• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testi yardım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

mylittlemiracle

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
261
155
33
35
60D632CF-02C4-4F04-A6B8-7943133FDD00.jpeg
8DAC50E4-2C31-48F3-B148-C624703A0AB7.jpeg
Kızlar iki gündür ovulasyon testinde çift çizgi görüyorum. Anlayan varsa bakar mısınız? Pozitif değil mi ? İlk resim dün yaptığım. O biraz daha silik ana bugün tam koyulaştı sanki?

Eki Görüntüle 2116889 Eki Görüntüle 2116886 Kızlar iki gündür ovulasyon testinde çift çizgi görüyorum. Anlayan varsa bakar mısınız? Pozitif değil mi ? İlk resim dün yaptığım. O biraz daha silik ana bugün tam koyulaştı sanki?
Benim de böyle iki gün oluyordu. Yumurtanın ömrü uzun olunca oluyormuş. Yani yumurtlamışsın ama 2 gün boyunca çatlamamış. Yumurtlamayı bugün kabul edersin daha koyu çünkü.

Benim de böyle iki gün oluyordu. Yumurtanın ömrü uzun olunca oluyormuş. Yani yumurtlamışsın ama 2 gün boyunca çatlamamış. Yumurtlamayı bugün kabul edersin daha koyu çünkü.
Cevap için teşekkür ederim siz ovulasyon testiyle mi hamile kaldınız?

Rica ederim. İlk kullandığım ay hamile kaldım. Ondan mı bilmiyorum ama bi çok şey yapıyordum.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Darısı başıma :) Ovulasyonda çift çizgiyi görünce hangi günleri değerlendirmiştiniz hatırlıyormusunuz ?

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Darısı başıma :) Ovulasyonda çift çizgiyi görünce hangi günleri değerlendirmiştiniz hatırlıyormusunuz ?
Amin. İnşallah. Hatırlıyorum. 25-26 ocak koyuydu bende 26 tam koyuydu. İlişkilerde 24-25-26 oldu. Hepsi de akşam. Pik olduktan sonra 3 gün olmadı.

Merhaba, ikincisi daha koyu sizin de dediğiniz gibi. Yarın da yaparsanız kesin emin olabilirsimiz (belki bundan da koyu çıkar) ama bu günleri değerlendirmeye başlayın :)
Bu testler LH denen hormonun miktarını ölçüyor. LH hormonu yeterince yükseldiğinde yumurtlamayı yani çatlamayı tetikliyor. Bazı kadınlarda daha uzun süre tepe değerde kalırken, bazısında kısa süre pik yapıp düşebiliyor. En koyu halini gördükten 12-36 saat sonra çatlama olabiliyor. Çatlama olduktan sonra da yumurtanın ömrü 12-24 saat.

Merhaba, ikincisi daha koyu sizin de dediğiniz gibi. Yarın da yaparsanız kesin emin olabilirsimiz (belki bundan da koyu çıkar) ama bu günleri değerlendirmeye başlayın :)
Bu testler LH denen hormonun miktarını ölçüyor. LH hormonu yeterince yükseldiğinde yumurtlamayı yani çatlamayı tetikliyor. Bazı kadınlarda daha uzun süre tepe değerde kalırken, bazısında kısa süre pik yapıp düşebiliyor. En koyu halini gördükten 12-36 saat sonra çatlama olabiliyor. Çatlama olduktan sonra da yumurtanın ömrü 12-24 saat.
Çok teşekkürler cevap için. Söylediğiniz gibi hem öncesini hem sonrasını değerlendirdim inşallah gelir bebeğim bu ay bana :)

Bu testler nasil yapiliyo ve fiyati ne kadar?
Ben internetten 30 tane ovulasyon 8 tane gebelik testi set halinde 30-40 lira arası bir fiyata aldım. Eczanede 5 tanesi ovulasyon testi bu fiyataydı. Kesinlikle internetten alın ben memnun kaldım. Hergün aynı saatte ve testi yapmadan 4 saat önce sıvı alımını keserek yaptım. Test idrarla yapılıyor bildiğimiz gebelik testi gibi. İlk defa yaptığım için adetim biter bitmez başladım yapmaya. Koyu çizgiyi 14 ve 15. Günlerde gördüm. Bu demek oluyor ki 16. Günde yumurtladım. Ben hep 14. Gün diye düşünüp ilişkileri ona göre ayarlamaya çalışırken bu ay öğrendim ki 16. Gün yumurtluyormuşum.

Back