümleler kuruyor kendini ifade ediyor. 2 yaşından sonra yavaş yavaş ingilizce kelime öğretmeye başlayacağım. 5 yaşına kadar zamanım var.

.

Ben olsam goturmezdim.ingilizceyi büyüyünce de öğrenir, birkaç sene sonra sosyallesse de olur, birkaç yıl daha canı sıkılırsa birşey olmaz. Ama o virüs bir kere vücuda girdi mi bir daha geri dönüşü yok, sağlığına kavussa bile hasar bırakan bir virüs olduğu söyleniyor. Değil %10luk, %1lik bir riski bile göze alamam doğrusu.bu benim fikrim :)

Birincisi eğer çocuk bilingual kategorisinde dil öğrenmiyorsa 3 yaşından önce dil eğitimi tavsiye edilmiyor.İkincisi geçen ay çocuğum kaşla göz arası aramızda 2 metre mesafe varken parktaki çocuğun şekerini elinden alıp yaladı ve üstüne ailecek grip geçirdik. Ben tavsiye etmem şahsen.

Birincisi eğer çocuk bilingual kategorisinde dil öğrenmiyorsa 3 yaşından önce dil eğitimi tavsiye edilmiyor.İkincisi geçen ay çocuğum kaşla göz arası aramızda 2 metre mesafe varken parktaki çocuğun şekerini elinden alıp yaladı ve üstüne ailecek grip geçirdik. Ben tavsiye etmem şahsen.
Kucuk yasta dil ogretimiyle ilgili farkli teoriler var ben asinalik kazanmasinin faydali olacagini dusunuyorum. Ama bahsettiginiz gibi kasla goz arasinda her seyi yapiveriyorlar. Bizimki ben silemeden kaydiragi yaladi mesela ben psikolojikman hasta oldum zaten. Bu durumda 1.5 saatlik oyun grubunda kimbilir neler olur...

Ben olsam goturmezdim.ingilizceyi büyüyünce de öğrenir, birkaç sene sonra sosyallesse de olur, birkaç yıl daha canı sıkılırsa birşey olmaz. Ama o virüs bir kere vücuda girdi mi bir daha geri dönüşü yok, sağlığına kavussa bile hasar bırakan bir virüs olduğu söyleniyor. Değil %10luk, %1lik bir riski bile göze alamam doğrusu.bu benim fikrim :)
Sosyallesmek buyumenin gerekli bir parcasi. Erken yasta 2. Dil ogreniminin de faydalari acik. Corona dan korunacagiz diye cocuklarin pek cok ssyi eksik kaliyor gelisim surecinde. Ama sagliktan onemlisi yoktabii zaten bu yuzden icim rahat degil...

Kar zarar ilişkisi yapmalısınız. Sosyalleşmek önemli elbette ama böyle bir riski almaya hazır mısınız bence değilsiniz. Ben dışarıda hala yemek yemiyorum o çatal kaşıktan endişe ettiğimden kendimi psikolojik olarak hasta hissederim diye. İster istemez siz de çocuğunuza yapma, elleme, dokunma diyeceksiniz. Bence çocuk için en önemlisi endişesiz mutlu bir annesi olması, korona riskini bir kenara bırakıp düşünüyorum. Virüsü çok fazla takmayan bir tanıdığım Haziran ayından beri aynı eski düzene döndü kreşe yolluyor çocuğunu. Onlar öyle mutlu ama ben olamazdım.

Küçük kızım da 21 aylık. Ablası 5 yaş olmak üzere. Büyüğü 1,5 yaşında götürüyordum oyun gruplarına, 2 yaşında kreşe başlamıştı. Küçüğü de oyuna götürmeyi planlıyordum, hatta şundan iki üç ay öncesinde sorsaydınız götürecektim de ama vazgeçtim. Büyük kızımı da kreşe göndermiyorum. Oysa kreşle konuşmuştum, bir çok konuda içimi rahatlatmışlardı, öğretmenler maskeli olacakmış, çocuklarla sosyal mesafeye uygun etkinlikler yapılacakmış falan filan. Sonra kreşten fotoğraflar geliyor, ne öğretmenlerde maske var ne sosyal mesafe, herkes sarmaş dolaş. Sınıf mevcudu az aslında; 4-5 kişi ama sınıf cücük kadar. Kısaca vazgeçtim. Büyük kızım ciddi anlamda bunaldı, okulunu çok özlüyor ama ne yapabilirim? Hele evden çalışan bir insan olarak iki küçük çocukla benim halimi düşünün... =)) Vurmayın, öldüm kıvamına geldim. Virüs kapmayı bir nebze göze alabilirdik belki sağlık sistemi bu hale gelmeseydi. Yani virüs kapsak tedavi olabileceğimizin garantisi yok, hastanelerde yer yok diye bağırıyor insanlar. Sağlık çalışanları tükenmiş durumda. Şu ortamda ne kadar az risk o kadar iyi diye düşünmeye başladım.. İzolasyon çocuklara zarar verecek ama toparlarız, sonuçta dehşet bir travma yaşamıyorlar ve yanlarında bizim desteğimiz var. Atlatabiliriz. Virüs kapsak atlatacağımızın garantisi var mı peki?

Oyun grubu değil anasınıfına kayıt yaptırdığım oğlumun kaydını sildirdim ki özel bi okuldu gerekli tedbirleri alıcaz başında sürekli öğretmeni olacak demelerine rağmen şuan evden çıkmıyoruz parka falanda gitmiyoruz klişe ama çok korkuyoruz etrafımız sarıldı küçük bebeğim var riske giremeyiz inş bence göndermeyin yinede en güzel kararı vermeniz dileğiyle 🥰

Ben kreşten aldım bu sene evde. Mecbur olan anne babalar göndersin zorunlu olmayanlar kalabalık etmesin kafasındayım ben.
Çocuğunuzun o yaşlarda hala tam hijyen kurallarını anlamaz üstüne bir de oral dönem tam bitmemiş. Yani çok riskli. Ki ekim kasım kışın en sert dönem olacağı da malum. Bu riski ben almazdım.

aynı durumdayız

başvuru yaptığım, telefonla defalarca görüştüğüm hiçbir kurum oyun grubunu açmadı, açsalar hiç düşünmeden götüreceğim. Yavrum çok sıkılıyor, 19 aylık ve iyice dillendi. Başka çocuklarla oynamak istiyor, eve tıkılıp kaldık. Son görüştüğüm yerde 6 kişilik sınıflar olacağını, ağırlıklı dışarı aktiviteleri olduğunu söylediler, kayıt yaptırdım, orası da olmadı çünkü sadece 2 kişi kayıt yaptırmış, sınıf açamayız dediler, son 1 aydır yoruldum artık aramıyorum. Pandemi sona ersin diye bekliyorum. Aslında 12 aylıkken başlamayı çok istedim, aylarca uğraştım ama olmadı

riski, yanımda götüreceğim etil alkol sprey şişesi ile bertaraf etmeyi planlamıştım. Girişte ateş kontrolü yapıyorlar zaten, hastaların %90 ının üstünde ateş görülüyor diye biliyorum, aldığım risk %10 olur diye düşündüm. Bir de aradığım bütün oyun grupları merkezleri oldukça lüks temiz yerlerdi, hepsini eşimle gezdik. Çocuklarda görülme sıklığı düşük, kendimize dikkat etmemiz daha önemli.

Özetle, bir grup bulabilirsem ve maksimum 6 kişilik gruplar olursa, ateş kontrolü ve ebeveynlerde maske zorunluluğu varsa düşünmeden götüreceğim

yabancı dil konusunda size pek katılmıyorum, iyi ingilizce öğrenmesi için önce türkçeyi sökmesine izin verin. evde iki dil ana dil olarak konuşuluyorsa başka. Sanırım evinizde sadece Türkçe konuşuluyor. Ben o hatayı yaptım, 7 aylıkken ingilizceye de başladım hatta bazı günlerde ingilizce dışında dil konuşulmadı evde. çocuğun kafası karıştı, hiç konuşmamaya başladı. 11 aylıkken ingilizce öğretmeyi bıraktım, şu anda türkçe ikili bazen üçlü cümleler kuruyor kendini ifade ediyor. 2 yaşından sonra yavaş yavaş ingilizce kelime öğretmeye başlayacağım. 5 yaşına kadar zamanım var.

.
Bilingual bir ortamda buyumedigi icin o sekilde baslamadim. Benim Tembelligimden ziyade bahsettiginiz sekilde kafa karisikligi ve belki de ilerde ingilizceyi reddetme gibi durumlar olsbilecegini okudugum icin anadilini duymasi gereken kisi olan benden baska bir dil duysun istemedim. Ama artik yavas yavas oyun icinde sikmadan verebilirim. Arti bu ing oyun grubuyla hem sosyallesmis ,enerjisini atmis hem ingilizceyle tanismis olur diye dusundum. Ama iste surekli elleri agzinda bir grup bebe...ayni sayida yetiskinler...risk almak.gerekli mi bilemiyorum

Bilingual bir ortamda buyumedigi icin o sekilde baslamadim. Benim Tembelligimden ziyade bahsettiginiz sekilde kafa karisikligi ve belki de ilerde ingilizceyi reddetme gibi durumlar olsbilecegini okudugum icin anadilini duymasi gereken kisi olan benden baska bir dil duysun istemedim. Ama artik yavas yavas oyun icinde sikmadan verebilirim. Arti bu ing oyun grubuyla hem sosyallesmis ,enerjisini atmis hem ingilizceyle tanismis olur diye dusundum. Ama iste surekli elleri agzinda bir grup bebe...ayni sayida yetiskinler...risk almak.gerekli mi bilemiyorum
Sizin aylarınızda bizimki bir gün şu kum havuzlarına girdi. Tahminimce kumu yaladı biz görmeden çünkü İki gün sonra influenza olduk. Kırkın altına düşmeyen ateşle perişan oldum haftalarca. Kreşin ilk senesi hele el ayak hastalığı, altıncı hastalık ve yine influenza geçirdi. Bence değmez bunlarım yanına çünkü birde covid eklenecek.

herseyden once aşıları tam olmadıgı icin su ortamda oyle bir alana sokmazdim
eğitim sosyallesmek evet önemli ama kendi kızımıda kreşe yazdirmadim.
cocuklar kalabalik ortama girince cok cesitli hastaliklarla karsilaiyorlar.
el ayak agiz hastaligi grip rota vs. bunlarin uzerine birde covit riski
riske giremedim acikcasi

Bebeginiz ingilizceyi büyüyünce de öğrenir, gec kalmış degilsiniz.
20 aylik sosyallesmedi diye de biraz sizin caninizi siksa da, zarar gormez.
Düşük ihtimal ama ateaa dustugu yeri yakiyor.
Corona dan vefat eden 0-2 yass grubu bebeklerde var.

Dahasi corona olmadan bile, çocuklar ilk defa böyle bir ortama giriyorsa cok sık hastalanıyorlar.
Corona almis başını gitmisken hastaneye gidebilecek misiniz?
Koruyucu ekipmanla çalışan doktorlar bil hastalığı kapıyorken, siz hasta olsaniz bebeginizi ne yapacaksınız?

Kar-zarar hesabi yapar, karar verirsiniz, çocuk sizin, saglik sizin 🤷🏻‍♀️
Ama bu seferki salgin oldugu icin, aldığınız kararin baskalarini da etkilediğini, her ihmalin baskalarinin hakkina girmek oldugunu unutmayin.

Bu donemde hicbir cocuk sosyallesemiyo. 3 yasindan 18 yasina kadar iletisimin ileri olmasi gereken cocuklar evde. Dolayisiyla herkes cocugunun gelisimini evde iyi kotu nasil cozuyorsa siz de yapabilirsiniz risk almayin bence

Biraz abartmıyor musunuz? 20 aylık daha, benim oğlum 3.5 yaşında ve tam sosyalleşme yaşı kreşe veremiyorum ama keşke daha küçük olsaydı diyorum. Oyun grubuna gitse fena olmaz ama gitmeden hicbisey kaybedecek yaşta değil hele ingilizce filan bu kadar erken vermenin anlamı yok ya evde sürekli ingilizce konusun ya da yarım yamalak öğrenmesi için uğraşmayın değmez

X