Öyle boşluktayım ki

Ben çözümü biliyorum bu evden ayrılmak çözüm
Annesi karışır evden dışarı çıkma
Hafta sonu babası evde evden dışarı çıkma
Bir izin günüm var evde rahat edeyim dışarı çıkma
Yaz geldi güneş sıcak bunalım Ramazan a denk geliyor gezilmez dışarı çıkma
Kış olur yağmur çamur hava soğuk dışarı çıkma
Arkadaşlarımla buluşacaz ne gerek var şimdi okul biteli 5 sene olmuş seni mi tanıyacak der eşim
Sürekli dört duvar arasındayım görene de kv ben severim çıksın gezsin tozsun eşiyle der
Bu evde hiçbir özelim yok kocama stem edemiyorum küsemiyorum sevemiyorum sarılamıyorum
Sürekli aşağıda ol senin evinde ne iş var ne yapıyorsun
İki sokak ötede teyzem var iki yılda toplasan beş kez gitmişim dir oda sebepleri vardır bir dolmuş ötede yan mahallede abim oturuyor toplasan 10 kez gitmişim dir çocuğu oldu çocuk bir buçuk yaşında üç kez gördüm doğduğunda, ben gidemiyorum diye kendileri geldi 8 aylık geçen gittim yengemin babası mide kanaması geçirmiş zorla annemin peşine takıldım bide o zaman çocuk dinleniyor yavaş yavaş yürüyor beni tanımıyor bile evet tanıyamaz çok küçük ama bu olabilecek bir davranış mı
Kardeşimin nişan günü gitti hastahaneye yatış yaptırdı kendini
Ertesi gün yengemin ani doğumu gerçekleşti hadi annenin yanına gidelim çıkınca yengeme de uğrarım ameliyat tan sonra gelen giden olur gidemem
Annesini aradı gelmeyin hastahanede ki insanlar hakkımda neler söylüyor kaynanası ameliyatta kendi geziyor diye
Bu ev beni sıkıyor bu evde sığıntı gibi yaşamak beni yoruyor kendi evim olsun kira olsun yeterki kafam rahat olsun laf taşınmasın kulağıma gerek öğrencilik gerek iş hayatı apartmanda kiracı oldum müstakilde kiracı oldum inanın bu evde çektiğim kadar sıkıntı çekmedim
Her konuda size bizin size yaptığımızı kimse bize yapmadı. Ne yapmış evinin üstüne ev ve eşimin katkısıyla iki oğlu daha var keşke onlar gibi meslek sahibi olmasına olanak sağöasaydında oda evsiz olsaydı

En büyük hata benim eşimin masumiyetine efendiliğine mütevaziliğine kandım
Meğer adamın ardında yıkılmaz bir cehalet varmış
Adam o yüzden öyle dururmuş
Eşimi annesinden dolayı ailede kimse istememiş
Ben safım kabul ettim annesini bir görsen ben anasına oğlum kızına aşık oldu
Seni annem ablam yerine koydum, kızın benim kızım
Ölümle pençeleşiyorum kadının derdi oğlunun yuvası dağılacak
Ailem benim için uğraşıyor abim hastahanede güvenlikti doktorudur yoğun bakım ziyaretleridir uğraşıyor
Kadının derdine bak al bunları X abla bunlar kızının üzerinden çıkan altınları
Ve yaşadığım bir sürü şey
Siz doğada yaşayan bir serçeyi bir aslanı yada her hangi bir hayvanı kafese kapattığınız da nasıl tepki veriyor hırçınlaşıyor gördünüz mü
Ben hayvan değilim hayvan kadar hırçın da değilim ama artık yaşadıklarımı kaldıracak gecede sahip değilim

Keşke ailenizin evinden dönmeseydiniz. Benim mutsuzluğum onları üzüyor demişsiniz ama ya bu şekilde, eşinizin eziyetiyle yaşamak size çok büyük bir zarar verirse, uzun süreli stres birçok hastalığı tetikliyor. Depresyondasınız ve kötü bir anınızda ya kendinize bir şey yaparsanız? Aileniz asıl o zaman üzülür. Şu anki halinizi bile tam anlamıyla anlasalar zaten perişan olurlar. Onların yanındayken bu kadar kötü değilsinizdir herhalde, eşinizden uzak olduğunuz için daha iyi hissedip bunu onlara yansıtırsanız üzülmezler diye düşünüyorum. Bu arada bir iş bulmaya çalışabilirsiniz, hem herkesten bağımsız olursunuz hem de kafanız dağılır.

psikologtan bahsetmiştim..
Psikologa gitmem gerektiğini hangisine söyleyim
Bir kez devlete gittim kuzenim guatr hastası sürekli antidepresan alıyor onun yanında gitmişken gel sende görün dedi
Adam o zaman yazılan ilaçlara bile sen deli değilsin ihtiyacın yok diyor deşarj olup beynimi uyuşturmamı bile delilik olarak algılıyor

anladım ...
kafeste hayvan bile yaşayamıyor
kesinlikle haklısınız gitmeniz lazım evden
çalışmıyorsunuz sanırım
aileniz size sahip çıkar mı?
ya da eğitiminiz nasıl iş aramaya başlayın şimdiden olmaz mı..

valla ben de deli değilim ama zamanında psikoloğa gittim bu delilik değil ki
insanın normal sağlığı nasıl zaman zaman bozuluyorsa
bazen de psikolojik sağlığı bozuluyor
siz bir insanı düzensiz sağlıksız besleyin sağlıklı olur mu olmaz...bir insan sürekli de kötü durumlarla karşılaşırsa psikolojisi sağlıklı kalır mı ..kalmaz.. aynı şey..

Canım durumuna gerçekten çok üzüldüm. Bu şekilde beklemeye devam edersen, kendini bitirceksin. Bence tüm bu içinde biriktirdiklerini dök ortaya. Bağır, çağır olay çıkart, kır dök evde eşya bırakma. Ki anlasınlar nasıl bir psikolojide olduğunu. Baş edemeyince mecbur götürürler doktora. Evini ayırt ederler. Yok oralı olmaz annenlere göndercek kadar vicdansızlarsa da, zaten bir değerin yok demektir. Hayırlısı olur. Onlar nasıl sana huzur vermiyor, sen de onlara verme. Özellikle eşine. Bazen deliliğe vurmak lazım. İçine ata ata hasta olacaksın yoksa.

illa ki haber vererek yapman gerekmiyor ki.

Ben çalışıyordum işten çıkardılar
Evlendim kazadan çok sonra evde yapamadığımı çalışmak istediğimi söyledim bedenen kısıtlıyım uzun süre ayakta kalamıyorum el işi felan yapamıyorum zorlanıyorum eşim bunu fırsat bilerek çalıştırmam hastasın diyor

Aslında bir çok insana göre rahatım belki başımı sokacak bir ev, eşimin işi ihtiyacımı giderecek kadar gelir ama huzurum yok çünkü her attığım adım her baktığım cisim her söylediğim kelime onlara iğne gibi batıyor
Sesim biraz gür çıkıyor mümkün değil volüm ayarı yok diksiyon dersine gittim sırf sesimi alçalta bilmek için kendi kendime sessiz konuşmak istedim ama yok olmuyor
Yaşadığım şeyler artık çeneme vurmaya başlamış ne kadar istesem de ses kısamıyorum

Sizi gerçekten anlayacağını düşüdüğünüz biriyle konuşun en azından rahatlarsıniz bazen gerçek bir arkdaş aileden daha yakındir insana.

Saray olsa yaşanmaz o evde. Kimsenin sizi bu kadar kısıtlamaya hakkı yok. İlaç bile kullandırtmıyorlarmış, ona bile karışmışlar. Asıl kendileri toptan delirmiş ve sizi de delirtmeye çalışıyorlar bu baskılarla. Bedenen kısıtlı olsanız bile siz de çalışmak istediğinize göre tamamen engel değil, iş fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Eşiniz kadar kazanmayabilirsiniz ama her kuruşunu o ve ailesinden uzak, huzurlu bir şekilde harcamak kesinlikle daha iyi hissettirir. Ayrılmayı düşünmüyorsanız bile uzun bir süre yine uzaklaşıp ondan bağımsız olduğunuzu, size her istediklerini yaptıramayacaklarını kanıtlayıp ciddi bir ders verebilirsiniz.

Endüstriyel otomasyon mezunuyum eski adıyla kontrol ve otomasyon devlette atamam yok özel sektörde çalıştım 2 buçuk yıl evlenince çıkardılar
Geçen yıl ramazandan sonra eşim izin aldı köylerine gittik ben hiç istemedim çünkü biliyorum beni bekleyen şeyleri
Gitmeden başladı kv balayına gidiyorlar
Başkasının evine misafirliğe gidiyorum balayı diyor
Onlar olmadan adım evden adım attıramadım parayı kendi veriyor yemeği kendi alıyor ev sahibine ayıp olurmuş otelde kalsaydık daha mutlu olurdum
Bide ev sahibinin dediğine bak ilk defa evlerine gidiyorum
Beynel sen bizim uyanmamızı niye bekliyorsun erkenden uyanmışsın kahvaltıyı hazırlayıp bizide çağırsaydın ve bunu diyen teyzesi ve benim yaşımda kocaman sağlıklı bir kızı var misafir adabından yoksun kahvaltı hazırlarken herşeyi ben yapıyorum sadece kalkıp çay koyuyor dediği laf bu 7 gün kaldım 5 gün her sabah bunu dinledim
Ve ev sahibi olmadan evden adım atamadım adım balayına çıktı oldu

AL BİRTANE DAHA BENİM KAFADAN BİRİ.. BENDE AYNIYIM NAPAK ÖLEK Mİ ÖLEK..

Bir daha gidersem dönüşüm olmaz o yüzden dayanmaya çalışıyorum ama kimse bunu görmüyor
Teyzesinin bir gelini var zamanında çok çekmiş gıda mühendisi ailesi varlıklı çalışıyormuş çıkartmışlar işten. O sende beni görüyorum diyor. Akıl verir hayatını yaşa evinde uğraş bul aşağı sık inme düzenini kur diye çok konuştuk ilk başlarda ama oda sıkıldı artık ki kazadan sonra çok görüşmedik 7-8 aydır görüşemiyoruz çünkü görüşmemi istemiyor annesi

ailen sahip çıkmıyor mu?
Babam göndermek istemedi annemin haline abilerimin konuşmalarına dayanamadım hepsi benim yüzümden huzursuz oldu
Şimdi desem böyle çekip alırlar elinden
Eşimi seviyorum o yüzden susmaya çalışıyorum
Eşim kimsesiz annesi var ama yok çünkü anne anne değil cahil bir insanın nasıl bir eğitim vermesini beklersiniz
Bazen çok kızıyorum kırılıyorum hıçkırıklara boğuluyorum ama onun gözlerine baktığım zaman herşeyi anlıyorum öyle masum çaresiz tecrübesiz bakıyor ki
Bırakmak istemiyorum

bol dua et biraz allaha yönel ozaman bosluk falan kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…