- 8 Ağustos 2014
- 253
- 62
-
- Konu Sahibi Cileklipasta91
yani kisacasi su elinde tuttugun testlerin ikisi de negatif.4 5 gun once yumurtlama gunumu yakaladim 2 gun once yaptim yine cizgi yok denicek kadar azdi bugun yaptim 2 .cizgi cikti biraz silikk 2. Kez mi yumurtluyorum acaba bunu bilen ve yasayanlar yardim edin lutfen
Tesekkurler cevapnicin biliyorum soylediginizi ben 4 5 gun once yakaladim yumurtlamami sadece cizginin silinmesini takip ediyordum bugum tekrar boyle cikmasina anlam veremedim yani tekrar mi yukselmeye basladi o hormonum ondan actim topigicanim ovu testlerinde ikinci cizgi pozitif anlamina gelmiyor. testin pozitif olmasi icin ikinci cizginin C cizgisinden daha koyu olmasi gerekiyor.
ovu testleri LH seviyesini olcuyor ve kadinlarda LH her zaman var. Sadece ovulasyondan iki gunce LH seviyesi maksimum noktasina ulasiyor. iste bu gunlerde ovu testlerinde iki cizginin ayni koyulukta ya da test cizgisinin control (C) cizgisine gore daha koyu olmasiyla olusuyor.
Galiba yaa bakalim tekrarlicam bikac gun nasil seyredicekevet, normal seviyenin biraz ustune cikmis gibi. ozelliklede o saatlerde sivi aliminizi kestiyseniz, normal bu kadar koyu cikmasi. zaten inisli cikisli az da dengesiz bir hormon kendisi :)
ama canım benim yumurtlama günüm geçticanim ovu testlerinde ikinci cizgi pozitif anlamina gelmiyor. testin pozitif olmasi icin ikinci cizginin C cizgisinden daha koyu olmasi gerekiyor.
ovu testleri LH seviyesini olcuyor ve kadinlarda LH her zaman var. Sadece ovulasyondan iki gunce LH seviyesi maksimum noktasina ulasiyor. iste bu gunlerde ovu testlerinde iki cizginin ayni koyulukta ya da test cizgisinin control (C) cizgisine gore daha koyu olmasiyla olusuyor.
Herkesin farkli canim ya belkide ynurtluyorumdur tavuk gibi :)ama canım benim yumurtlama günüm geçti
2 gün boyunca hiç c çizgisi kadar yada daha yoğun koyu olmadı
ama canım benim yumurtlama günüm geçti
2 gün boyunca hiç c çizgisi kadar yada daha yoğun koyu olmadı
sekerim ben de aynen oyle dusundum ama megersem benim bu ay duzenim bozulmus. yani ben her ay 29 gunde adet oluyorum bazen 30 a kayiyor o kadar. bu ay yeni hesabima gore 41 gun olacak adetim!! ovu testleri olmasaydi BATimin kaydigini anlayamayacaktim. Benim SAT 9 haziran ve 8temmuz gibi adet olurum diyordum, hala ne gelen var ne giden. 6 gun gecti.
burda tecrubeli arkadaslar sayesinde gec ovulasyonu ogrendim ve doktora gidip sorma sansim oldu. benim tahmin ettigim ovu donemlerim 22-27 haziran arasiydi. bu aralarda ovu testlerim daha onceki zaman gore daha koyu cikti ve ben ovulasyon gecirdigimi dusundum. ama daha sonra 3-5 temmuz arasi gayet koyu iki cizgi gordum ovu testlerimde. doktorum dedi ki 22 haziran haftasi ovulasyon olman gerekiyormus ama bir sekilde vucudun bunu engellemis ( o ara uzun yolculuk yaptim, buyuk ihtimal sebebi o). ovulasyonum on gun kadar gecikince, benim BAT da kaymis. yani yeni BAT'im 5temmuz + 14 gun = 19 temmuz. 9 haziran - 19 temmuz arasi adet dongum bu ay. ve hayatimda ilk defa bu kadar uzun oldu bu!
yani anlayacagin ben de ovulasyonumun gectigini dusunuyordum. hatta acikcasi 3-5 temmuz arasi (BATima bi kac gun kala) ovu testlerini koyu gorunce hamileyim ben diye havalara girdim. ne yazik ki bos heves cikti. ustelik sadece 3 unu degerlendirdik esimle. amin durust bilgim olsaydi 4u ve 5i de degerlendirir, hamile kalma sansimi arttirirdim. ama ben de ki ne havaysa, amaaan zaten hamisimdir deyip ilgilenmedim bu donemle.
o yuzden bence isinizi saglama alin. eger ki ovu testi cift cizgi diyorsa, o aksam bir kac mum yakin :))
hımmm canım demek yolculuk yüzünden düzenin bozuldu
benimde döngüm 28 29 gün arası
çift çizgiyi 10 -11 temmuz gibi gördüm ve değerlendirdik
artık hiç çizgi çıkmıyor
ama koyu çıktığı günler de hiç c çizgisi kadar olmadı
hatta testtede c kadar yada daha koyu çıkar yazıyordu
iyiki beklememişim yoksa bu ayı da kaçıracaktım
şimdi de bekliyorum öyle
benim de 41 gün olsa ben bebek kıyafetleri bile almaya başlardım :)
ay tatlim 41 kere masallah diyorum da... ben her sabah bisilerin ustune cisimi yapip negatif sonucunu alip hayata geri donuyorum! :)ben öye
hayatimda bu kadar bisiyi bekledigimi hatirlamiyorum yeminle!! artik hamile degilsem de adet olsam... en azindan ovulasyon falan beklerdim. neyse bes hafta bekledim, bir bes gun daha beklerim herhalde
geçen ay ben de çok ümitle bekledim
adet olunca da hüngür hüngür ağladım
ama senin durumun daha vahim
ne biri ne öbürü
beklemek insanı deli ediyor
bekleyelim bakalım inşallah bu ay güzel haberler veririz birbirimize