Gebeliğe Hazırlık OVÜLASYON TESTİ İLE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Leyla Yurt

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2018
266
219
23
Ovülasyon testini yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Saat 12:00-16:00 aRası yapılması çok uygun bir saat aralığı çünkü LH hormonu en yüksek bu saatlerde vücutta bulunuyor. Bu testi yapmadan en az 2 SAAT ÖNCE sıvı alımını durdurmuş olmanız gerekiyor, eğer idrarınız gelirse tutmayın mutlaka yapın, tekrar gelecektir illaki idrarınız. LH HORMONU vücutta hep olduğu için t çizgisi silik çıkabilir bu yumırtlama değildir.
Test üzerindeki C çizgisi CONTROL anlamındadır yani KONTROL test çalışıyor demektir. BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN T ÇİZGİSİDİR.
Ne zaman anlarım yumurtladığımı?
T ÇİZGİSİ C ÇİZGİSİ KADAR KOYU
T ÇİZGİSİ C ÇİZGİSİNDEN DAHA KOYU bunlar yumurtlamadır.
Bilinen bir yanlışlık vardır önemli olan ÇATLAMADIR. YUMIRTLAMAYI GÖRDÜK o günü değerlendiriyoruz ertesi gün aynı saatlerde tekrar test yapıyoruz, T ÇİZGİSİ HALA KOYU İSE YUMURTLAMA DEVAM EDİYOR YANİ YUMURTA ÇATLAMA İÇİN OLGUNLAŞMA SÜRECİNDE. ama biz devam ediyoruz değerlendirmeye. T ÇİZGİSİ ne zaman silikleşir o zaman ÇATLAMA OLMUŞ DEMEKTİR. Peki çatlama olduğunda ne yapıyoruz
Pazartesi yumurtladı
Salı çatladı
Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe günü ilişki sonra bir gün sonra tekrar ilişki sonra ara gün aşırı yapmaya çalışıyoruz. Çatlama görüldükten sonra test yapmaya artık gerek yoktur. İlişki sonrasın5-10 dakika ayağa kalkmaz ve o gece duşa girmezseniz iyi olur.
Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

Leylacım iyi öğrenmişsin tebrik ederim

Sağolasın canım
ayy yeni konu açmışsın ben sayfa var ya oraya yazdığını sandım ordan da mesaj gelince bunu oraya yazdığımı düşünüyordum... bulamayınca yahu nereye yazdım tebrik mesajını diye ara ara buldum neyse ki...:)

iyi yapmışsın canım sen ovülasyon testi yapıyor musun

Çok sağol gerçekten şu bilgileri arıyordum sonunda birisi düzgün açıklamış

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim ben de bu ay deneyeceğim inşallah tutar :) yanlız bir sorum olacaktı pzt salı çarşamba perş diye örnek verdiniz ya her gün mü ilişki olması lazım ? Yoksa gün aşırı mı ?

iyi yapmışsın canım sen ovülasyon testi yapıyor musun
Canım bugün benim adetimin bittginin 7. gün ilk 5 gün çizgilerim silik çıktı 3. ve 4.gün diğerlerine göre daha koyuydu Ben anlamadım o zaman mı yumurtladım yoksa daha yumurtlayacak mıyım adetten sonra yumurtlanir mi hemen

Merhaba yazınızı okudum.ovulasyon testine yeni başladım. Bakabilirmisin iz acaba yumurtlama olmuş mu.

Eklentiler

• IMG_20200917_214028.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 63
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…