• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ovulasyon testi hakkında yardımcı olabilirmisiniz...

benimminikkuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
225
10
48
Sakarya
merhaba arkadaşlar ben bu ovulasyon testini merak ediyorum.1 yıldır bebek istiyoruz fakat olmuyor yumurtlama takibi için doktorum iki günde bir gelmemi söyledi ama çalıştığım için böyle bir şansım yok.bu yumurtlama takibi dediği şey yumurtlayıp yumurtlamadığımı öğrenmek için ise bunu yumurtlama testinde de öğrenebilir miyim?yani doktorun takibi kadar iyi olmasa da bana bir fikir verirmi?
birde ovulasyon testi için bildiğiniz iyi bir marka önerebilir misiniz? şimdiden teşekkürler...

canım ben netten aldım gittigidiyor.com da markalar belli zaten fiyatlrıda uygun adetin bittikten sonra 12, günü falan başla çünkü her kadının değişiyor yumurtlama günü her gün aynı saatte yapmaya çalış ve en 2 saat öncesi pek fazla sıvı tüketme yumurtlama gününe girdiğinde ilk çıkan çizginin yanında diğer 2. çizgi belirmeye başlıyor 2. çizgi ilk çizgi gibi aynı renkte yada daha koyu olduğu zaman yumurta rahimden atılıyor demek ve 24/36 saat içinde spermle buluşma süresi var ona göre bu zamanı değerlendiriyorsun.

teşekkür ederim cnm çok saol doktorum iki günde bir gel diyince çok üzüldüm iş yerimden dolayı gitmem mümkün değil bir gün için bile zor izin alıyorum umarım yumurtlayıp yumurtlamadığımı görürüm en azından çok saol canım.

tabii canım zar zor izin alıoz zaten işlerden 2 günde bir nerdeee ayda bikere bile giderken sorun oluyorda

canım ben de pcoluyum bana da doktor kullanmamaı söyledi adetimin 9.günü başladım yapmaya sonuç hep negatifti. Bir önceki adet günümü 3 gün geçince ve sonraki günlerde ancak pozitifi gördüm şimdi meraktan çatlayacağım bekliyorum

Cnm benim inşallah hayırlı haberini duyarım. Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmaz. Elbet olacak ama zamanı var belli ki hayırlısı ne zamansa o zaman olur inşallah.

canım ben netten aldım gittigidiyor.com da markalar belli zaten fiyatlrıda uygun adetin bittikten sonra 12, günü falan başla çünkü her kadının değişiyor yumurtlama günü her gün aynı saatte yapmaya çalış ve en 2 saat öncesi pek fazla sıvı tüketme yumurtlama gününe girdiğinde ilk çıkan çizginin yanında diğer 2. çizgi belirmeye başlıyor 2. çizgi ilk çizgi gibi aynı renkte yada daha koyu olduğu zaman yumurta rahimden atılıyor demek ve 24/36 saat içinde spermle buluşma süresi var ona göre bu zamanı değerlendiriyorsun.

valla hepsi iyi canım tekli olandan değil de 5lilrrden al 25 tl civarı ben galenik aldım iyiydi

arkadaşım benim ilk bebeiş deneme çalışmam ağustos ayında idi olmadı eylüldenedik onu ovulasyon testi ile yaptım gene olmadı bakalım işte 12 sinde adetim oldum önümüzdeki ay alıcaz haberi olumlu yada olumsuz kasım ayına kaldık anlican.. :)

merhaba... bende bu ay aldım ovulasyon testini benim eşim her zaman evde olamıyor nöbete kaldığı oluyor nöbette olduğu gün iki çizgi çıkarsa bir gün sonra ilişkiye girsek olurmu ki

merhaba... bende bu ay aldım ovulasyon testini benim eşim her zaman evde olamıyor nöbete kaldığı oluyor nöbette olduğu gün iki çizgi çıkarsa bir gün sonra ilişkiye girsek olurmu ki

merhaba seni yanlış yönlendirmek istemem ama benim bildiğim kadarıyla yumurta 24 saate kadar yaşıyor birgün sonrası olsun diye düşünme zaten yumurtlamadan önce eşinle beraber olman daha iyi olur çünkü erkek spermi 72 saate kadar yaşayabiliyor dolayısıyla sen yumurtlamadan öncede eşinle beraber ol ki yumurtladığın da spermler orda olsun böylece sende aman günüm kaçtı deme benden tavsiye bence adetinin bittiği gün başla ve gün aşırı beraber olun bu şekilde hiç kaçarı yoktur :)

merhaba arkadaşlar ben bu ovulasyon testini merak ediyorum.1 yıldır bebek istiyoruz fakat olmuyor yumurtlama takibi için doktorum iki günde bir gelmemi söyledi ama çalıştığım için böyle bir şansım yok.bu yumurtlama takibi dediği şey yumurtlayıp yumurtlamadığımı öğrenmek için ise bunu yumurtlama testinde de öğrenebilir miyim?yani doktorun takibi kadar iyi olmasa da bana bir fikir verirmi?
birde ovulasyon testi için bildiğiniz iyi bir marka önerebilir misiniz? şimdiden teşekkürler...

Merhaba, ovülasyon testi LH seviyenizin ne zaman yukseldiğini gösterir bu da ovülasyon zamanınıza tekabül eder. Doktorunuz yumurta takibi için çağırdığı zaman evet yumurtlama zamanınıza bakmak için çağırır ama aynı zamanda çatlayıp çatlamadığını söyler. Bu açıdan yumurtlama takibi çok önemlidir. Testlerle bunu öğrenemezsiniz ve zaten testler 2-3 içinde yumurtlayacağınızı söyler tam vaktini vermez. Çatlama oluşması için de yumurtanın büyüklüğü önemli diye biliyorum mesela yumurta takibinde kaç cm. büyüdü ne zaman çatladı vs. gibi soruların hepsine cevap alabilirsiniz. Yakınlarınızda poliklinik vs. yok mu? Onlar bakar mı bilmiyorum tabi...

Merhaba, ovülasyon testi LH seviyenizin ne zaman yukseldiğini gösterir bu da ovülasyon zamanınıza tekabül eder. Doktorunuz yumurta takibi için çağırdığı zaman evet yumurtlama zamanınıza bakmak için çağırır ama aynı zamanda çatlayıp çatlamadığını söyler. Bu açıdan yumurtlama takibi çok önemlidir. Testlerle bunu öğrenemezsiniz ve zaten testler 2-3 içinde yumurtlayacağınızı söyler tam vaktini vermez. Çatlama oluşması için de yumurtanın büyüklüğü önemli diye biliyorum mesela yumurta takibinde kaç cm. büyüdü ne zaman çatladı vs. gibi soruların hepsine cevap alabilirsiniz. Yakınlarınızda poliklinik vs. yok mu? Onlar bakar mı bilmiyorum tabi...

cevabın için teşşekkür ederim cnm malesef poliklinik yok olsa da benim zamanım yok :( iş yerim sapancada evim adapazarı merkezde servisim var da işe öle geliyorum yoksa iş yerime dolmuş,otobüs,taksi bile yok dağın başında bi yer burası işten izin alsamda gitmesi sorun gelmesi sorun tabi ki doktorun bakması çok önemli belki yumurtluyorum ama çatlamıyo olabilir ama ya işten çıkıcam yada bir müddet daha böle gidicek biraz önce çok yakın bir arkadaşımın doğum haberini aldım hem çok sevindim hemde çok buruldum ağladım rabbimde bana bir gün nasip edermi diye bütün gün bu sitedeyim kafayı bebekle bozdum resmen ama şuna inanıyorum ki Rabbim çok büyük!!!

arkadaşım benim ilk bebeiş deneme çalışmam ağustos ayında idi olmadı eylüldenedik onu ovulasyon testi ile yaptım gene olmadı bakalım işte 12 sinde adetim oldum önümüzdeki ay alıcaz haberi olumlu yada olumsuz kasım ayına kaldık anlican.. :)

Canım daha yeni denemeye başlamışsınız sıkma canını olur inşallah altı aya kadar olmaması çok normalmiş inş. kısa bir zaman sonra güzel bir haber vereceğine inanıyorum ben pcosu falan takma kafana benim iki arkadaşım var pcoslu çok çabuk hamile kaldılar.
bence sende öle olucaksın :)

Canım daha yeni denemeye başlamışsınız sıkma canını olur inşallah altı aya kadar olmaması çok normalmiş inş. kısa bir zaman sonra güzel bir haber vereceğine inanıyorum ben pcosu falan takma kafana benim iki arkadaşım var pcoslu çok çabuk hamile kaldılar.
bence sende öle olucaksın :)

cnm yaa kusura bakma lütfen mesajları birbirine karıştırmışım hatırladığım kadarıyla sende pcos yoktu zaten bende yazmışımda yazmışım :) aslında bakarsan ovulasyon testi bahane yaa ama insan yinede o çizgiyi görmek istiyo yani sanki onu görünce boş yere uğraşmıyormuşsun gibi geliyor rahatlatıyor. Bence adetin bitiminden itibaren gün aşırı diyorum ben herzaman, biri tutmasa biri tutar mantığında :)

Merhaba, marka ismi neydi hatırlamıyorum ama testi kullanarak hamile kaldım, icin rahatlasın diye yazmak istedim. Bence bu test ise yarıyor, bir de rahat olman lazım. Konuyu kafaya takınaca da olmuyor, rahat olun başka konular önceliğiniz olsun

Merhaba, marka ismi neydi hatırlamıyorum ama testi kullanarak hamile kaldım, icin rahatlasın diye yazmak istedim. Bence bu test ise yarıyor, bir de rahat olman lazım. Konuyu kafaya takınaca da olmuyor, rahat olun başka konular önceliğiniz olsun

teşekkür ederim cnm böyle şeyler duymak rahatlatıyor insanı bakalım bu ay deniycem umarım bende de işe yarar :)

Bu ayda olmadı o kadar ümidim kırıldıki anlatamam resmen hıçkırıklarla ağladım :( ben galiba yumurtaların çatladığı zamanı kestiremiyorum çünkü 25 günde bir adet görüyorum int te hesaplayınca başka, e doktorların söylediği 13.14.15. bende dün akşam labguick diye bi matrka ovilasyon testi aldım bu ayda böyle denicem bakalım kullanan var mı acaba ?

Bu ayda olmadı o kadar ümidim kırıldıki anlatamam resmen hıçkırıklarla ağladım :( ben galiba yumurtaların çatladığı zamanı kestiremiyorum çünkü 25 günde bir adet görüyorum int te hesaplayınca başka, e doktorların söylediği 13.14.15. bende dün akşam labguick diye bi matrka ovilasyon testi aldım bu ayda böyle denicem bakalım kullanan var mı acaba ?

Üzülme canım hepimiz aynıyız ben ovulasyon testi hiç kullanmadım ama bu ay deneyecem bakalım. Canım bence yumurtlama falan çok takma adet bitiminden sonra gün aşırı deneyin benim bir arkadaşım hep 14. gün yumurtladığını biliyormuş ama bebeğine adetinin bittiği gün hamile kaldı yani 7. gün falandı sanırım ben de artık böyle deneyeceğim. :)

Back