Ovulasyon kızlar anlayan ne olur bir bakip yorumlasın

Bal oglumm

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2023
39
8
32
Iyi günler kızlar ben bu işten hiç birşey anlamadım diğer çizgi öbüründen tam anlamıyla hiç bir zaman koyu olmuyor yumurtlamam olmuyormu acaba yoksa yumurta olmuş çatlamışmi lütfen bakıp geçmeyin

Eklentiler

• 20231015_132229.jpg
    20231015_132229.jpg
    94,8 KB · Görüntüleme: 76
  • 20231015_132208.jpg
    20231015_132208.jpg
    94,3 KB · Görüntüleme: 74
Iyi günler kızlar ben bu işten hiç birşey anlamadım diğer çizgi öbüründen tam anlamıyla hiç bir zaman koyu olmuyor yumurtlamam olmuyormu acaba yoksa yumurta olmuş çatlamışmi lütfen bakıp geçmeyin
14 Ekim yumurtlama olmuş, akşamına da çatlama gerçekleşmiş görünüyor. T çizgisi c çizgisi ile aynı koyulukta veya daha koyu olunca ikisi de pik sayılıyor. Silikleşince de çatlama olmuş demek.

Yani aynı koyulukta oluncada yumurtlama var demek oluyor degilmi ona emin olamadım canım pekte anlamadığımdan

Canım benimki adetin 15. Günü pik gördü o güne kadar hep aynı böyleydi yapmaya devam et ..

Pik olunca en alttaki gibi oluyor .
Herkeste çok net koyu olmayabilir. Idrarın seyrekliğine, konsantreliğine ve de yapılan saate göre bile pik de olsa normalde bir tık az koyu çıkabilir. Fark ettiyseniz 14 Ekim'e kadar biraz biraz koyulaşmış, 14 Ekim'deki de pik kadar koyu duruyor ve sonrasında silikleşmiş. Bir de kurumuş hali bu kurumamışken daha netti belki de ama hanımefendi daha koyu olmasını beklediği için pik olarak değerlendirmemiş galiba. C çizgisi kadar veya daha koyu olması her ikisi de pik sayılır.

Yani aynı koyulukta oluncada yumurtlama var demek oluyor degilmi ona emin olamadım canım pekte anlamadığımdan
Evet aynı koyulukta olması da piktir. Bakın resim atıyorum ikisi de pik. Bir de ovülasyon testindeki mantık; yumurtalar gerekli olgunluğa ulaştığı zaman lh hormonu çatlamayı tetikliyor ve de zirve yapıyor. Biz de ovülasyon testinde buna pik diyoruz. Bu lh hormonu yükseldiğinde yani pik olduğunda yumurta takribi 24-36 saat içinde çatlayacak demek. Yani çatlama olunca lh düşer ve test yaptığınızda çizgi silikleşti bu da çatlama olmuş ve de yumurta tüplere salınmış demek oluyor. 14 Ekim pik gibi duruyor ama siz yine yapmaya devam edin isterseniz. Bir de pik gibi sandığınız testlerin ilk 10 dakikadaki hallerini çekerseniz daha anlaşılır olabilir. Kuruyunca daha farklı gözükebiliyor.

Eklentiler

• 20201109_192034.jpg
    20201109_192034.jpg
    13,5 KB · Görüntüleme: 47
Canım bak benimki de seninki gibi. Daha koyu olmasına gerek yok aynı kötülükte bile olsa yeter. Yukardaki arkadaş çok güzel açıklamış. İdrarın yoğunluğuna göre bile çok farkeder. Testi yapmadan 2 saat önce sıvı alımını tamamen kes. Sabah ilk idrarla yapma. Ben genelde akşam 5-6 gibi yapıyorum testleri. Bir de instagramda bir gebenin günlüğü sayfası var orada yumurtlama masajı anlatıyor. Regl bitikten sonra yumurtlama gününe kadar o masajı yapabilirsin

Eklentiler

• IMG_0510.jpeg
    IMG_0510.jpeg
    82,4 KB · Görüntüleme: 57
Herkeste çok net koyu olmayabilir. Idrarın seyrekliğine, konsantreliğine ve de yapılan saate göre bile pik de olsa normalde bir tık az koyu çıkabilir. Fark ettiyseniz 14 Ekim'e kadar biraz biraz koyulaşmış, 14 Ekim'deki de pik kadar koyu duruyor ve sonrasında silikleşmiş. Bir de kurumuş hali bu kurumamışken daha netti belki de ama hanımefendi daha koyu olmasını beklediği için pik olarak değerlendirmemiş galiba. C çizgisi kadar veya daha koyu olması her ikisi de pik sayılır.
Çok teşekkür ederim canım kurumadan önce daha netti genede adete kadar deneyeyim riske atmayayım

Canım bak benimki de seninki gibi. Daha koyu olmasına gerek yok aynı kötülükte bile olsa yeter. Yukardaki arkadaş çok güzel açıklamış. İdrarın yoğunluğuna göre bile çok farkeder. Testi yapmadan 2 saat önce sıvı alımını tamamen kes. Sabah ilk idrarla yapma. Ben genelde akşam 5-6 gibi yapıyorum testleri. Bir de instagramda bir gebenin günlüğü sayfası var orada yumurtlama masajı anlatıyor. Regl bitikten sonra yumurtlama gününe kadar o masajı yapabilirsin
Tamam canım inşallah çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim canım kurumadan önce daha netti genede adete kadar deneyeyim riske atmayayım
Evet inşallah yakalamışsınızdır hayırlısıyla . Siz yine de olduğu yere kadar 2 günde bir deneyin görseniz de görmeseniz de.

Merhaba arkadaşlar bişey sormak istiyorum yardım eder misiniz ... Regl günüm 13 Ekim ve 4 gün sürdü 16 Ekim'de bitti iki gün sonra 18-19 Ekim'de beyaz uzayan bir akıntı geldi o gün lerde kasıklarımda hafif ağrı oldu ama Benim yumurtlama günüm takvime göre 22 ekimdi ... Asıl sorum şu 18-19 Ekim'de gelen beyaz akıntı yumurtlama miydi yoksa 22 Ekim'de yumurtlayacagimin iki üç gün öncesinden belirtisimiydi.

X