• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öyle bir kitap önerin ki umut olsun.. ışık olsun..

didecinna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
1.050
192
73
Kızlar, bir arkadaşım var. Küçükken ailesini kaybetmiş. Türlü zorluklar yaşamış. Gerçekten kendini çok iyi yetiştirmiş. Akrabaları çok destek olmuş ama ettikleri laflar da içinden yıllardır çıkmamış. Hala aklına gelince gözleri falan dolar o derece... Benimle yaşıt 24 yaşında. Üzüntülerinden dolayı hastalanmış ve bir çok şey sonunda karamsar bir insan olmuş.

Mesela şuan ben evlilik hazırlığındayım. Benimle beraber hayaller kuruyor vs ama hemen ya şöyle olursa. Benim şu şu kesin böyle kötü biter gibi gibi yaşanmışlıklardan ötürü geleceğe karamsar bakmakta.

Ben destek olmaya çalışıyorum ama her zaman yanyana değiliz ve ben de bir pollyanna falan değilim. Ona daha iyi yardımcı olmak istiyorum. Neler yaşarsak yaşayalım bunlar sınavdır, gelecekte güzel günler bizi bekliyor diye bazen umutla konuşuyor. Sonra bunlar uçup gidiyor. Üzülüyorum ben de...

Bu noktada önerebileceğiniz, yol gösterici, iyimser düşünmeyi sağlayan kitaplar nelerdir? Ben biraz araştırdım ama tavsiyelere daha çok güvenirim...

Khaled hosseini - Bin muhteşem güneş.. İki kadının kesişen yaşamı, küçük yaşta evlendirilen kızlar, hamile kalamayan kadınlar, babaya yada çocukluk aşkına duyulan geçmişe gömülmüş aşklar.. Arkadaşının işine yarayacağını düşünüyorum çünkü bir insanın çıkmaz yollarının nasıl düzlüğe çıkabileceğini gösteriyor..

Khaled Hosseini meşhuur Uçurtma avcısınında yazarıdır bilirsiniz, uçurtma avcısı benim hayata bakış açımı değiştirmişti ağlaya ağlaya okuduğum ilk kitaptır... Ama arkadaşının bin muhteşem güneşi okuması daha doğru gibi, bin muhteşem güneş ''kadın'' ı anlatmış.. vakti varsa her ikisinide okusun sende oku herkes okusun.. Bu kitaplar ilaç gibi. Abartmadığımı kitabı okuyunca anlayacaksınız.

Gretchen Rubin-Mutluluk Projesi

Nil Gün-Küçük Pembe Mutluluk Kitabı - Mutluluk Bir Seçimdir

Back