Oynamasız düğün/nikah organizasyonu en güzel nasıl yapılabilir?

ashminukal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2009
393
1
96
İstanbul
Selam kızlar,

Ben düğün yapmak istemiyorum. Nikah+ardından kokteyl tarzındaki organizasyonlar hoşuma gidiyor. Ancak ben (muhtemelen & inşallah :kedi:) küçük bir ilçece evleneceğim için orada bu tarz mekanlar yok.

Düğün istememenin nedeni de biraz maddi biraz da bizde pek kalabalık akrabalar vs. yok düğünü sahiplenecek o nedenle oynamalı vs. düğün yaparsak zaten çok sönük geçer. Hem de ikimiz de hoşlanmıyoruz düğün ortamından hiç zevk almayacağımıza ve sonradan "keşke yapsaydık" demeyeceğimize eminiz. Katılımcı kitlesi de şöyle olacak : benim eş dost iş çevresi arkadaşlar,vb. onun da eş dosta ek olarak bir sürü akrabaları ve komşuları fln olacak (yani teyze amca sayısı da yüksek olacak)

Şöyle bir organizasyon nasıl olur sizce:
- Yeşillik bir yerde bir restaurant/cafe tarzı mekan var. 150-200 kişilik. Bahçesi de var. İç mekanı da ahşap ve her tarafı yerlere kadar cam olduğundan hoş bir mekan denebilir. Burayı güzel süsletsek, nikah memurunu getirsek, nikah burada kıyılsa ardından da kısacık bir ilk dans yapsak. İnsanlara yiyecek birşeyler ikramı olsa hafif müzik eşliğinde.

Hem gelen amca teyzelerin yadırgamayacağı hem de eş dosta şık bir ortam sağlamak istiyorum.. Kokteyl gibi olsa amca teyzeler öyle ayakta olmaz kaç saat. Yemekli olsa bu sefer de çok sönük geçer gibi geliyor. Müzik de canlı olsa gitar vs. nasıl olur ya da ses sistemi ile güzel parçalar seçip onları mı çalsak?

Çok uzun oldu ama tam olarak anlatmaya çalıştım. Daha bizim bu işleri yapmamaıza baya zaman var ben şimdilik hayal kurma aşamasındayım. Hayallerimde bana yardımcı olur musunuz? Daha neler eklenebilir nasıl olabilir? kaydirigubbakcemile5
Belki bu tarz organizasyon düşünen başka arkadaşlar varsa onlara da fikirler çıkmış olur belki burada opuyorumnanaktan

Yani ayakta olmaz diyosun...kokteyl tarzı güzel olabilirdi...

ama nikahtan sonra ilk dans olur...arkasından oturarak ta olsa kanepe içecek tarzı sunum olabilir...

Hiç bu tarz bir organizasyonla evlenen yok mu? fisfisfis
Ya da fikir vermek isteyen?
Haydi kızlar uçuş serbest, fikir üretelim birikte biraz hayal kuralım olmaz mı? :teytey:

cnm aynı sorunu bende yaşıyorum.
bizde de çok fazla akrabamız olmadığı için düğün yapsak sönük geçer.
bende sitede cafeteryamız var havuzlu orayı kapatıp süsleyip aile içinde küçük bir şey düşünüyorum.
eğer ki bu olmazsa yakınımızda dediğin gibi biryer var küçük bir yemek gibi birşey düşünicez artık.
ama eğer ki cafeterya da birşey düşünürsem artık insanları memnun etmek gelinle damada düşücek.

kalabalık olsa hiç sorun olmaz mutlaka durumu idare edicek kuzenler teyzeler halalar çıkar ama bizde kız tarafı olarak kimse yok komşular harici o yüzden çok zor işimiz çokk

düğün istemiyorsun madem sadece nikah yapsanız öncesindede minik bi kınagecesi organizasyonu güzel olabülür
ama yok kına geceside istemiyorum illa kokteyl tarzı bişi istiyorum diyorsan bence
anlattıkların güzel olabilir. Fakat müzikleri ve vakti iyi ayarlaman lazım. Çünkü düşün ki nikah kıyılmadan önce giriş - alkış - sonra
salondasınız nikah - şakşak falan ve ilk dans sonrasında çok vakit kalmayacak o zman yani nereye kadar oturacaklar eee oynama-pasta cart curt falanda olmayacak.
dur dur şöle yapabilirsin bak
nikahtan hemen sonra ilk dans sonrasında minik ikramlar verilir sonrasında hafif bi müzik çalar yine
ve siz masaları dolaşabilirsiniz. Sonraında da biter :) Çıkıştada herkes takısını takabülür . Zamanı uzun tutmak için müzikleri iyi seçip süreyi uzatabilersin

bana sorarsan ne yaptın diye anlatiim hemen :)
bizimde akrabamız hiiç yok denecek kadar azdı bi erkek tarafı vardı ne yapsak ne yapsak
en sonunda 150-200 kişilik bi düğün yaptık nikahta düğünde oldu cücel oldu. kına gecesi falanda yapmadık :lepi:

Son düzenleme:

Ortamda havuz olması çok büyük avantaj bence havası değişiyor hemen opuyorumnanaktan

evet cnm bizde havuzu renklendiricez biraz organizasyonla fln anlaşsak dünya para isterler çiçekçiden gzl bir çiçek yaptırcaz ya ortasına koyucaz ya da 4 köşesine koyucaz
alanda büyük orkestrada çağrırız birde şu kanepe gibi atıştırmalık bişeylerden düşünüyoruz. davetli sayısıda az gzl bir eğlence olsun istiyoruz
gecenin sonunda da kına istiyrm ama kısmet bakalım

hayallerin güzelmiş düğün hangi şehirde olacak..ben de öyle düşündüm ilk önce ama dedim oynamasam çatlarım klasik düğüne çevirdim...ama iste yeter neden olmasın...

Süper Baba dizisinde fiko'nun düğünü vardı final bölümünde çok güzeldi opuyorumnanaktan
Gerçi onda çalgı oynama her şey vardı ama çok hoştu öyle bir şey de isteyebilirim aslında

ne gerek var bir sürü tantanaya bi nikah yapın gitsin büyük organizasyonlarda kimseyi memnun edemezsin bir sürü de para harcarsın üstelik isterseniz arkadaş grubunuzla akşam küçük bir yemek yaparsınız önmli olan anlaşmak gerisi hikaye ne yoruyosunuz kendinizi

hayırlı olsun öncelikle canım,
biz düğün salonunda erkekli kına gecesi ve yemekli nikah töreni yapmıştık,
kına gecesinde, düğüne heves eden büyüklerimiz mutlu oldu; semti uzak bulup nikaha gelemeyecek olanlar oraya geldi; oynamak isteyen de oynadıhihoyyyt
nikahtan sonra da arkadaşlarımız ve ailelerin gençleriyle birlikte yemeğe gittik ve doğrusu hiç de sönük geçmedi sohbet ettik, yedik içtik:sm_cool:
sonuçta gayet güzel bi şekilde geçirdik bu özel günleri çok şükür

canım esımın yakın akrabasının olumu sebebıyle bızımde cok eglencelı bır dugun yapmamız yadırganabılırdı
ıkımızınde tantana korkusu da sebebıyle

cok begendıgımız nezıh bır muhıttekı buyuk bır restaurantla anlastık
nıkah memurunu oraya cagırdık
restaurant suslendı muzık sıstemı vs hersey ayarlandı
nıkahımız kıyıldıktan sonra kucuk bır dans ve takı merasımının ardından ıkramlarla devam ettı program
herkes dagıldıktan sonra 10 kısılık bır grup olarak bız baska bır mekana gıdıp eglence ve dugunumuze devam ettık tabıı

bu tarz bırsey yapabılırsın ama mumkun oldugunda mekanın sık olmasına dıkkat et cunku ınsanlar oynamayıp yerlerınde oturunca sureklı mekanı kontrol edıyorlar

aa çok hoşmuş bu tam benim düşündüğüm gibi.
İkram olarak ne vermiştiniz peki?opuyorumnanaktan

aa çok hoşmuş bu tam benim düşündüğüm gibi.
İkram olarak ne vermiştiniz peki?opuyorumnanaktan

canım pılav, et sote ve patatestı sanırım menu hatırlamıyorum cunku yememıstım
ama yaz oldugu ıcın corba ara sıcak falan yoktu

bır de pasta yaptırmıstık 7 katlıydı cok ıhtısamlı ama goruntusunden daha guzelı lezzetıydı
mesrubat herkes ne ısterse onu getırmıslerdı

ıstanbulda yasadıgına dıkkat etmemısım canım
mekanları yazayım arastırırsın senın ıcın de fıkır olur belkı

dugunumuz kucuk camlıca dılek restaurantta oldu
dugun sonrası fethıpasa korusunun ıcındekı koske yemege gıttık
ama amcam oranın muduru oldugu ıcın bız gıtmeden once bızım oturacagımız masaları ve mekanın bır kısmını suslemıslerdı
cok sık eglencelı olmustu

aa biz de Fethipaşa korusuna gitmiştik yemeğe...mesajımı yazarken mekanın ismi aklıma gelmemişti bi ankaydirigubbakcemile3..çok güzeldi yaa çok memnun kalmıştık biz de

sanırım eski kafayım kınayı çalgılı yaptık düğün de öyle iyi ki de yapmışım

sanırım eski kafayım kınayı çalgılı yaptık düğün de öyle iyi ki de yapmışım

kınayı ve dugunu calgılı yapmakla eskı kafalılıgın baglantısını kuramadım nedense
ben de kına yaptım ama dugunumuz calgılı olmadı dıye ne eskı kafalı ne de modern olundugunu dusunmuyorum
ne demek ıstedıgınızı anlayamadım

Mrblar bende anadolu yakasında oturuyorum. Aynen bahsettiğiniz gibi yemekli bi nikah var kafamda şuan sürekli yer araştırıyorum. Dilek restaurantın adını çok duydum 100 150 kişilik bi organizasyon yapmak istiyoruz siz ne kadara anlaşmıştınız bilgi verebilirmisin rica etsem ?? :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…