• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oysa ki ben,her günü kızımsız ve oğlumsuz yasiyorum:(

bilgi içindir: diğer topiklerde de yazdım belki okumamışsındır iyi dileklerin için sağol ve ımsı bencede iyi bir çözüm ancak nedense genart genetik uzmanı ve kaan hoca imsinin işe yaramadığı görüşünde
dediğim gibi çekirdek önemli görüntü 2. sırada deniyor

ayrıca bir kötü haberde ICSI ile elde edilen gebelikte kazara hasarlı sperm alınıp embriyo oluşursa ve o da tutunursa o bebeklerde doğum anomalisi olma riski çok fazlaymış özellikle kısırlık kanser gibi genetik
hastalıklara yakalanma oranları da fazlaymış

1- Gittiğim tüp bebek merkezlerinden genart doktoru açık seçik söyledi ki tek embriyo ile gebelik şansı %20den fazla olamaz bu da normalde sağlıklı bir insanın bir aydaki gebe kalma oranı bu oran 6 ay sonunda ancak %80lere çıkabiliyor

2-tüp bebeğe başvuran her 10 kadından 5i tutmuyor diğer 5 tanesinin ise 3ü düşükle sonuçlanıyor eve bebek götürebilme oranı ancak 10 da 2 bebek

3- erkek infertilitesinde; baba olma şansı her kısır erkekten ancak %12 si ve 4 YIL içinde çocuk sahibi olabiliyor (Kaan hoca ve bazı çalıştığı doktorların tez çalışmaları arasında buldum)

4- size gittiğiniz merkezde 1. kalite 8 hücreli embriyo oluşup transferiniz gerçekleştiğinde başarısız olma sebebiniz anne rahminde bir sorun olmaması halinde embriyonun gerçekte 1. kalite olmamasıdır
embriyo görüntüsü mikroskopta yada imsi de 1. kalite olabilir ancak çekirdek yani sperm ve anne yumurtasının çekirdek dnası hasarlı olduğu müddetçe embriyo yaşamayacaktır

5- Yaşayıp tutan embriyolar ister tüp ister normal yolla gebelik sağlanmış olsun doğum anomalisi yani sakatlık riski altındadır, bu sebepledir ki doğa bu embriyoları elemekte dünyaya gelmelerine engel olmaktadır, doğanlar ise günümüzde Allahın takdiri olarak yorumlanmaktadır, henüz çaresi bulunamadığından dolayı

6- kadında rahim ve yumurta varsa kısırlık sebepleri her halukarda çözümlenebilmektedir tek sorun yaş sınırıdır. Miyomlar, kist ve polipler pkolar rahim duvarı sorunları laparaskopi histereskopi veya ilaç tedavisiyle onarılabiliyor ancak erkek infertilitesi ne yazık ki bir yere kadar tedavi edilebiliyor. Özellikle tüp bebek yaptıran hastalarda başarısızlık her iki taraftada sorun varsa özellikle ağır erkek kısırlığı durumunda artıyor

7- Yeni bir teze göre erkek azospermi olmasa bile normal sperm çıkışı varsa dahi tüp bebek yumurta toplama aşamasında tesa yöntemi ile sperm alınıp embriyo oluşturulursa başarı şansı artıyor spermler testiste iken daha az zarar görüyorlar özellikle nedeni belirlenemeyen kısırlık ve başarısız tüp bebek denemelerinden sonra bu öneriliyor

8- Tüp bebekte transfer öncesi pgt yapılırsa embriyonun tutunma şansı belirleniyor bunun için 7 embriyo ve üzeri elinizde malzeme olmalı deniyor. Bunun tek faydası 15 gün boyunca beklememek embriyo kötü ise zaten transfer iptal oluyor

uyguladığın kürlerden hiç mi yanıt alamadın merak ediyorum, kaan hoca artık çok ünlü ve meşhur mail ile cevap vermesi iyi ancak artık yanına gittiğinizde bile 5 dakika zor ayırıyor size bilgin olsun

sevgiyle kal

bilgi içindir: diğer topiklerde de yazdım belki okumamışsındır iyi dileklerin için sağol ve ımsı bencede iyi bir çözüm ancak nedense genart genetik uzmanı ve kaan hoca imsinin işe yaramadığı görüşünde
dediğim gibi çekirdek önemli görüntü 2. sırada deniyor

ayrıca bir kötü haberde ICSI ile elde edilen gebelikte kazara hasarlı sperm alınıp embriyo oluşursa ve o da tutunursa o bebeklerde doğum anomalisi olma riski çok fazlaymış özellikle kısırlık kanser gibi genetik
hastalıklara yakalanma oranları da fazlaymış

1- Gittiğim tüp bebek merkezlerinden genart doktoru açık seçik söyledi ki tek embriyo ile gebelik şansı %20den fazla olamaz bu da normalde sağlıklı bir insanın bir aydaki gebe kalma oranı bu oran 6 ay sonunda ancak %80lere çıkabiliyor

2-tüp bebeğe başvuran her 10 kadından 5i tutmuyor diğer 5 tanesinin ise 3ü düşükle sonuçlanıyor eve bebek götürebilme oranı ancak 10 da 2 bebek

3- erkek infertilitesinde; baba olma şansı her kısır erkekten ancak %12 si ve 4 YIL içinde çocuk sahibi olabiliyor (Kaan hoca ve bazı çalıştığı doktorların tez çalışmaları arasında buldum)

4- size gittiğiniz merkezde 1. kalite 8 hücreli embriyo oluşup transferiniz gerçekleştiğinde başarısız olma sebebiniz anne rahminde bir sorun olmaması halinde embriyonun gerçekte 1. kalite olmamasıdır
embriyo görüntüsü mikroskopta yada imsi de 1. kalite olabilir ancak çekirdek yani sperm ve anne yumurtasının çekirdek dnası hasarlı olduğu müddetçe embriyo yaşamayacaktır

5- Yaşayıp tutan embriyolar ister tüp ister normal yolla gebelik sağlanmış olsun doğum anomalisi yani sakatlık riski altındadır, bu sebepledir ki doğa bu embriyoları elemekte dünyaya gelmelerine engel olmaktadır, doğanlar ise günümüzde Allahın takdiri olarak yorumlanmaktadır, henüz çaresi bulunamadığından dolayı

6- kadında rahim ve yumurta varsa kısırlık sebepleri her halukarda çözümlenebilmektedir tek sorun yaş sınırıdır. Miyomlar, kist ve polipler pkolar rahim duvarı sorunları laparaskopi histereskopi veya ilaç tedavisiyle onarılabiliyor ancak erkek infertilitesi ne yazık ki bir yere kadar tedavi edilebiliyor. Özellikle tüp bebek yaptıran hastalarda başarısızlık her iki taraftada sorun varsa özellikle ağır erkek kısırlığı durumunda artıyor

7- Yeni bir teze göre erkek azospermi olmasa bile normal sperm çıkışı varsa dahi tüp bebek yumurta toplama aşamasında tesa yöntemi ile sperm alınıp embriyo oluşturulursa başarı şansı artıyor spermler testiste iken daha az zarar görüyorlar özellikle nedeni belirlenemeyen kısırlık ve başarısız tüp bebek denemelerinden sonra bu öneriliyor

8- Tüp bebekte transfer öncesi pgt yapılırsa embriyonun tutunma şansı belirleniyor bunun için 7 embriyo ve üzeri elinizde malzeme olmalı deniyor. Bunun tek faydası 15 gün boyunca beklememek embriyo kötü ise zaten transfer iptal oluyor

uyguladığın kürlerden hiç mi yanıt alamadın merak ediyorum, kaan hoca artık çok ünlü ve meşhur mail ile cevap vermesi iyi ancak artık yanına gittiğinizde bile 5 dakika zor ayırıyor size bilgin olsun

sevgiyle kal

çok güzel özetlemişsin cok teşekkür ederim
benim ilk tedavimde doktorumun fena değil dediği 8 hücreli bir embriyo transfer edildi 2 kaliteydi fragmantasyonda vardı..bu embriyom yumurtalarım kendiliğinden çatlayınca kalanları toplayın dediğimde olusan embriyomdu bı tanede 6 hucrelı vardı ama o tabii çöp oldu sağlıcakla çözülmesıne ragmen tek embriyo yasası yuzunden ..2. tedavimde ise 7 hücreli yine 2. kalite bi embriyom transfer edildi fragmantasyon yoktu..ama ben okadar üzüldümki yine dondurulucak bile kalmadı diye 10 gun boyunca yattım sıkıntıdan patladım ben hiç öyle evde gunlerce kalamayan bi kadınım..nihayetinde olmadı..biz gecen agustosta aşılama ile başladık aslında ve burdaki doktor bana 150 puregon başladığı için bi dolu yumurtam olup rescue ıvf yapıldı sonra yumurtalarım kednıliğinden çatladı filan sonrada donrurulup 4 ay sonra ilk transferim oldu cok karısık değil mi?
yani haklısın gencim tek tesellim o zaten ve histereskopi,hsg pıhtılaşma faktörleri aklına ne gelıosa yaptırdım bi sorun yok çok şükür hatta ben kendi yumurtalarıma buluyordum artık suçu cunku çogunlukla yumurtaya bağlı oluyordu embriyo kalitesi..şimdi sen beni istanbuldayım sanıyosun değilim maalesef adanadayım..
bu temmuzda tam 2 yıl olacak bebek planlayıp korunmayı bırakalı..ve düşündükten 3 ay sonra varikoseli öğrendik o sıralar doğuda mecburi hizmetimizi yapıyorduk uyduruk bıyerde ameliyat oldu eşim ve korunmayı bırakalı 1 yıl olduğunda da aşılamayla başlayalım dedik ıvf oldu ve öylece devam etti.
ben eşime keçiboynuzu kürü,tribulus,gingeng,gingko biloba,sarı kantaron,her gün portakal suyu ve beslenmeye dikkat etme vs.. bi çok şey uyguladım ama bir arpa boyu yol alamadık hatta gittikçe düşmeye başladı eşimin doktoru ameliyat olmazsanız dahada düşecektir dedi. bi ara ama 12 milyon olmustu eşim o aralar proviron kullanmıstı saldırgan bi tedaviydi kendisi gidip aldı yavrum artık ben bırakmıstım o bırakmadı kullanmadığı içmediği kalmadı..sonra provironu bıraktı çünkü yan etkileri oldu..
Yaklasık 6 aydır sigara içmiyor bıraktı..proxeed kullanıyor keçiboynuzunu toz haline getirtmiştik onu yıyor ve kuru uzum çekirdeği eksresi.. bunlar hakkaında yapılan arastırmalar varmıs onun ıcın kullanıyormus..ameliyat oldu 20 gün önce çift taraflı garde3 ve 20 kadar damar bağlanp kesildi..1 yıl kadar spontan denicez doktoru olur ama zaman alabilir diyor bu kez ovulasyon günlerini değerlendiricez stres olmadan.. olmazsada seneye yaza istanbul yolcusuyuz..
bu arada sen hiç bahsetmemişsin kendinden, istersen dinlemeyi çok isterim ben..

Son düzenleme:
umut bizim oldukça karışık aslında ilkönce sebepsiz infertilite dendi biz tüp bebek istemediğimizden bekledik bu arada bazı sıkıntılı günler atlattık ondan mı bilinmez eşimin sperm sayısı düştü korkup tüp bebek yaptık ama olmadı araştırdık bir açıklama bulamıyoruz tabi tek embriyo transferiydi buna bağlıyanlar oldu oldukça zor bir durum şimdi sayı morfoloji iyi ancak dna hasarı var dendi yalnız o da korkutucu boyutlarda değil diğer bir topikte bir arkadaşa yazdım sana da ilgilenirsen yolluyorum bir oku istersen

arkadaşlar merhaba,öncelikle bılgılerınız paylaştıgınız için teeşekkür ederim. ben 28 eşim 33 yaşında. ve eşimin sperm sayısı oldukça düşük (nadiren sperm hücresi görüldü) tüp bebek için memoriali düşünüyoruz.buranın fiatlaır hakkında bilgisi olan varmı? ayrıca tüp bebek yapılırken erkek doktormu gelıyor. yani bayan doktor isteğimiz oldugunda,hiçbirşekilde erkek doktoruna görünemememiz gibi birşey olabilirmi ? belki içinizden biz ne haldeyiz,erkek kadın düşünen mi var diyen olmuştur ama harama bulaşmadan,yavrumuzu kucagımıza almak ısıtyoruz hayrılsıyla ınş.

öncelikle yaşınız genç bu bulunmaz bir şans iyi değerlendirmenizi öneririm, tüp bebek için memorial iyi seçim özellikle imsi tekniğini mutlaka kullandırın en iyi spermin seçilmesi yöntemidir bazı doktorlar ısrarla görüntü değil spermin çekirdek dna yapısının iyi olması gerektiğini söyleselerde bunun için şu anda yapılabilen pek birşey yok memorial dan 4000-5000 tlnin altında bir ücretle çıkamazsınız ancak semra hoca var tüp bebek ünitesi sorumlusu özellikle kadın doktor arıyorsanız iyi bir profesör sitelerine girip bakabilirsiniz
tüp bebek çok zorlu bir süreç sağlam bünyede ve psikolojide olmanız şart erkek doktorla elbette daha zor semra hoca herzaman takip yapmasa dahi ekibinde kadın doktor var sanıyorum olmasa da çok dert etmeyin kendisinden talep edin tüm işlemleri, bu hakkınız
bende erkek doktor için daha eşim bile beni bu vaziyette görmemişti diye ağlamıştım

size önerim madem sperm hücreleriniz çok az önce bir iyi üroloğa gitmeniz bu şekilde direkt tüp bebek başaraı şansınız çok az sizi üzmek istemem ama önce eşinizdeki sorun tam belirlenmeli gerekirse tıbbi ilaçlar (klomen ve birtakım ilaçlar) ve mutlaka proxeed plus vitamin kullanmalı bakın keçiboynuzu kürü 6 ayda çok iyi sonuçlar veriyor sonrasında her akşam havuç suyu kürü bunlar saraçoğlunun kürleri bunun yanı sıra günde 2 çinko 220 mg lik mutlaka C vitamini evicap e vitamini 400 mg kullanmalı ek olarak larginin , korean ginseng, omega3, selenyum destek vitaminleri öneriliyor
sperm parametreleriniz düzelince eğer eşinize ameliyat da gerekmiyorsa (varikosel için) sizde de bir sorun kesinlikle yoksa, memorial iyi seçim imsi ile başarırsınız olmazsa da üzülmeyin bir sonrakinde PGT yöntemi denersiniz
kendinize en az 6 ay ve en geç 2 sene mühlet verin, sağlıkla kalın inşallah

umut bizim oldukça karışık aslında ilkönce sebepsiz infertilite dendi biz tüp bebek istemediğimizden bekledik bu arada bazı sıkıntılı günler atlattık ondan mı bilinmez eşimin sperm sayısı düştü korkup tüp bebek yaptık ama olmadı araştırdık bir açıklama bulamıyoruz tabi tek embriyo transferiydi buna bağlıyanlar oldu oldukça zor bir durum şimdi sayı morfoloji iyi ancak dna hasarı var dendi yalnız o da korkutucu boyutlarda değil diğer bir topikte bir arkadaşa yazdım sana da ilgilenirsen yolluyorum bir oku istersen

öncelikle yaşınız genç bu bulunmaz bir şans iyi değerlendirmenizi öneririm, tüp bebek için memorial iyi seçim özellikle imsi tekniğini mutlaka kullandırın en iyi spermin seçilmesi yöntemidir bazı doktorlar ısrarla görüntü değil spermin çekirdek dna yapısının iyi olması gerektiğini söyleselerde bunun için şu anda yapılabilen pek birşey yok memorial dan 4000-5000 tlnin altında bir ücretle çıkamazsınız ancak semra hoca var tüp bebek ünitesi sorumlusu özellikle kadın doktor arıyorsanız iyi bir profesör sitelerine girip bakabilirsiniz
tüp bebek çok zorlu bir süreç sağlam bünyede ve psikolojide olmanız şart erkek doktorla elbette daha zor semra hoca herzaman takip yapmasa dahi ekibinde kadın doktor var sanıyorum olmasa da çok dert etmeyin kendisinden talep edin tüm işlemleri, bu hakkınız
bende erkek doktor için daha eşim bile beni bu vaziyette görmemişti diye ağlamıştım

size önerim madem sperm hücreleriniz çok az önce bir iyi üroloğa gitmeniz bu şekilde direkt tüp bebek başaraı şansınız çok az sizi üzmek istemem ama önce eşinizdeki sorun tam belirlenmeli gerekirse tıbbi ilaçlar (klomen ve birtakım ilaçlar) ve mutlaka proxeed plus vitamin kullanmalı bakın keçiboynuzu kürü 6 ayda çok iyi sonuçlar veriyor sonrasında her akşam havuç suyu kürü bunlar saraçoğlunun kürleri bunun yanı sıra günde 2 çinko 220 mg lik mutlaka C vitamini evicap e vitamini 400 mg kullanmalı ek olarak larginin , korean ginseng, omega3, selenyum destek vitaminleri öneriliyor
sperm parametreleriniz düzelince eğer eşinize ameliyat da gerekmiyorsa (varikosel için) sizde de bir sorun kesinlikle yoksa, memorial iyi seçim imsi ile başarırsınız olmazsa da üzülmeyin bir sonrakinde PGT yöntemi denersiniz
kendinize en az 6 ay ve en geç 2 sene mühlet verin, sağlıkla kalın inşallah

teşekkürler janinescim,
bende 1 yıldan fazla beklemem cunku ondan ötesi boşa zaman kaybı olur ben 30uma yaklasırım bu kez benım belkı yumurta kalitem düşmeye başlar olur ya:)))))
dna hasarı morfolojiyle ilintilimi onu araştırmadım hiç yani eşimin ameliyat olmadan önce morfoloji krugere göre %7ydi..senin bi yorumun olurmu?

teşekkürler janinescim,
bende 1 yıldan fazla beklemem cunku ondan ötesi boşa zaman kaybı olur ben 30uma yaklasırım bu kez benım belkı yumurta kalitem düşmeye başlar olur ya:)))))
dna hasarı morfolojiyle ilintilimi onu araştırmadım hiç yani eşimin ameliyat olmadan önce morfoloji krugere göre %7ydi..senin bi yorumun olurmu?

%7 hiç fena değil biliyorsun %4 en az olmalı %14 orta sınır bana jinekoloğum krugerı zaten 14 den yukarı bulmak çok zor günümüzde demişti. şimdi kaan hoca ve birtakım ürologların yazılarını okuyorum dna hasarı ve morfoloji arasında net bağlantı kurulamamış, o yüzden ikisinin testi ayrı çünkü morfoloji %4den az olsada hasar %10-15i geçmeyen hastalar varmış ki bu da çok yüksek sayılmıyor spermlerin %50sinden fazlasında hasar yoksa güzel, ancak sınır %30 belirlenmiş hasarda. bunun üzerindekilerde gebelik şansı az deniyor. gebelik olsa bile özellikle bebek erkekse doğumsal anomali ve ileride kısırlık sorunu olacağı düşünülüyor babadan gen aldığı için. bu arada sana 30 yaşın da geç olmadığını hatırlatırım ben büyük olduğum için değil, bir araştırma en uygun anne yaşı aralığı 25-32 dir diyordu ki şöyle düşün regl olmak doğurganlık belirtisidir, bir kadın menapoza girene kadar ki bu da 43-50 arası ortalama adet görebilir demek ki bu yaşlara kadar doğuranlara şaşırmamalıyız. tabi umarım hemen şimdi olur hepimizin her kim kaç çocuk istiyorsa dilerim hemen olsun

%7 hiç fena değil biliyorsun %4 en az olmalı %14 orta sınır bana jinekoloğum krugerı zaten 14 den yukarı bulmak çok zor günümüzde demişti. şimdi kaan hoca ve birtakım ürologların yazılarını okuyorum dna hasarı ve morfoloji arasında net bağlantı kurulamamış, o yüzden ikisinin testi ayrı çünkü morfoloji %4den az olsada hasar %10-15i geçmeyen hastalar varmış ki bu da çok yüksek sayılmıyor spermlerin %50sinden fazlasında hasar yoksa güzel, ancak sınır %30 belirlenmiş hasarda. bunun üzerindekilerde gebelik şansı az deniyor. gebelik olsa bile özellikle bebek erkekse doğumsal anomali ve ileride kısırlık sorunu olacağı düşünülüyor babadan gen aldığı için. bu arada sana 30 yaşın da geç olmadığını hatırlatırım ben büyük olduğum için değil, bir araştırma en uygun anne yaşı aralığı 25-32 dir diyordu ki şöyle düşün regl olmak doğurganlık belirtisidir, bir kadın menapoza girene kadar ki bu da 43-50 arası ortalama adet görebilir demek ki bu yaşlara kadar doğuranlara şaşırmamalıyız. tabi umarım hemen şimdi olur hepimizin her kim kaç çocuk istiyorsa dilerim hemen olsun

ben butun makaleleri okumustum aslında hemde orjinal halleriyle, ama dna hasarı ile cok bakmamısım nedense sanırım cok ıhtımal vermedım morfoloji ıyı dıye.gerçi dediğin gibi bırı dısardan görünüşü diğeri dna yapısı yinede cok bağımsız değildir demiştim ama bakalım agustosta 3 ay dolacak amelıyattan sonra,dna hasar testi yaptırcağız adanada yapılmıs olsa coktan yaptırırık ama yapılmıyormus maalesef..
haklısın yaş konusunda 3 tane arkadasımdan spontan gebelik haberi aldım bu aralar. biri 5 kez tüp bebek yaptırdı 33 yasında, biri 31 yasında 6 yıllık evlı oda bıkez tup bebek yaptırdı ,diğer arkadas da %42ydı ameliyat sonrası %25 oldu dna hasarı morfoloji %1 ve motilitede sıkıntılıydı. yani dediğin gibi aslında işte tedavi için çok beklemek istemiyorum.. üroloğumuz sizin doğal yolla olur diyor ama zaman alır ne kadar zaman alır bilemem diyor 2-3 yıl bekleyemem gibi geliyor eşimde ben de cok seviyoruz çocukları..artık cok önemsemıyorum ama insanlar sorup duruyor bi kaç kez batmasa da zayıf bi anımda çok üzebiliyor duyduklarım..
umarım seninde yakın zamanda olur ben artık allaha bıraktım gercek anlamda teslım oldum yanii 14 ay verdık kendımıze sonrasında tedvıye baslıcaz olursa olur olmazsada sabretmeye çalısırım diyorum bi dinginlik geldi nasılsa başka ne yapılır ki gebelik bahşedilir sen bunun için bişey yapamzsın derdi ıvf doktorum

aa kusum ben hep arada atıyorum cvp gelmıo demek ondanmıs nıye gelmemıskı.. üfürümle ilgili eşime sormustum ama sen yazmıssın zaten canım hersey yolundaymıs:)))

sağol canım benim bizim msnde sorun varmış eşim format atmıştı pc ye ben yanlış girmişin ondan görememişim yazdıklarını :))))))))) şimdi normal msn yükledi ilgin için teşekkür ederim sağol eşinede teşekkür ederim sürekli bişiler sorup hep rahatsız ettik valla sağolsun

sağol canım benim bizim msnde sorun varmış eşim format atmıştı pc ye ben yanlış girmişin ondan görememişim yazdıklarını :))))))))) şimdi normal msn yükledi ilgin için teşekkür ederim sağol eşinede teşekkür ederim sürekli bişiler sorup hep rahatsız ettik valla sağolsun

rica ederım canım ne demek ben mutlu oluyorum yardımcı olduğumu düşününce eşim de öyle. gerçekten kızın cok cok tatlıı:nazar::nazar::nazar: rabbım gusel gunlerını göstersin size canımm

sağol canım rabbim tez vakitte sanada nasip etsin inşallah

inşallah canımm benimm ayşe bugun hz yusaya gitti değilmi?
bu topiğin başlığı biraz umutsuz olduğu için pek yazmıodum sızın yeni topiğin başlığı çok pozıtıf
ama ordakılerı de ben cok tanımıyorum biaz ordan bıraz burdan bakalım alısırım ınsallah:))))

inşallah canımm benimm ayşe bugun hz yusaya gitti değilmi?
bu topiğin başlığı biraz umutsuz olduğu için pek yazmıodum sızın yeni topiğin başlığı çok pozıtıf
ama ordakılerı de ben cok tanımıyorum biaz ordan bıraz burdan bakalım alısırım ınsallah:))))

olsun kız o topicde herkez candandır ordanda yaz bişi olmaz ay ayşe bugünmü gitti :))))))))))

ocakta 2.yılımız doluyor evleneneli...düğün fotoğraflarıma bakarken öyle içim yandıki...
en güzel halimle en içten halimle gülümsemişim başıma nelerin geleceğini hiç tahmin etmeden..
benim kardeşim olmadı onun için mahalledeki bütün çoçukları kardeşim belleyip hepsine bakıyor hatta altlarını bile değiştiriyordum mınderi kıvırıp bebek yapıyor guya onu emziriyordum taa ozamandan belliymiş çoçuk hasretim onun için evlendikten sonra 6 ay kadar korunduktan sonra hemen coocuk ıstedimm
hemen hamile kalacağımdan okadar emin olduğum için son bir tatile çıkalım dedik alanya sonra istanbul,kan testı hemen belli olurmuss reglıme 3 gun kalaq bı polıklınığe gidiyoruz kan testı yaptırmaya 3 gune daynamaya sabrımız yok yani halbukii kaç 3 gunler kaç 3 aylardır sabredıyoruz şimdi..polınıkılıkten reglımı gecip geçmediğini sordular hayır dedım geçince gelın dedıler ama benim reglım hiç gecikmedi...
3 ayın sonunda hala kalmadığım için hemen kontrollere başladık ben zaten bebek dusunduğumuz ılk ay yaptırmıstım butun testleri normaldi hersey.. şimdi eşimdeydi sıra...
sperm değerlerim normalin biraz altındaymış dedi eşim sol taraftada varikosel varmış amelıyat demiş dr
ilk şokk...doğudayız adam gibi bit doktor bulurmuyuz o bıle belli değil..
eşim hemen bi doktor buluo ve randevu alıyor gıdıyoruz amelıyat oluo...şimdi 3 ayı sabırsızlıkla beklıyoruz kesın yukselecek değerler eminiz...bununla brlıkte kurler yapıyorum keçiboynuzu evıcap l-arginine içio ama 3 ayda sonuç aynı..
sonra bı dr buluyoruz dıokı 3.derece varıkosellerın duzelmesi zaman alır 1 yılı bulur bıraz sabredın ...
bu arada yaz oluyor ve tam bır yıl geçmiş oluyor bız coocuk ısteyelı. adanada bır tup bebek merkezine gıdıyoruz spermıyogram yaptırıoruz 10 mılyon cıkıo dr bu değerle sızın aşılamayla olur dıyor
bulunduğumuz yerde yapğtırsak sonuç cok değişirmı dıyoruz cok değişmez aynı işlemler yapılır dıyor ve bız aşılamya başlıyoruz
iğneleri 3 gun kullanıp gıdıyorum 8 tane yumurtma oluo istersenız tupe geçin dıyor drumuz
tekrar hurraaaa adanaya dönuyoruz ertesı gun 12 tane oluo bu defa yumurtam...tupe geçiyoruz rescue ıvf...sıklusu kurtarma yanii...
ben okadar mutluyumkii aşılamayı zaten istemıyorum...bunda mutlaka bı hayır vardır dıyorum mutlaka olacak dıyorumbıde az bı ilaçla 16 yumurtam oluo daha moolsun...
pazartesi gıdıyorum kontrole kan verıyorum beklemnız gerekmez bız ararız dıolar alışverıse verıorum kendımı transfer esnasında gıyecek rahat bısıler denıyorum tam kabındeyım ustumu cıkardım tlf calıo delı gıbı çantanın ıcınde arayıp buluyorum hemşire hanım yumurtalarınız kendılığıden çatlamış tedavı ıptal dığer hastalığınızın 3.gunu gelın dıyor
yeğenlerim var yanımda soruolar nooldu dıyee bılmıolar cunku yalanlar uyduruoruz tek ayak ustunde denediğim herseyı alıp cıkıyoruz dunya baıma yıkılıo sankı cunku ilaçlar yan etkı yapmıs zaten bıran once yumurtalrım toplansın dıye beklerken okadar basıt 3 cumleyle herseyı boşa yasadınız dıyortlar resmen....
ynleri bırakıp merkeze zor atıyoruz kendımızı doktorumuz yumurtaların hepsının çatlamış olbıleceğını soylesede KALANLARI TOPLAYIN dıyorum
işlem sonunda ıkı embriyom 3. gune gelıyor 2. kaliteler cunbku cok olgun olmayan yumurtalrımla yapıllar progesteronum erken arttığı ıcın tarnsferı yapmıyorlar dondururuyorlar
3 ay sonra kasımda baslıyorum yenıden eşimın spermlerı cok kotu olmadığı ıcın aynı zamanda aşılamada yapılacakmıs hiç duymadım ama guvenıyorum doktoruma..
çok az dozla yıne 7-8 yumurtam oluo 5 tanesı olgun aşılama gunu gelıo eşimin yıkanmadan sonrakı sperm hızı beklendiği kadar artmıo drum bu tup bebek sperm sayısı ama sızın cok yumurtanız var belkı olur dıyor bir şokkk daha...
3 gun sonra merksden arıolar embriyolarınız çözuldu yarına kadar bekltıcez eger bı sorun olursa sızı arıcaz yoksa 11 gıbı gelın
erkenden uyanıyorum kulağım tlfda noolur aramsınlar gelişimlerı durdu demesınler dıyorum saat bişekılde 11 oluyor ama o saate kadar hiç durmadan bıldığım butun sekıllerde dua edıyorum
8 hucrelı 2 kalıte embriyom tarnsfer edılıyor sonunda içime kayısını göruyorum yıne dualar dualar...
resmını verıolar ama cok fazla fragmantasyon var okadar resım bakmısım kı artık yuzdesıne kadar bılebılıorum cok az sansımız var ama yınede bır umut en azından bır sansımızı denedık
9. gun dayanamayıp kan testı verıorum sonucu bılıyorum ama negatiff eşim yıkılıyor resmen sigarayı bırakmısken durup sigara alıp yakıyor
halbukı varlığına hiç alışmayım dıye hiç elını karnıma koyup konusmamıstı bıle yınede ne kadar alışmıs demmki...
ben elımı karnıma koyup bebeğıme veda edıyorum onu cok sevdiğimi soyluyorum....
ertesı gun arkadas bebeğının diş buğdayına çağırıo kahroluyorum ama gıdıyorum bırlıkte gıttığımız dığer arkadasımda kızını uyuduğu ıcın bakıcıda bırakmak zorunda kalıo ve dıoki
KIZIMSIZ HİÇBİR SEYDEN ZEVK ALMIYORUM..... O AN İÇİM DAHADA YANIYOR VE DIYORUMKI ICINDEN
BEN HER GÜNÜMÜ OĞLUMSUZ VE KIZIMSIZ YAŞIYORUM...
yazınızı okuyunca çook üzülmüştüm aynı şeyleri bende yaşadığım için sonra gördümki bi bebeğiniz olacak sanırım allahım sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inş bigün bizede tattırsın bu duyguyu
:14::14:

yazınızı okuyunca çook üzülmüştüm aynı şeyleri bende yaşadığım için sonra gördümki bi bebeğiniz olacak sanırım allahım sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inş bigün bizede tattırsın bu duyguyu
:14::14:

topiği ilk sayfada görunce sasırdım doğrusu
epeyce olmus girmeyelı
halbukı daha ben burdakı bahsettiğim denemeden sonra ıkı negatıf deneme daha yaptım
esım yenıden, hemde çift taraflı amelıyat oldu daha nıce tarifsiz acılar cektımm..
ve bu kez yanı 4. denemede ,ıstanbul fulya bahcecıde mustafa hoca ve erbıl beyle basladığımız
seruvende cok sukur pozıtıf oldu...ılk aylarda kanamalar dusuk tehdıdı vs sonrasında erken doğum tehdıdıyle bu haftalarıda gordum çok sukur.. ınsalah saglıklada kucağımıza alırız allahın ıznıyle..ozaman butun ayrıntılarıyla yazıcam buraya ınsallah hala ınanamamaktayım cunku..
bu ugurda gucu tukenen herkese,destek olsun güç olsun diye,kolundan kaldırıp yoluna devam etsın dıye
sıze de güç olsun dıye cvp yazmk ıstedimm..tez vakıtte sızınle bırlıkte tum ısteyenlerın hıkayesı mutlu bıtsın ınsallah..

topiği ilk sayfada görunce sasırdım doğrusu
epeyce olmus girmeyelı
halbukı daha ben burdakı bahsettiğim denemeden sonra ıkı negatıf deneme daha yaptım
esım yenıden, hemde çift taraflı amelıyat oldu daha nıce tarifsiz acılar cektımm..
ve bu kez yanı 4. denemede ,ıstanbul fulya bahcecıde mustafa hoca ve erbıl beyle basladığımız
seruvende cok sukur pozıtıf oldu...ılk aylarda kanamalar dusuk tehdıdı vs sonrasında erken doğum tehdıdıyle bu haftalarıda gordum çok sukur.. ınsalah saglıklada kucağımıza alırız allahın ıznıyle..ozaman butun ayrıntılarıyla yazıcam buraya ınsallah hala ınanamamaktayım cunku..
bu ugurda gucu tukenen herkese,destek olsun güç olsun diye,kolundan kaldırıp yoluna devam etsın dıye
sıze de güç olsun dıye cvp yazmk ıstedimm..tez vakıtte sızınle bırlıkte tum ısteyenlerın hıkayesı mutlu bıtsın ınsallah..

inş bigün bizimde sizin gibi mutlu sonla biten bi hikayemiz olur burda paylaşırız .....
benimde 4 başarısız denemem var size pgt uygulandımı :26::26:

şükürler olsun kıslar bu topiği ılk tup bebek denemesınde acmıstım ondan sonra aynı merkezde 2 negatıf denemem daha oldu
ama fulya bahcecıde yaptıgım ılk denemde kızıma kavustum 2 aylık oldu bıle..
bu surecte cok yıprandım mıdemde alkalen reflu kaldı bu tedavılerden armagan bıde kızım..
actığım diğer topıkte daha uzun yazdım tavsıyelerı herkese bol sanş..

inş bigün bizimde sizin gibi mutlu sonla biten bi hikayemiz olur burda paylaşırız .....
benimde 4 başarısız denemem var size pgt uygulandımı :26::26:

ınşallah melekcim neden olmasın onemlı olan doğru merkez ve tedavi oncesı hazırlık surecı..
eger genetık bı sıkıntı yoksa pgt ye gerek yok cnm para tuzağı hep.bıze yapılmadı

Back
X