• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovülasyon testime bakar mısınız kızlar 🥰

mm3s

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2022
10
0
1
kızlar merhaba 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk aylarında doğum kontrol hapıyla korunuyordum daha sonra geri çekilme yöntemiyle korunmaya başladık. 5-6 aydır adet düzensizliği yaşıyorum adet döngüm 50 güne kadar çıktı bazı aylarda. Dr stresten olabileceğini söyledi. Hormon testinde değerlerim normal çıktı. Bu ay denemeye başladık ovülasyon testi kullanıyorum adetim bitikten 10 gün sonra kullanmaya başladım sonuç sürekli çift çıkıyor sizce neden olabilir yardımcı olursanız yorumlarsanız çok sevinirim. Uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏🏻

Eklentiler

• 9F7DB0E5-7934-41D2-AE3B-F8C40CF2E925.webp
    9F7DB0E5-7934-41D2-AE3B-F8C40CF2E925.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 150
kızlar merhaba 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk aylarında doğum kontrol hapıyla korunuyordum daha sonra geri çekilme yöntemiyle korunmaya başladık. 5-6 aydır adet düzensizliği yaşıyorum adet döngüm 50 güne kadar çıktı bazı aylarda. Dr stresten olabileceğini söyledi. Hormon testinde değerlerim normal çıktı. Bu ay denemeye başladık ovülasyon testi kullanıyorum adetim bitikten 10 gün sonra kullanmaya başladım sonuç sürekli çift çıkıyor sizce neden olabilir yardımcı olursanız yorumlarsanız çok sevinirim. Uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏🏻

Test T eğer Kontrol C den koyu ise yumurtlama vardır. Bazı testlerinizde örneğin 29.11 bunu görebiliyoruz. Düzenli beslenin, stresi azaltın herşey yoluna girecektir.

Pkonuz var mı acaba Lh hormonu hep yüksek seyretmiş adet düzensizliğinizde varmış pcos olabilirsiniz belki hormon baktırın isterseniz adetin 3.günü önceden baktırdıysanız atın bi sonuçları belki yorum yapan olur her bebek isteyen anlıyor az çok hormonlar da olmasa bile vajinal ultrasonda pko çıkabiliyor

Test T eğer Kontrol C den koyu ise yumurtlama vardır. Bazı testlerinizde örneğin 29.11 bunu görebiliyoruz. Düzenli beslenin, stresi azaltın herşey yoluna girecektir.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için yumurtlama oldu mu anlayamadım pek bilgim yok bu konularda

Pkonuz var mı acaba Lh hormonu hep yüksek seyretmiş adet düzensizliğinizde varmış pcos olabilirsiniz belki hormon baktırın isterseniz adetin 3.günü önceden baktırdıysanız atın bi sonuçları belki yorum yapan olur her bebek isteyen anlıyor az çok hormonlar da olmasa bile vajinal ultrasonda pko çıkabiliyor
Farklı 2 dra gittim gecikmeden kaynaklı Hormon tahlillerinde bir sıkıntı gözükmüyor farklı bir test yada vajinal ultrason yapmadılar. geçen ay baktırmıştım değerlerime görsel ekliyeyim dileyen anlayan arkadaşlarımız yorumlabilir

Eklentiler

• 544BC5ED-D8E6-4040-95C0-A786C92EB9C6.webp
    544BC5ED-D8E6-4040-95C0-A786C92EB9C6.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 141
Farklı 2 dra gittim gecikmeden kaynaklı Hormon tahlillerinde bir sıkıntı gözükmüyor farklı bir test yada vajinal ultrason yapmadılar. geçen ay baktırmıştım değerlerime görsel ekliyeyim dileyen anlayan arkadaşlarımız yorumlabilir
Burada sadece lh var fsh amh prolaktin estradiol tsh bunlarda bakılmalı bir tek lh a göre yorum yapılamaz

Burada sadece lh var fsh amh prolaktin estradiol tsh bunlarda bakılmalı bir tek lh a göre yorum yapılamaz
Onlarıda paylaşıyorum inşallah yorumlayan arkadaşlarımız olur 🙏🏻

Eklentiler

• E11F6BFC-2B48-494B-AD5D-08986809335D.webp
    E11F6BFC-2B48-494B-AD5D-08986809335D.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 139
Onlarıda paylaşıyorum inşallah yorumlayan arkadaşlarımız olur 🙏🏻
Evet pko gibi görünüyor lh hormonu fsh tan bir buçuk kat yüksek oluşu pko göstergesi estradiol de fazla yüksek siz başka bir doktora daha gidin ama yüksek ihtimal pko duruyor vajinalde bi bakılır

Canım testlerin çok şüpheli. Bu duruma göre ya hamilesin. Yada pcosdan dolayı testlerin hep pozitif çıkmış yumurtlama olmuyor demek buda lh yükseliyor ama yumurta çatlamyor bu şekilde de gebelik olmaz. İki durumdan biri. Eğer hamile değilsen yumurtlayamyorsun bır doktora görünmeni tavsiye ederim

Canım testlerin çok şüpheli. Bu duruma göre ya hamilesin. Yada pcosdan dolayı testlerin hep pozitif çıkmış yumurtlama olmuyor demek buda lh yükseliyor ama yumurta çatlamyor bu şekilde de gebelik olmaz. İki durumdan biri. Eğer hamile değilsen yumurtlayamyorsun bır doktora görünmeni tavsiye ederim
hamile değilim sanırım pcostan dolayı böyle çıkıyor çok tecrübesizim bu konuda haftaya gidicem doktora inşallah Allah nasip eder hayırlısıyla evlat sahibi olmayı 🙏🏻

Lh hormonunu düzenlenmen gerekiyor ozmn adet tarlusal kullanıp adet olup 2 veya 3. Günü bütün hormon testlerini ver doktorun gereken değerlendirmeyi yapacaktır.

Evet pko gibi görünüyor lh hormonu fsh tan bir buçuk kat yüksek oluşu pko göstergesi estradiol de fazla yüksek siz başka bir doktora daha gidin ama yüksek ihtimal pko duruyor vajinalde bi bakılır

Prolaktin = 9.67
TSH = 3.389
Lüteinizan ( LH ) 3.18
Estradiol= 171
Follikül Stimülan = 3.69
Benimde hormon test sonucum bu şekilde kötü mü 😔

Prolaktin = 9.67
TSH = 3.389
Lüteinizan ( LH ) 3.18
Estradiol= 171
Follikül Stimülan = 3.69
Benimde hormon test sonucum bu şekilde kötü mü 😔
Gebelik istiyorsanız 2 buçuk altında tsh isteniyor birde estradiol yüksek çıkmış doktor daha detaylı anlatacaktır görüşünce 😊

Doktor normal dedi tahlil sonuçlarıma 🥰
Gebelik istiyorsanız eğer tropit normal değil ama ufak çapta bi ilaç başlanabilir tüm dinlediğim gittiğim doktorlar troiti 2 buçuk altı istiyor😊

Hiç bi ilaç başlatmadı doktorum içmediğim yemediğim bittiler kalmadı ama
Yaa öylemi bazı bitkiler hormon değerlerini bozabiliyor lütfen dikkat et bir doktora daha göster hormon sonuçlarını

Back