• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovulasyon testi yardımmm

• Konu Sahibi Konu Sahibi Fdle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fdle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017
81
32
88
Merhabalar 26 Şubat'ta boş gebelikten kürtaj oldum dün de içime bir his doğdu yani bedenime göre öyle yordum yumurtalarımın geliştiğini hissettim ovulasyon testi yaptım çift çizgi çıktı bugün de aynı sekilde çift çizgi çıktı yumurtam çatlamıyor mu acaba foto koysam buraya yardımcı olabilir misiniz rica etsem ilk kez ovu kullanıyorum

Eklentiler

• 1000034959.webp
    1000034959.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 51
Ve bende hafif bir şekilde pcos var adetlerim bazen çok düzenli olur yılda 1 , 2 kez 40-50 günü bulur 5 yaşında kızım var evliliğimin 9.ayında ona kendiliğinden hamile kaldım ikinciyi düşünüyoruz

Çatlama olmamış yapmaya devam edin pcoslarda çatlama sorun oluyor diye duymustum. Bol havuç yiyin

Değil mi henüz çatlamamış ama biz 2 gündür değerlendiriyoruz
Catlamamis.. çünkü iki çizginin de aynı tonda olmaması lazım özellikle t çizgisi silik olması lazim... Bazen iki gün sonrası çatlama gerçekleşebiliyor benimde bu ay öyle oldu iki gün yumurtlama gördüm üçüncü gün çatlama

Merhabalar 26 Şubat'ta boş gebelikten kürtaj oldum dün de içime bir his doğdu yani bedenime göre öyle yordum yumurtalarımın geliştiğini hissettim ovulasyon testi yaptım çift çizgi çıktı bugün de aynı sekilde çift çizgi çıktı yumurtam çatlamıyor mu acaba foto koysam buraya yardımcı olabilir misiniz rica etsem ilk kez ovu kullanıyorum
Pozitif canım 8 saat sonrasında tekrar yap aynı çıkarsa pozitif

Catlamamis.. çünkü iki çizginin de aynı tonda olmaması lazım özellikle t çizgisi silik olması lazim... Bazen iki gün sonrası çatlama gerçekleşebiliyor benimde bu ay öyle oldu iki gün yumurtlama gördüm üçüncü gün çatlama
Ovulasyon testi

Son düzenleme:
Ovulasyon testi hakkında lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin çünkü test eğer silikse ovülasyon gerçekleşmemiş yani yumurta olgunlaşmamış demek ovulasyon testi ile çatlatma takip etmek çok zor bir durum ovulasyon testi ile yumurtanın olgunlaşması ve idrardaki LH değerinin yükselip yükselmediği hakkında bilgi alınabilir
Yazdığımı doğru algilayin şuan test pozitif yumurtlama görünüyor. Ama Hanfendi çatlamayi soruyor.. yumurtlama yaşadıktan sonra test siliklesmeye başlarsa yumurta çatlamış demek siz bilmiyorsaniz karışmayın bence... Ayrıca benim hanfendiye yazdığıma takılmak yerine siz dogruyu yönlendirin o halde. İyi günler

Yazdığımı doğru algilayin şuan test pozitif yumurtlama görünüyor. Ama Hanfendi çatlamayi soruyor.. yumurtlama yaşadıktan sonra test siliklesmeye başlarsa yumurta çatlamış demek siz bilmiyorsaniz karışmayın bence... Ayrıca benim hanfendiye yazdığıma takılmak yerine siz dogruyu yönlendirin o halde. İyi günler
Ya kusura bakma ben seninle yazdığını şu anda okuduğum zaman ben farklı algılamışım senin dediğini de doğru arkadaş olsaydın testini koyunca ben pozitif negatifliğini yorumladım tekrar kusura bakma

Çok teşekkür ediyorum bugün akşama misafirim olacak fakat gece de olsa yine yapacağım testi ve yarın da yapacağım eşim her türlü değerlendirmekten yana ama bakalım kısmet hayırlısı 🙏

Çok teşekkür ediyorum bugün akşama misafirim olacak fakat gece de olsa yine yapacağım testi ve yarın da yapacağım eşim her türlü değerlendirmekten yana ama bakalım kısmet hayırlısı 🙏
Rica ederim ama dikkat edin gece yapılan testler iyi sonuç vermez. En son 8 de yapılabilir diye biliyorum.. tabi siz aldığınız testin yanında gelen kılavuzunu inceleyin orda yapilacak saatler yazar.

Arkadaşlar zaten çatladığını göstermiyor bu test. Teknik olarak olay şu… Vücutta LH hormonu normal seyrinden bir anda pik yapıyor, amaç çatlatmak değil aslında. Yumurtayı bir anda büyüyebileceği max seviyeye çıkarıyor bu da çatlama eğilimindeyse eğer yumurta çatlıyor. Arada geçen süre 36 saat. Bu 36 saate dikkat etmek gerekli. İşte çatlatma iğneleri tam da bu mantıkla çalışıyor. İğne vuruluyor, vücutta LH hormonu seviyesi bir anda yükseliyor, ve tahmini 36 saat içinde yumurtanın çatlamasını sağlıyor. Burada bizi bağlayan aslında LH hormonu pik yaptığı andaki yumurtanın büyüklüğü.
Örneğin bir tedavimde yumurtam bir türlü çatlamadı 18 mm oldu doktor çatlatma iğnesi yaptı, yumurta mac seviyeye ulaştı iğneden dolayı, fakat çok büyüdüğü için çatlamadı, folikül kisti oldu aspre etmek zorunda kaldılar. Bizim şu saatten sonra yumurtamızın sağlıklı bir seviyeye ulaşmasını beklemekten başka çaremiz yok

Arkadaşlar zaten çatladığını göstermiyor bu test. Teknik olarak olay şu… Vücutta LH hormonu normal seyrinden bir anda pik yapıyor, amaç çatlatmak değil aslında. Yumurtayı bir anda büyüyebileceği max seviyeye çıkarıyor bu da çatlama eğilimindeyse eğer yumurta çatlıyor. Arada geçen süre 36 saat. Bu 36 saate dikkat etmek gerekli. İşte çatlatma iğneleri tam da bu mantıkla çalışıyor. İğne vuruluyor, vücutta LH hormonu seviyesi bir anda yükseliyor, ve tahmini 36 saat içinde yumurtanın çatlamasını sağlıyor. Burada bizi bağlayan aslında LH hormonu pik yaptığı andaki yumurtanın büyüklüğü.
Örneğin bir tedavimde yumurtam bir türlü çatlamadı 18 mm oldu doktor çatlatma iğnesi yaptı, yumurta mac seviyeye ulaştı iğneden dolayı, fakat çok büyüdüğü için çatlamadı, folikül kisti oldu aspre etmek zorunda kaldılar. Bizim şu saatten sonra yumurtamızın sağlıklı bir seviyeye ulaşmasını beklemekten başka çaremiz yok
Evet çok haklısınız benimde yumurtam aslında büyüyor ama çatlamıyor yada geç çatlıyor oda sağlıksız oluyor buna çözüm bulamıyorum büyümeye büyüyor orada sorun yok hatta aynı anda 2 3 yumurta bile büyüyebiliyor ama çatlamadığı zaman kist oluyor çatladığı zaman ise sağlıksız oluyor

Gece 12de yine yaptım ve yine koyu sanırım yine büyüyecek ama çatlamayacak 😑

Eklentiler

• 1000035055.webp
    1000035055.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 23
Back
X